Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/02/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Μετατροπέας d/a - Εξωτερικό τροφοδοτικό

Merason frérot - pow1

Merason frérot - pow1

H Merason είναι το brand name της εταιρίας υψηλής τεχνολογίας Niedal, πνευματικό τέκνο του Daniel Frauchiger ο οποίος έχει μπει στον χώρο του ήχου υψηλών απαιτήσεων, ως επιχειρηματίας από το 2013.
H εταιρία εξειδικεύεται στην κατασκευή μετατροπέων d/a και διαθέτει, αυτή την στιγμή, δύο προϊόντα, τον κορυφαίο DAC1 και τον μικρότερο frérot, καθώς και ένα προαιρετικό εξωτερικό τροφοδοτικό για τον δεύτερο.
Και οι δύο συσκευές φαίνεται να έχουν προσεγμένη ποιότητα κατασκευής με τον DAC1 να βασίζεται σε reckloking, να μην εφαρμόζει κάποιον αλγόριθμο resampling και να χρησιμοποιεί αναλογικά κυκλώματα σε τάξη Α για το στάδιο εξόδου καθώς και πολλαπλά τροφοδοτικά. Το μικρότερο μοντέλο frérot το οποίο αποτελεί και το αντικείμενο της δοκιμής αυτής, βασίζεται σε τεχνολογία που προέρχεται από τον DAC1 και απευθύνεται σε όσους θέλουν μια απλούστερη και με χαμηλό κόστος συσκευή.
Εν προκειμένω, έχει αρκετό ενδιαφέρον να δει κάποιος τον τρόπο με τον οποίο η Merason “κατεβαίνει” από τον DAC1 στον frérot, δηλαδή ποιές παραχωρήσεις κάνει αλλά και να αναλύσει τον τρόπο που καταφέρνει να παρουσιάσει μια ποιοτική συσκευή (κατασκευασμένη, μάλιστα, στην Ελβετία) σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία τιμής. Για όσους θα ήθελαν το κάτι παραπάνω από το κύκλωμα του fr?rot, υπάρχει η δυνατότητα αναβάθμισής του με ένα βαρύ, γραμμικό εξωτερικό τροφοδοτικό, το pow1.
Ας δούμε τις λεπτομέρειες...