Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/11/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

USB/SPDIF CONVERTER

Cayin UC-1A

Thumbnail_φωτο

Το UC-1A είναι μια συσκευή, με μικρές διαστάσεις και βάρος, η οποία μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε. Στην πραγματικότητα, το “οπουδήποτε” αδικεί τον προσεγμένο σχεδιασμό του περιβλήματος, το προκλητικά κόκκινο χρώμα και την δυνατότητα απεικόνισης του sample rate στο οποίο έχει κλειδώσει η συσκευή και είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο κάτοχός της θα προσπαθήσει να την τοποθετήσει κάπου που να φαίνεται. Η Cayin φαίνεται να ψάχνει αρκετά το θέμα της αισθητικής, ακόμη και σε συσκευές με σχετικώς χαμηλή τιμή και αυτό θα πρέπει να καταχωρηθεί στα θετικά.

Φωτογραφία

Η Cayin έχει δώσει σημασία στην αισθητική και στην ποιότητα του σασί του UC-1A, το οποίο, πραγματικά κάνει πολύ καλή εντύπωση. Ο χρήστης ενημερώνεται για το sample rate από μια σειρά led στην αριστερή πλευρά.

Ο χρήστης δεν θα βρει διακόπτες (ούτε on/off) και δεν υπάρχουν χειρισμοί που μπορεί να γίνουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να συνδεθεί η θύρα USB (με καλώδιο που παρέχεται) στον υπολογιστή και η έξοδος S/PDIF (μέσω ενός ποιοτικού, επίχρυσου RCA) στην πλευρά του DAC και να εγκατασταθεί ο οδηγός. Στο εσωτερικό του περιβλήματος από αλουμίνιο, κρύβεται μια κατασκευή σε δύο επίπεδα, από τα οποία το ανώτερο φιλοξενεί το ολοκληρωμένο της XMOS που διαχειρίζεται στο σήμα από την θύρα USB και το κατώτερο περιλαμβάνει τον μικροελεγκτή της συσκευής και τα κυκλώματα οδήγησης της εξόδου S/PDIF η οποία είναι γαλβανικά απομονωμένη μέσω μετασχηματιστή σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί ο DAC που έπεται από το θορυβώδες περιβάλλον του υπολογιστή.

Φωτογραφία

Η συσκευή υποστηρίζει ασύγχρονο streaming αρχείων μέχρι 24/192. To καλώδιο USB περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Φωτογραφία

Η σύνδεση με τον DAC γίνεται μέσω ομοαξονικής S/PDIF. Το βύσμα που χρησιμοποιείται είναι επίχρυσο RCA καλής ποιότητας.

Η τροφοδοσία γίνεται μέσω του διαύλου. Η γενική ποιότητα κατασκευής των κυκλωμάτων είναι τυπικά καλή και χρησιμοποιούνται δύο κρύσταλλοι για το clocking (ένας ανά βασικό sample rate) ώστε να εξασφαλίζεται χαμηλό jitter.

Φωτογραφία

Το UC-1A βασίζεται σε ολοκληρωμένο τη XMOS (στο επάνω μέρος της φωτογραφίας) και χρησιμοποιεί δύο κρυστάλλους στο κύκλωμα του clock. Στο κάτω επίπεδο φαίνεται ο μικροελεγκτής της Atmel (αριστερά) και ο μετασχηματιστής απομόνωσης της εξόδου δεξιά, στο επάνω μέρος της πλακέτας.