Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/04/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΗΧΕΙΟ

Bluetone C25 Home Monitor

Bluetone C25 Home Monitor

Η αλήθεια είναι ότι για όσους έχουν εθιστεί στην κατασκευαστική προσέγγιση της Bluetone για τις σειρές Kirki και Sirene, το C25 HM είναι μια μικρή έκπληξη, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό. Βρίσκεσαι απέναντι από μια κλασική καμπίνα με πλάτος 265 χιλιοστά, ύψος 410 χιλιοστά και βάθος 335 χιλιοστά, φινιρισμένη με, την επίσης κλασική, συνθετική επιφάνεια που μιμείται τα νερά του ξύλου και φορτίζεται από μια οπή ανάκλασης χαμηλών τοποθετημένη στην πίσω πλευρά. Είναι προφανές, ότι η προσέγγιση αυτή υπαγορεύεται από την ανάγκη να διατηρηθεί το κόστος χαμηλά, μια σοφή επιλογή -κατά την άποψη του γράφοντος- την συγκεκριμένη περίοδο όπου ο ανταγωνισμός έχει ενταθεί.

Φωτογραφία

Το C25 HM είναι ένα κλασικό σε εμφάνιση δίδρομο ηχείο βάσης.

Το ηχείο είναι δύο δρόμων, δύο μεγαφώνων και χρησιμοποιεί τις μονάδες που είδαμε και στην έκδοση του Kirki 25 Discovery (η οποία ανήκει επίσης στη σειρά Home Monitor), δηλαδή ένα τουίτερ μιας ίντσας τύπου ring radiator και ένα μιντ/γούφερ 6.5 ιντσών.
Η Bluetone, πιστή στις απόψεις της, οδηγεί τις δύο μονάδες μέσω ενός φίλτρου διαχωρισμού πρώτης τάξης το οποίο είναι κατασκευασμένο με ποιοτικά εξαρτήματα που περιλαμβάνουν πηνίο αέρα, πυκνωτές φύλλων πολυπροπυλενίου υψηλής αντοχής (250V) και χαμηλής ανοχής και αντιστάσεις ΜΟΧ. Το φίλτρο συμπληρώνεται από ένα δικτύωμα αντιστάθμισης το οποίο η εταιρία ονομάζει QNLC (Q Non-Linear Compensation).

Φωτογραφία

Οι υψηλές συχνότητες αποδίδονται από ένα τουίτερ ίντσας ring radiator...

Φωτογραφία

… ενώ το υπόλοιπο φάσμα έχει ανατεθεί σε ένα μιντ/γούφερ 6.5 ιντσών. Και τα δύο μεγάφωνα ανήκουν στη σειρά Discovery της Scanspeak.

Η απόσβεση στο εσωτερικό της καμπίνας γίνεται με δύο διαφορετικά υλικά (η εταιρία την ονομάζει μεικτή ασύμμετρη μόνωση) και οι μονάδες προστατεύονται με ένα συμβατικό υφασμάτινο grille. Η εσωτερική καλωδίωση γίνεται με επάργυρο καλώδιο Van Den Hul και οι ακροδέκτες για την σύνδεση με τον ενισχυτή είναι της Visaton, αρκετά καλής ποιότητας (χωρίς δυνατότητα διπλοκαλωδίωσης).

Φωτογραφία

H οπή του bass reflex βρίσκεται στο πίσω μέρος της καμπίνας.

Φωτογραφία

Οι ακροδέκτες για τη σύνδεση με τον ενισχυτή είναι της Visaton.