Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/04/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: MULTIMEDIA PLAYER COWON iAUDIO A2...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

ΦΟΡΗΤΟ MULTIMEDIA PLAYER

Cowon iAudio A2

ENTYΠΩΣΕΙΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Το Α2 είναι μία καλοκατασκευασμένη και στιβαρή συσκευή που καταφέρνει με ένα αξιοσημείωτο τρόπο να συνδυάσει κάτι δύσκολο: Περιλαμβάνει μία τεράστια ποικιλία από δυνατότητες και ταυτόχρονα είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και με καλή ποιότητα.  Ας αρχίσουμε με το τελευταίο: Ο ενσωματωμένος codec mp3 δείχνει αρκετά καλός και αν προσέξετε την στάθμη εισόδου, τα αρχεία που προκύπτουν ακούγονται ευχάριστα και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.  Παρόμοια συμπεριφορά επέδειξε και ο codec της εικόνας.  Μεταφέραμε σκηνές από διάφορες ταινίες και η παρακολούθησή τους στην 4ιντση οθόνη είναι άνετη χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα (στα 800kbps, πάντως, θα έχετε ορισμένα τεχνουργήματα σε γρήγορες σκηνές).  Από την άλλη, αν προβάλετε τις εγγραφές σας σε τηλεόραση υπάρχουν αρκετά προβλήματα κάτι βεβαίως αναμενόμενο: media player αγοράσατε όχι DVD player -μην ξεχνιόμαστε...  Αν αποφασίσετε, τώρα, να πάρετε την τύχη των εγγραφών σας στα χέρια σας και να χρησιμοποιήσετε δικό σας encoder το πράγμα γίνεται ακόμη καλύτερο και βεβαίως αποκτάτε την δυνατότητα του DAE για το ψηφιακό υλικό, που σας γλυτώνει από τις μετατροπές a/d και τα προβλήματά τους.  Η μεγάλη ευελιξία του Α2 σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά φορμά, κάποια από τα οποία είναι κορυφαία (για παράδειγμα εμείς χρησιμοποιήσαμε FLAC με βαριά συμπίεση στο 8ο επίπεδο).  Η απόδοση της συσκευής με καλά κωδικοποιημένα αρχεία κρίνεται ως εξαιρετική υπό τον όρο ότι θα επιλέξετε ένα καλό σετ ακουστικών αφού αυτά που συνοδεύουν το Α2 δεν ξεφεύγουν από τον μέσο όρο του είδους τους (και την -κατά τον υπογράφοντα- άκομψη αισθητική του λευκού καλωδίου)  και είναι επαρκή για απλές ακροάσεις (στο μετρό...).  Χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι Grado, με τα οποία βεβαίως δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις στο δρόμο, είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε ότι ο ήχος είναι εκτεταμμένος στο φάσμα, με καλές υψηλές και χαμηλές συχνότητες και παράλληλα ξεκούραστος. Παρόμοια εντύπωση σχηματίσαμε και κατά την ακρόαση του Α2 μέσω ενός κανονικού συστήματος ηχείων. Πολύ καλή συμπεριφορά έδειξε επίσης ο επεξεργαστής audio κατά την αναπαραγωγή ήχου από ταινίες, προσθέτωντας όγκο και αίσθηση χώρου.  Εν προκειμένω, δεν θα μας δυσαρεστούσε και ένα καθαρόαιμο virtual surround για ακουστικά (Dolby, SRS ή ό,τι άλλο).  Η προβολή των φωτογραφιών ικανοποιεί πλήρως και είναι δυνατή η δημιουργία ενός απλού slide show.  Η επίδραση των διαφόρων αλγορίθμων στον ήχο είναι προοδευτική και αν ο χρήστης "ψαχτεί" αρκετά μπορεί να οδηγηθεί σε πολύ καλά αποτελέσματα που δεν θα κουράσουν σε μακρόχρονη χρήση, ιδίως με ακουστικά.
H μεγάλη οθόνη της συσκευής επέτρεψε στην Cowon να σχεδιάσει εύχρηστες, πλήρεις και ευχάριστες στην όψη virtual συσκευές. Eδώ ο ραδιοφωνικός δέκτης. Στην συσκευασία περιλαμβάνεται και μία θήκη που προστατεύει το A2 αλλά επιτρέπει, ταυτόχρονα, και την τοποθέτησή του υπό γωνία για θέαση ταινιών.
Κάθε λειτουργία του Α2 συνοδεύεται από έναν μεγάλο αριθμό ρυθμίσεων και επιλογών οι οποίες είναι συνήθως προσβάσιμες μέσω ενός εκ των τεσσάρων πλήκτρων.  Η επιμέρους ρύθμιση γίνεται από το στικ, το οποίο απαιτεί κάποια εξοικείωση για να το χειριστεί κανείς γρήγορα και με ακρίβεια. Παρά το γεγονός ότι η συσκευή είναι αρκετά μεγάλη σε διαστάσεις και το βάρος της δεν είναι μικρό, όλοι οι χειρισμοί μπορούν να πραγματοποιηθούν με το ένα χέρι: Στην πράξη δεν υπάρχει λόγος να κρατήσετε το Α2 και με τα δύο χέρια παρά μόνο για λόγους άνεσης. Σε όλες τις περιπτώσεις οι επιλογές είναι σαφείς και οι αλλαγές πραγματοποιούνται σε πραγματιικό χρόνο.  Αν ο χρήστης επιθυμεί, μπορεί να προσπελάσει και να προρυθμίσει τα πάντα από το εικονίδιο Settings.  Για να είμαστε ειλικρινείς, πιο εύκολο δεν μπορούμε να το φανταστούμε.
Αυτή είναι η βασική οθόνη από την οποία ο χρήστης κάνει τις περισσότερες επιλογές και ρυθμίσεις. Βρήκαμε τα εικονίδια καλοσχεδιασμένα και ευδιάκριτα. Στο εγγύς μέλλον θα υπάρξει και ελληνική έκδοση.
Τελικώς...
...το Α2 είναι αντιπροσωπευτικό μίας νέας γενιάς συσκευών που καταφέρνουν να συνδυάσουν επιτυχώς την καινοτομία με την αποτελεσματικότητα.  Ποιοτικά κατασκευασμένο και εύχρηστο, δεν στερεί τις δυνατότητες από τον χρήστη αποφασίζοντας πριν από αυτόν και επιπλέον αποδίδει ήχο και εικόνα πολύ καλής ποιότητας με δεδομένους τους περιορισμούς που επιβάλλει η ανάγκη τού να είναι φορητό.  Τα 20GB (που γίνονται 30GB με μικρή επιβάρυνση) είναι χώρος που επαρκεί για να δημιουργηθεί μία καλή συλλογή μουσικής και ταινιών η οποία θα συντροφεύει με στυλ τον χρήστη στις μετακινήσεις του.

Δημήτρης Σταματάκος

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2005
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr