Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/06/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: CHORD QBD 76 DAC...

SITE MAP


REVIEW

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ D/A

Chord QBD 76

Φωτό: Πάρις Νικολάου

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Είχα πάρει μια γεύση των δυνατοτήτων της Chord από την δοκιμή του Chordette Gem, πριν από μερικούς μήνες. Όπως θα θυμούνται όσοι διάβασαν το αντίστοιχο κείμενο, ήταν ένα πολύ σοβαρό μηχανάκι για το κόστος του, το οποίο ξεπερνούσε κατά πολύ την λογική του γκάτζετ και έδειχνε μια σειρά από... προθέσεις. Μπορεί να μην ξέφευγε από τις συμβατικές συνταγές των ψηφιακών, χρησιμοποιώντας κλασικές λύσεις, αλλά με 400 παρά κάτι ευρώ δεν είχες δικαίωμα να περιμένεις κάτι περισσότερο από έναν μετατροπέα ο οποίος προσέφερε και ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth και είσοδο USB.
H περίπτωση, τώρα, του QBD 76 είναι εντελώς διαφορετική. Αποτελεί τον κορυφαίο DAC της εταιρίας η οποία έχει δημιουργήσει ένα σεβαστό όνομα στην αγορά με συσκευές όπως τα Red Reference και Indigo και καλείται να αντικαταστήσει ένα προϊόν που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις (και τα αντίστοιχα βραβεία), τον DAC 64. Όπως είναι επόμενο, σε αυτό το επίπεδο ποιότητας δύσκολα μπορεί κανείς να κινηθεί χρησιμοποιώντας συμβατικές λύσεις. Όλοι περιμένουμε κάτι καλύτερο και η αλήθεια είναι ότι η Chord ακολουθεί ακριβώς αυτή την προσέγγιση. Βασιζόμενη στην τεχνολογία των FPGAs (όπως κάθε κατασκευαστής ψηφιακών που σέβεται τον εαυτό του πλέον), προσφέρει έναν custom ψηφιακό κομμάτι στο οποίο περιλαμβάνονται το ψηφιακό interface, το ψηφιακό φίλτρο και ο ίδιος ο DAC, ενώ σε επίπεδο δυνατοτήτων δεν έχει αφήσει τίποτε απ' έξω: Ο QBD 76 μπορεί να συνδεθεί τόσο μέσω USB, όσο και μέσω Bluetooth αποτελώντας έτσι έναν ψηφιακό κόμβο ο οποίος μπορεί να αξιοποιήσει και τις διαθέσιμες, αυτή την στιγμή, εναλλακτικές πηγές ψηφιακού ήχου, δηλαδή τον υπολογιστή σας και ένα συμβατό  κινητό ή το PDA.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr