Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 10/11/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ – ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ

King Sound M-10/M-03 – H2

King Sound M-10/M-03 – H2

Η KingSound είναι μια εταιρία με έδρα το Hong Kong η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή ηχείων και ακουστικών δείχνοντας μάλιστα ιδιαίτερη συμπάθεια στις ηλεκτροστατικές μονάδες. Αυτή τη στιγμή προσφέρει έξι μοντέλα ηλεκτροστατικών ηχείων, από τα οποία τα τρία είναι full range σχεδιάσεις, ενώ τα υπόλοιπα υβριδικές με ηλεκτροδυναμικό μεγάφωνο στην περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων, τρεις τελικούς ενισχυτές με στάδια εξόδου push-pull βασισμένα σε λυχνίες EL34 και KT88 καθώς και έναν προενισχυτή. Η σειρά ηλεκτροστατικών ακουστικών της εταιρίας περιλαμβάνει τρία μοντέλα, το KS-H2, το KS-H3 και το καινούριο KS-H04 καθώς και δύο ενισχυτές ειδικά σχεδιασμένους για ηλεκτροστατικά ακουστικά, τον M-10 και το κορυφαίο μοντέλο Μ-20 (λαμπάτος, OTL). Την λίστα με τα διαθέσιμα προϊόντα κλείνει ένα CD player, το CD-1, βασισμένο σε PCM1742 και δύο διαφορετικά αναλογικά στάδια, ένα με ημιαγωγούς και ένα με λυχνίες (6N11).
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης στο Μόναχο, τον περασμένο Μάιο, η King Sound παρουσίασε για πρώτη φορά στο κοινό έναν μικρό σε όγκο, φορητό ενισχυτή, τον πρώτο της για μεικτή χρήση (με δυναμικά και ηλεκτροστατικά ακουστικά). Διαθέσιμος σε μια σειρά από ενδιαφέροντα χρώματα, ο M-03 είναι ένα άνοιγμα της εταιρίας προς τους χρήστες δυναμικών ακουστικών και, παράλληλα, μια πρόταση σε όσους από αυτούς θα ήθελαν κάποια στιγμή να δοκιμάσουν τις αρετές ενός συστήματος βασισμένου σε ηλεκτροστατικές μονάδες χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για τον ενισχυτή που θα χρειαστούν.

Η δοκιμή στις σελίδες που ακολουθούν έχει ως κεντρικό αντικείμενο τον M-03 και μάλιστα τον συνδυασμό του με τα ακουστικά H2 της εταιρίας, με τα οποία μπορεί να αποτελέσει ένα ενδιαφέρον bundle σε αρκετά ελκυστική τιμή. Δεν αποφύγαμε, ωστόσο, τον πειρασμό να ακούσουμε συγκριτικά τον “μικρό” ενισχυτή σε σχέση με έναν από τους επιτραπέζιους ενισχυτές που προσφέρει η King Sound με άκρως ενδιαφέροντα αποτελέσματα. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...