Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/05/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ D/A

Burmester 113

Thumbnail_φωτο

Ο 113 είναι μια μικρή σε διαστάσεις συσκευή με πλάτος 20 εκατοστά και ύψος 6 εκατοστά, με το γνωστό φινίρισμα της εταιρίας και το χαρακτηριστικό φωτιζόμενο “μπλε δόντι” που υπογραμμίζει την δυνατότητά σύνδεσης με συσκευές Bluetooth να τραβά αμέσως την προσοχή, τοποθετημένο στο κέντρο της πρόσοψης. Ο μετατροπέας μπορεί να πραγματοποιήσει streaming από συσκευές συμβατές με A2DP, υποστηρίζοντας, μάλιστα, και κωδικοποίηση aptX (έναν αλγόριθμο συμπίεσης με δυνατότητα χειρισμού 24bit).

Φωτογραφία

Το σασί του 113 δεν ξεπερνά σε πλάτος τα 200 χιλιοστά αλλά η αισθητική του ακολουθεί την πεπατημένη της εταιρίας και η συσκευή αποπνέει την ποιότητα που έχουμε συνηθίσει από την Burmester.

Εκτός της ασύρματης σύνδεσης, ο μετατροπέας διαθέτει ομοαξονική (RCA) και οπτική (Toslink) είσοδο, θύρα USB η οποία μπορεί να λειτουργήσει είτε σε ρυθμό Class 1 (24/96) είτε σε ρυθμό Class 2 (24/192, η Burmester προτείνει χρήση Mac για το mode αυτό), δύο ψηφιακές εξόδους (ομοαξονική και οπτική) καθώς και δύο αναλογικές εξόδους, μια single ended και μια balanced. Το πακέτο σύνδεσης περιλαμβάνει ο,τι θα χρειαστεί ο τυπικός χρήστης, αν και είναι βέβαιον ότι οι πιο απαιτητικοί θα ήθελαν περισσότερες συμβατικές εισόδους και δυνατότητα χειρισμού σημάτων DSD, ειδικά λαμβάνοντας υπόψιν την κατηγορία τιμής και τον ανταγωνισμό που υπάρχει αυτή τη στιγμή.

Φωτογραφία

Απλοί πιεστικοί διακόπτες επιτρέπουν την επιλογή του ρυθμού λειτουργίας της θύρας USB (Class 1/Class 2) και του Bluetooth (SBC High/Low και aptX).

Φωτογραφία

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει, επίσης, το ρυθμό του upsampling (48/96/192kHz) και την φάση του σήματος.

Μια σειρά διακοπτών (και αντίστοιχων LED) στην πρόσοψη επιτρέπουν την επιλογή της επιθυμητής εισόδου, το χειρισμό του upsampler (48,96 και 192kHz) και την επιλογή της φάσης στο ψηφιακό πεδίο. Οι δυνατότητες σύνδεσης στην πίσω πλευρά συμπληρώνονται από την υποδοχή σύνδεσης της κεραίας για την ασύρματη σύνδεση.
Το εσωτερικό της συσκευής δείχνει μια πειθαρχημένη, τυπικά καλής βιομηχανικής ποιότητας κατασκευή με εξαρτήματα επιφανειακής στήριξης κατά το μεγαλύτερο ποσοστό. Ακολουθώντας την συνηθισμένη πρακτική της, η Burmester έχει διαγράψει τα στοιχεία των εξαρτημάτων που χρησιμοποιεί επομένως δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά γύρω από τη δομή του κυκλώματος η οποία, πάντως φαίνεται αρκετά συμβατική (δεν γνωρίζουμε, φυσικά τι έχει κάνει η εταιρία σε επίπεδο DSP, ούτε για αυτό δίνονται πληροφορίες).

Φωτογραφία

Ο μετατροπέας προσφέρει τις συνδέσεις που θα χρειαστούν σε ένα συνηθισμένο σύστημα, αλλά δε θα ενθουσιάσει τον απαιτητικό χρήστη με τις δυνατότητές του στο θέμα αυτό.

Η συσκευή φαίνεται να περιλαμβάνει γαλβανική απομόνωση της θύρας USB, ασύγχρονο sample rate conversion (με δύο κρυστάλλους, έναν για κάθε βασική συχνότητα), ένα ολοκληρωμένο μετατροπής d/a ανά κανάλι και αναλογικό στάδιο με τελεστικούς ενισχυτές χωρίς πυκνωτές σύζευξης και με balanced τοπολογία. Ο χειρισμός του Bluetooth γίνεται από ένα σύστημα της BlueGiga (WT32) και η τροφοδοσία του κυκλώματος βασίζεται σε ένα άρθρωμα της Recom.

Φωτογραφία

Το εσωτερικό της συσκευής κρύβει μια τυπικά καλή βιομηχανική κατασκευή. Η Burmester, κατά τα γνωστά, “κρύβει” τα ολοκληρωμένα κυκλώματα που χρησιμοποιεί...

Φωτογραφία

Αυτό είναι το ψηφιακό μέρος της συσκευής. Υποθέτει κανείς ότι υπάρχουν δύο μετατροπείς d/a, ένας ανά κανάλι και ότι δεξιά στη φωτογραφία βρίσκεται το sample rate converter.

Φωτογραφία

To αναλογικό στάδιο βασίζεται σε έξι τελεστικούς ενισχυτές και είναι, κατά τη συνήθεια της Burmester balanced.