Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/02/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ηχείο Δαπέδου

Estelon YB Mk II

Estelon YB Mk II

Φωτό: Estelon

Με ιστορία που ξεπερνά λίγο τα 10 χρόνια, η εταιρία του Εσθονού Afred Vassilkov απέχει πολύ από τα να είναι ένας ακόμη άγνωστος μικρός κατασκευαστής. Τα ηχεία του, όχι μόνο είναι απολύτως αναγνωρίσιμα, ενίοτε κερδίζουν τις εντυπώσεις, διεκδικώντας άνετα τον τίτλο του show stopper, όπου εμφανίζονται. Παράδειγμα το Extreme Mk II στο Μόναχο to 2022.
Η αναγνωρισιμότητα των Estelon πάντως, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, δεν οφείλεται σε κάποια στρατηγική μάρκετινγκ και προώθησης της εικόνας της εταιρίας (αν και σίγουρα και αυτό παίζει τον ρόλο του). Η Estelon ανήκει στους κατασκευαστές που προσεγγίζουν το υψηλό επίπεδο μέσω των ιδεών και της τεχνολογίας και αυτό είναι κάτι που αντανακλάται στα ίδια τα προϊόντα με τρόπο εμφανή.
Ο Vassilkov συμπαθεί πολύ τις καμπυλωμένες επιφάνειες και την απουσία ακμών στις καμπίνες του, αποφεύγει την χρήση ξυλείας στις κατασκευές του, προτιμώντας τα συνθετικά υλικά και βασίζεται σε μεγάφωνα από κορυφαίους κατασκευαστές. Με τέτοια υλικά και με δεδομένη μια σωστή συνταγή, η επιτυχία είναι πολύ πιθανή.
Η σειρά ηχείων των Estelon δεν είναι μικρή. Τα μοντέλα της είναι μοιρασμένα σε δύο σειρές, την Classic, η οποία περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των διαθέσιμων προϊόντων, τέσσερα δαπέδου, δύο βάσης και δύο για χρήση σε κεντρικό κανάλι και την Flagship, με δύο μοντέλα, τις ναυαρχίδες Forza και Extreme.
Το “μικρό” τρίδρομο, ΥΒ, το οποίο δοκιμάζουμε εδώ, είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να έλθουμε σε επαφή με τις απόψεις τις εταιρίας και το πώς αυτές λειτουργούν στην πράξη.
Ας δούμε τις λεπτομέρειες...