Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/02/2014

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΗΧΕΙΟ ΔΑΠΕΔΟΥ

ATC SCM40

Φωτό_Ανοίγματος

Για την ATC δεν χρειάζεται να γράψεις και πολλά πράγματα. Είναι από τους γνωστούς κατασκευαστές ηχείων με σαφή άποψη για το πώς πρέπει να γίνονται τα πράγματα, συγκεκριμένη πολιτική γύρω από τα μοντέλα και τις σειρές της και, γενικώς, αποπνέει μια λογική “take it or leave it” που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για διαπραγματεύσεις. Οι απόψεις της εταιρίας γύρω από διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα διατυπώθηκαν πριν από αρκετά χρόνια σε μια σχετική συνέντευξη και δεν νομίζω να έχουν αλλάξει και πολλά από τότε. Αντιθέτως, μάλιστα, φαίνεται ότι στρατηγική της εταιρίας για μια εκλογίκευση στην σειρά προϊόντων της εξελίσσεται περίπου όπως είχε περιγραφεί τότε, με έμφαση στην αποτελεσματικότητα των διαδικασιών παραγωγής, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την παρουσίαση αρκετών μοντέλων με ενδιαφέρουσες τιμές.

Η περίπτωση του SCM40 που δοκιμάζουμε στις σελίδες αυτές είναι αρκετά ενδιαφέρουσα και για άλλου λόγους. Καταρχήν είναι το κορυφαίο μοντέλο της σειράς HiFi της ATC η οποία φαίνεται να αντικαθιστά την προηγούμενη εισαγωγική σειρά Entry (και το ομώνυμο παλαιότερο μοντέλο). Είναι, επίσης, το πρώτο (και μοναδικό) ηχείο της σειράς αυτής που είναι τρίδρομο και χρησιμοποιεί το κλασικό μιντ θόλου της εταιρίας. Αυτό, ωστόσο που κάνει το SCM40 να ξεχωρίζει είναι το τουίτερ του, το πρώτο που σχεδίασε και κατασκεύασε η ATC και το οποίο αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό ανοίγοντας έναν νέο κύκλο στην ιστορία της εταιρίας: Η σειρά HiFi Passive είναι η πρώτη στην οποία όλα τα μεγάφωνα έχουν σχεδιαστεί/κατασκευαστεί “in house”.
Το SCM40 v2 (δώστε σημασία στην έκδοση, αν κάνετε την σχετική έρευνα στο διαδίκτυο, διότι το αρχικό SCM40 υπάρχει ακόμη, ακόμη και στον κατάλογο της ίδιας της ATC αλλά υπάρχουν διαφορές!) είναι ένα αρκετά μεγάλο ηχείο δαπέδου (με ύψος κάτι λιγότερο από 1m) και το μοντέλο της δοκιμής ήταν φινιρισμένο με φυσικό ξύλο στο σκούρο χρώμα (Black Ash). Ας δούμε τις λεπτομέρειες...