Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 29/01/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: MAGNAT MC-1 COMBO / ΗΧΕΙΑ QUANTUM 603...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

CD/SACD COMBO + HXEIA

Magnat MC-1 / Quantum 603

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Όπως ήδη ανέφερα, το MC-1 είναι μια μάλλον συντηρητική από πλευράς αισθητικής συσκευή η οποία είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα (μαύρο και ασημί). Ο χρήστης έχει στην διάθεσή του μια σειρά από ρυθμιστικά και διακόπτες στα οποία περιλαμβάνεται το ρυθμιστικό στάθμης, ο επιλογέας εισόδων, ένα ρυθμιστικό τονικότητας/ισορροπίας καναλιών, ο διακόπτης παράκαμψης του επεξεργαστή σήματος καθώς επίσης και τα πλήκτρα χειρισμού του τρανσπόρτ. Στην πρόσοψη επίσης υπάρχει μια υποδοχή ακουστικών καθώς και μία είσοδος line για σύνδεση media player, αμφότερες με jack 3.5 χιλιοστών. Όπως είναι αναμενόμενο, δεν λείπει και ένα άνοιγμα μέσα από το οποίο ποζάρει η -μοναδική- λυχνία του προενισχυτικού σταδίου.
Ένα σημείο στο οποίο χάρηκα τους Γερμανούς είναι οι δυνατότητες σύνδεσης που προσφέρει to MC-1. Στην πίσω πλευρά θα βρείτε μια είσοδο phono για κεφαλές κινητού μαγνήτη, μια είσοδο line καθώς και ένα βρόχο για κασετόφωνο (ή άλλη συσκευή αναλογικής εγγραφής με rec. out και playback) όπως προβλέπεται. Θα βρείτε ακόμη ένα ζευγάρι ψηφιακών εξόδων (οπτική και ομοαξονική) για σύνδεση σε εξωτερικό μετατροπέα ή (το πιθανότερο) για εγγραφές σε CD Recorder. Τον εξοπλισμό κλείνουν οι υποδοχές για κεραίες (AM και FM) καθώς και ένα ζευγάρι υποδοχών σύνδεσης ηχείων που θα τις χαρακτήριζα ασυνήθιστα καλές για την τιμή και το είδος της συσκευής. Υπάρχει ακόμη και ένα master on-off.
Η εμφάνιση του MC-1 είναι μάλλον συντηρητική και δεν προδίδει το γεγονός ότι οι Γερμανοί έχουν κάνει καλή δουλειά στο εσωτερικό...
Για να είμαι ειλικρινής, έχοντας απέναντί μου ένα συνδυασμό SACD player, δέκτη και ενισχυτή με κόστος κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1000 ευρώ δεν περίμενα να εκπλαγώ από το εσωτερικό. Ωστόσο, η Magnat έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και παρά το γεγονός ότι κάποια από τα υλικά που είδα δεν είναι αυτό που θα λέγαμε ό,τι πιο καινούριο έχει να επιδείξει η βιομηχανία ημιαγωγών η τελική σύνθεση είναι ενδιαφέρουσα.
Στα χαρτιά, το τρανσπόρτ (συμβατό με CD, CD-R/RW και SACD θυμίζω) είναι της Sanyo αλλά αυτό που βρήκα εγώ μέσα στο σασί έγραφε επάνω Asatech. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια εσωτερική συνεργασία ή άλλη σχέση μεταξύ των εταιριών πάντως ο μηχανισμός μου φάνηκε καλοκατασκευασμένος και με προοπτικές διάρκειας (κρίνοντας από τον τρόπο κίνησης και τις ανοχές του).  Το DAC που χρησιμοποιήται είναι το 1738 της Burr Brown στα 192kHz/24bit το οποίο επιπροσθέτως μπορεί να χρονιστεί και με streams DSD εγγενώς, χωρίς να είναι απαραίτητη η εξωτερική μετατροπή τους σε PCM.  Κατά τα φαινόμενα, η Magnat έχει σχεδιάσει ένα στάδιο i/v conversion και φίλτρου γύρω από πέντε τελεστικούς ενισχυτές συνολικά, με δύο ΟPA604 (με στάδιο εισόδου FET) ανά κανάλι για την μετατροπή της balanced εξόδου ρεύματος σε τάση και το μισό ενός ΟPA2134 (της σειράς Sound Plus με πολύ χαμηλή παραμόρφωση) να αποτελεί το στάδιο εξόδου του κυκλώματος.
Ο ραδιοφωνικός δέκτης είναι ένα υπερετερόδυνο άρθρωμα της ΚSE, βρίσκεται τοποθετημένος σε δικό του θωρακισμένο περίβλημα και υποστηρίζεται από έναν μεγάλο αριθμό μνημών (80 συνολικά για AM και FM) καθώς επίσης και από δυνατότητα αποκωδικοποίησης σημάτων RDS.
Τα Quantum 603 είναι δίδρομα ηχεία βάσης και είναι καλοκατασκευασμένα, με ενδιαφέρον φινίρισμα και προστατευτικά που στηρίζονται μαγνητικά.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Ο ενισχυτής του MC-1 είναι υβριδικός, περιλαμβάνοντας ένα στάδιο προενίσχυσης με μια διπλοτρίοδο 6922 της Electro-Harmonix και ένα ημιαγωγικό τελικό στάδιο με δύο διπολικούς ημιαγωγούς ισχύος της Sanken (4467/1694) ανά κανάλι και κύκλωμα υλοποιημένο με διακριτά εξαρτήματα. Σύμφωνα με τις επίσημες προδιαγραφές μπορεί να αποδώσει 60W ανά κανάλι σε φορτία 8Ω και 80W σε φορτία 4Ω με παραμόρφωση κάτω από 1% και είναι βασισμένο σε ένα τροφοδοτικό με μεγάλο δακτυλιοειδή μετασχηματιστή και πυκνωτικό φίλτρο 2x8200μF. Ο έλεγχος της στάθμης, της ισορροπίας και η επιλογή των εισόδων γίνεται με την βοήθεια ειδικού ολοκληρωμένου της Sanyo (LC75342).
To ΜC-1 διαθέτει ένα πολύ καλής ποιότητας και, επίσης, με πολύ καλή αίσθηση τηλεχειριστήριο μέσω του οποίου πραγματοποιούνται όλοι οι χειρισμοί.
Το MC-1 είναι πλήρες από πλευράς εισόδων. Υπάρχουν τρεις είσοδοι line, ένα tape loop και είσοδος phono, ενώ δεν λείπουν και οι ψηφιακές έξοδοι για εγγραφές. Το εσωτερικό κρύβει μια καλή κατασκευή με προσοχή σε κρίσιμα σημεία. Όλα τα κυκλώματα βρίσκονται τοποθετημένα σε μια πλακέτα.
H Magnat δηλώνει ότι το transport είναι της Sanyo. Αυτό που βρήκαμε στο εσωτερικό της συσκευής έχει λογότυπους της Asatech. Μας δημιούργησε πολύ θετική εντύπωση

