Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/02/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ PHONO

nvo Audio SPA One

Φωτό_Ανοίγματος

Η nvo εμφανίστηκε πριν από δύο περίπου χρόνια έχοντας θέσει έναν αρκετά φιλόδοξο στόχο: Να παρουσιάσει στη αγορά έναν κορυφαίο προενισχυτή phono. Η προσπάθεια φαίνεται να ευοδώθηκε και η συσκευή που σχεδίασε ο Ανδρέας Χατζημηνάς κέρδισε τις εντυπώσεις και καλές κριτικές οι οποίες έκαναν την New Valve Order αντικείμενο συζήτησης διεθνώς. Σήμερα, τα προϊόντα της εταιρίας από την Κύπρο αντιπροσωπεύονται σε σημαντικές αγορές (ΗΠΑ, Αγγλία, Νέα Ζηλανδία και Χονγκ Κόνγκ) και, προφανώς, έπεται συνέχεια.
Γράφω “προϊόντα” επειδή εδώ και κάποιους μήνες ο SPA-II ο αρχικός, μεγάλος προενισχυτής της nvo απέκτησε και ένα μικρότερο αδελφάκι τον SPA One, τον οποίο οι άνθρωποι της εταιρίας (Χατζημηνάς και Πάνος Κοντεμενιώτης) θεώρησαν, προφανώς, απαραίτητη προσθήκη προκειμένου να απευθυνθούν και σε ένα κομμάτι της αγοράς που θα ήθελε κάτι πιο οικονομικό.

Το αντικείμενο της δοκιμής που ακολουθεί είναι, ακριβώς, αυτό το μικρότερο μοντέλο, μια περισσότερο συντηρητική από την άποψη του κόστους σχεδίαση και υλοποίηση η οποία, ωστόσο, βασίζεται στον SPA-II όσον αφορά τις βασικές σχεδιαστικές επιλογές. Επί του θέματος αυτού, δύο παρατηρήσεις κάνουν την δοκιμή ακόμη πιο ενδιαφέρουσα: Πρώτον, η προσέγγιση της nvo απέχει πολύ από το να θεωρηθεί μινιμαλιστική σε επίπεδο κυκλώματος (ο SPA-II χρησιμοποιεί ούτε λίγο ούτε πολύ 22 λυχνίες συνολικά και ο SPA One χρησιμοποιεί παραπάνω από το 50% του αριθμού αυτού, επιλογή σπάνια για το συγκεκριμένο είδος συσκευής) και, δεύτερον, φαίνεται ότι οι συμβιβασμοί που έχουν γίνει στην περίπτωση του τελευταίου δεν έχουν γίνει αβασάνιστα. Το αποτέλεσμα, επί της αρχής, είναι ένα λαμπάτο phono stage με κόστος που ξεπερνά ελάχιστα τα € 2000,- στην ελληνική και την κυπριακή αγορά και έχει να πει πολλά πράγματα. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...