Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/06/2020

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ/ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Lamm L2.1 Reference/M1.2 Reference

Lamm L2.1 Reference/M1.2 Reference

Ως κατασκευαστής, η Lamm ανήκει, χωρίς αμφιβολία, στην κατηγορία εκείνων που δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τα.... νέα μοντέλα. Έχουν περάσει ακριβώς ένδεκα χρόνια από τότε που δοκιμάσαμε την “μικρότερη” εκδοχή του ζευγαριού L2 Reference/M1.2 Reference τους L2 και Μ2.2 και η λογική της εταιρίας δεν φαίνεται να έχει αλλάξει στο ελάχιστο. Ο Vladimir Shushurin έχει μια συγκεκριμένη στρατηγική όταν σχεδιάζει κάτι και, προφανώς, η στρατηγική αυτή είναι αρκούντως κατασταλαγμένη ώστε να μην επαναστατεί, κάθε τόσο, εναντίον του εαυτού του, παρουσιάζοντας ρηξικέλευθες ιδέες με ρυθμό μία ανά έξι μήνες. Είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για τα θέματα αυτά, πριν από πολλά χρόνια και έχω την εντύπωση ότι οι απόψεις του εξακολουθούν να έχουν αξία, έχοντας πλέον αποκτήσει και το παράσημο της αντοχής στον χρόνο.

Η σειρά συσκευών της Lamm περιλαμβάνει, αυτή την στιγμή εννέα συσκευές, και το ζευγάρι που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν είναι η κορυφαία της πρόταση σε ό,τι αφορά προϊόντα που βασίζονται -στο μεγαλύτερο μέρος τους- σε ημιαγωγούς. Ο L2.1 Reference είναι ο κορυφαίος της προενισχυτής ενώ ο M1.2 Reference είναι η εκδοχή μιας βασικής σχεδίασης του Shushurin (push-pull με MOSFET) η οποία ωστόσο λειτουργεί σε τάξη Α. Σε ένα παρόμοιο σασί και στην ίδια τοπολογία, βασίζεται ο M2.2, ο οποίος είναι ισχυρότερος αλλά λειτουργεί σε τάξη Α/ΑΒ.
Οι δύο συσκευές απέχουν πολύ από το να θεωρηθούν καινούριες αλλά αυτό έχει ελάχιστη σημασία. Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να αμφισβητήσει κανείς ότι πρόκειται για δύο κλασικές σχεδιάσεις και η διαχρονικότητα στον χώρο της τεχνολογίας είναι κάτι πραγματικά σπάνιο. Θα δαπανήσουμε, επομένως, τις επόμενες σελίδες για να διαπιστώσουμε αν υπάρχει καλός λόγος που η Lamm έχει διατηρήσει τους L2.1 Reference/M1.2 Reference τόσο καιρό στον κατάλογό της...