Το στάδιο εξόδου του CD/SACD player με τον DAC της Burr Brown (επάνω) και τους πέντε τελεστικούς ενισχυτές σε ρόλο μετατροπέα i/v και φίλτρου εξόδου.

Το MC-1 συνοδεύτηκε, για τις ανάγκες της δοκιμής, από ένα νέο, μικρό δίδρομο ηχείο της σειράς Quantum της Magnat, το 603. Πρόκειται για μια σχεδίαση ανοικτού τύπου με την οπή του bass reflex στην πίσω πλευρά, η οποία χρησιμοποιεί ένα τουίτερ ίντσας μαλακού θόλου και ένα μιντ/γούφερ 170 χιλιοστών με κώνο από κεραμικό υλικό και αλουμίνιο και πηνίο φωνής 30 χιλιοστών.  Η καμπίνα του ηχείου είναι κατασκευασμένη από MDF με εσωτερικές ενισχύσεις και μπάφλα 22 χιλιοστών η οποία είναι φινιρισμένη με glossy χρώμα. Τα 603 ανεβαίνουν μέχρι τα 55kHz (αποτελώντας έτσι μια λογική επιλογή για ένα σύστημα με SACD player) και είναι αρκετά ευαίσθητα με τυπική τιμή τα 91dB. Το crossover (με συχνότητα cross τα 3.2kHz) υποστηρίζει διπλοκαλωδίωση και η Magnat προσφέρει “γέφυρες” από καλής ποιότητας καλώδια, ενώ η εσωτερική καλωδίωση είναι της Oehlbach.

Ο προενισχυτής χρησιμοποιεί μια διπλοτρίοδο της Electro-Harmonix... ... ενώ ο τελικός ενισχυτής χρησιμοποιεί διπολικούς ημιαγωγούς της Sanken και διακριτά εξαρτήματα παντού.

Η τροφοδοσία ξεκινά από αυτόν το μετασχηματιστή και βασίζεται σε δύο πυκνωτές των 8.200μF.

Ο ραδιοφωνικός δέκτης είναι αυτό το θωρακισμένο άρθρωμα της KSE.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr