Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 18/12/2012

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

USB ADC/DAC – ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΕΣ

Furutech ADL Esprit/GT40

Φωτό_Ανοίγματος

Η Furutech έχει γίνει γνωστή στους κόλπους της audiophile κοινότητας κυρίως για τα καλώδια και τα διάφορα αξεσουάρ της (πολύπριζα, power conditioners, ακροδέκτες κλπ) ο κατάλογος των οποίων είναι αρκετά μακρύς. Τα τελευταία χρόνια οι Ιάπωνες αποφάσισαν να δοκιμάσουν την τύχη τους και στον χώρο των συσκευών ήχου και παρουσίασαν, χωρίς πολύ θόρυβο είναι η αλήθεια, την σειρά ADL (από το Alpha Design Labs) με προϊόντα που κινούνται γύρω και κάτω από τα € 1.000. Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την άποψη της Furutech κατά την συγκριτική δοκιμή των προενισχυτών phono όπου το μοναδικό, τότε, προϊόν της σειράς, o GT40, είχε διακριθεί καθώς ήταν ο μοναδικός με δυνατότητα ψηφιοποίησης και θύρα USB.
Από την εποχή της δοκιμής αυτής έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια και έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στον συγκεκριμένο χώρο. Οι μετατροπείς a/d με θύρα USB σιγά-σιγά ξεφεύγουν από την σφαίρα της ιδιαιτερότητας και η Furutech συνεχίζει να εμπλουτίζει την σειρά ADL με νέες συσκευές. Λίγο πριν το καλοκαίρι παρουσίασε τον Esprit, έναν μετατροπέα a/d και d/a με στοιχειώδεις δυνατότητες προενισχυτή και -κατά τα φαινόμενα- προσεγμένη σχεδίαση στο ψηφιακό κομμάτι. Εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε τις δύο συσκευές, GT40 και Esprit μαζί, καθώς αποτελούν διαφορετικές προτάσεις σε έναν κοινό χώρο (με διαφορές σε επίπεδο τιμής, δυνατοτήτων και προδιαγραφών).
Ο GT40 προσφέρει προσφέρει μια αναλογική είσοδο, θύρα USB και μια αναλογική έξοδο ενώ ο Esprit είναι πιο πλήρης, προσφέροντας δύο αναλογικές και δύο ψηφιακές εισόδους και θύρα USB ενώ φαίνεται να ανήκει σε μια νεώτερη γενιά σε ο,τι αφορά στη σχεδίαση του ψηφιακού του μέρους. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...