Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 19/07/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Κεφαλή Κινητού Πηνίου

AtrotoS Consta

AtrotoS Consta

Η εργαστηριακή αξιολόγηση της Consta έγινε με την κεφαλή τοποθετημένη στο πλατό Acoustic Signature Maximus με τον βραχίονα TA1000 Neo.
Η απόκριση συχνότητας είναι αρκετά ομαλή, ιδιαίτερα στην περιοχή των χαμηλών, των μεσαίων και των υψηλών συχνοτήτων (μέχρι τα 5kHz περίπου) και χαρακτηρίζεται από μια ενίσχυση στην περιοχή των πολύ χαμηλών συχνοτήτων (η οποία, πολύ πιθανόν, αποτελεί χαρακτηριστικό του συστήματος που δημιουργεί η κεφαλή με τον συγκεκριμένο βραχίονα, το οποίο φαίνεται να έχει συχνότητα συντονισμού γύρω στα 13,5Hz), μια ενίσχυση μεταξύ 5kHz-15kHz και προοδευτική αποκοπή από τα 15kHz και πάνω. Ωστόσο, σημαντικό εύρημα είναι η πολύ καλή ισορροπία καναλιών της κεφαλής, με διαφορές αισθητά μικρότερες του 1dB (0,81dB για την ακρίβεια), μια επίδοση που κρίνεται εξαιρετική και αφήνει υποσχέσεις για πολύ καλή στερεοφωνική εικόνα.
Η κρουστική συμπεριφορά του συστήματος αποδείχθηκε καλή, με την κυματομορφή στο τεστ Ladegaard να είναι ομαλή, χωρίς ιδιαίτερη ιδιοταλάντωση ή άλλα προβλήματα μεταβατικής συμπεριφοράς και τυπικά καλή ταχύτητα απόσβεσης. Αυτό, κυρίως, δείχνει ότι το σύστημα Consta/TA1000 Neo λειτουργεί σωστά, αλλά λέει και πολλά (θετικά) πράγματα για την ίδια την κεφαλή και την ανάρτηση του στελέχους, όπως την έχει σχεδιάσει η AtrotoS.

Thumbnail Thumbnail

Απόκριση συχνότητας και διαφορές μεταξύ των καναλιών. Ροζ θόρυβος, στάθμη αναφοράς -20dB.

Κρουστική απόκριση του συστήματος βραχίονα/κεφαλής. Οριζόντιος άξονας: 10ms/div.

Οι δυνατότητες ιχνηλάτησης της Consta είναι πολύ καλές. Τα σχετικά διαγράμματα δείχνουν μικρές μονο αλλαγές στην παραμόρφωση με την αύξηση της στάθμης. Σε όλες τις περιπτώσεις οι αρμονικές παρέμειναν κάτω από το όριο των -40dBr (στην περιοχή του 0,01%, μιλώντας με ποσοστά, δηλαδή), με την δεύτερη αρμονική να είναι η ισχυρότερη σε όλες τις περιπτώσεις πλην της μέτρησης στα +8dB (με αναφορά την στάθμη των 10cm/sec, 1kHz) και τα προϊόντα διαμόρφωσης του σήματος από χαμηλές συχνότητες να βρίσκονται συστηματικά κάτω από τα -50dBr (0,003%).

Thumbnail Thumbnail

Φάσμα αναπαραγωγής σήματος 1kHz/0dB (Στάθμη αναφοράς: 1kHz-10cm/sec).

Φάσμα αναπαραγωγής σήματος 1kHz/+2dB (Στάθμη αναφοράς: 1kHz-10cm/sec).

Thumbnail Thumbnail

Φάσμα αναπαραγωγής σήματος 1kHz/+6dB (Στάθμη αναφοράς: 1kHz-10cm/sec).

Φάσμα αναπαραγωγής σήματος 1kHz/+8dB (Στάθμη αναφοράς: 1kHz-10cm/sec).