Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/10/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΗΧΕΙΟ ΒΑΣΗΣ/ΡΑΦΙΟΥ

Elac BS 243.3

Elac BS 243.3

Μια πρώτη γεύση για το πώς εννοεί η Elac την κατασκευή των μικρών ηχείων είχαμε πάρει πριν από κάποια χρόνια, όταν είχαμε δοκιμάσει το, παρόμοιου μεγέθους αλλά διαφορετικής κατηγορίας τιμής, 330 Crystal Edition, μια κατασκευή που άφησε κάτι παραπάνω από άριστες εντυπώσεις. Από τότε, έχει τρέξει αρκετό νερό στο αυλάκι: Η σειρά “300” δεν περιλαμβάνει, πλέον, το 330CE, η Elac έχει παρουσιάσει μια νέα γενιά τουίτερ και η σειρά “240”, στην οποία ανήκει το ηχείο που δοκιμάζουμε εδώ, βρίσκεται πλέον στην τρίτη γενιά (εξ ου και το .3).
H Elac διατηρούσε ανέκαθεν ένα μεγάλο κατάλογο προϊόντων. Αυτή τη στιγμή, μόνο στην κατηγορία των συμβατικών, παθητικών, ηχείων, προσφέρει ούτε λίγο, ούτε πολύ, δέκα διαφορετικές σειρές (αν υπολογιστεί και το κορυφαίο μοντέλο Concentro), με την σειρά 240.3 να είναι η πρώτη (και πλέον προσιτή) από τις “μεγάλες” σειρές οι οποίες βασίζονται σε κάποια από τα χαρακτηριστικά μεγάφωνα της εταιρίας, στο τουίτερ Jet 5 και το μιντ/γούφερ AS-XR.
To 243.3 είναι ένα ηχείο δύο δρόμων, δύο μεγαφώνων με φόρτιση bass reflex και είναι το μικρότερο της συγκεκριμένης σειράς, η οποία περιλαμβάνει δύο ηχεία δαπέδου, δύο βάσης/ραφιού και ένα κεντρικό ηχείο για χρήση σε πολυκαναλικά ηχεία. Οι διαφορές μεταξύ των δύο ηχείων βάσης της σειράς (BS 244.5 και BS 243.3) εντοπίζονται στις διαστάσεις της καμπίνας και την διάμετρο του γούφερ. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...