Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/07/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: PHILIPS GOGEAR ARIAZ MEDIA PLAYER...

SITE MAP


REVIEW

MEDIA PLAYER

Philips GoGear Ariaz

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Το Ariaz είναι μια κομψή συσκευή με μέτριο, για mp3 player, μέγεθος, το οποίο υπαγορεύεται κατά κύριο λόγο από την ύπαρξη μιας οθόνης 2 ιντσών όπου μπορούν να προβληθούν βίντεο και φωτογραφίες. Οι διαστάσεις του, πάντως, φαίνεται να είναι κοντά στο ιδανικό: Κάθεται πολύ καλά στο χέρι, δεν το χάνεις στην τσέπη σου και υπάρχει αρκετός χώρος για την δημιουργία ενός καλού user interface σε αντίθεση με κάποια μικροσκοπικά players τα οποία είναι μεν αξιοθαύμαστα ως κατασκευές, μπορεί ωστόσο να αποδειχθούν αρκετά δύσχρηστα.  Το φινίρισμα της συγκεκριμένης συσκευής είναι γυαλιστερό μαύρο (η Philips δεν αναφέρει τίποτε για άλλα χρώματα και τα GoGear είναι -παραδοσιακά- μαύρα) με μια ανοιχτόχρωμη πλευρική λωρίδα όπου έχουν τοποθετηθεί όσοι διακόπτες δεν βρίσκονται στην κυρίως επιφάνεια καθώς και τα βύσματα σύνδεσης. Είναι σαφές ότι έχει καταβληθεί προσπάθεια να διατηρηθεί το media player απλό στην χρήση του. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι βασικές λειτουργίες (δηλαδή το play/pause/enter και τα πλήκτρα πλοήγησης) έχουν ανατεθεί σε έναν διπλό διακόπτη “τραμπάλα” ο οποίος έχει επαρκείς διαστάσεις για να τον χειρίζεσαι στα τυφλά (όταν για παράδειγμα έχεις το player σε κάποια τσέπη) χωρίς να κάνεις εύκολα λάθος. Το on/off, ένας διακόπτης reset και το ρυθμιστικό στάθμης είναι τοποθετημένα στην στενή πλευρική επιφάνεια, μαζί με την έξοδο των ακουστικών (σε κλασικό jack 3.5mm) και την θύρα USB. Εκεί υπάρχει, επίσης και το μικρόφωνο, αφού το Ariaz μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εγγραφέας φωνής.
Το Ariaz είναι ένα μέτριο σε μέγεθος media player κάτι που οφείλεται εν πολλοίς στην έγχρωμη οθόνη 2 ιντσών που περιλαμβάνει.
Ίσως το πλέον ενδιαφέρον κομμάτι της συσκευής, πάντως, να είναι τα ακουστικά που την συνοδεύουν. Δεν σας κρύβω ότι ένας από τους βασικούς λόγους που αυτή βρήκε τον δρόμο προς τις σελίδες αυτές είναι η φήμη που συνοδεύει το συγκεκριμένο media player ότι διαθέτει καλής ποιότητας ακουστικά, φήμη η οποία έχει τις ρίζες της στην ίδια την Philips που διαφήμισε ιδιαίτερα αυτό το χαρακτηριστικό κατά την αρχική παρουσίαση της συσκευής τον Φεβρουάριο του 2009. To θέμα των ακουστικών στα media players δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση: Εκτός του προφανούς θέματος ποιότητας (ένα μέτριο ή κακό σετ μπορεί να “θάψει” ένα κατά τα άλλα καλό προϊόν, κάτι που συναντά κανείς πιο συχνά από όσο θα έπρεπε) τίθεται και θέμα υγείας: Τα ακουστικά που δεν απομονώνουν καλά τον ακουστικό πόρο από τους εξωτερικούς θορύβους, αναγκάζουν τον χρήστη να ανεβάσει την στάθμη, ώστε να διατηρήσει έναν στοιχειώδη λόγο σήματος προς θόρυβο και αυτό μπορεί να οδηγήσει όχι δύσκολα σε μόνιμες βλάβες, φαινόμενο που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας ανάμεσα σε νέους -κυρίως- ανθρώπους και έχει αναγκάσει και τους ίδιους τους κατασκευαστές να λάβουν κάποια μέτρα, ενσωματώνοντας στις συσκευές τους περιοριστές στάθμης (ένας τέτοιος, ρυθμιζόμενος μάλιστα, υπάρχει και στο εν λόγω player).
Επιστρέφοντας στα των ακουστικών, τώρα, φαίνεται ότι η Philips έχει κάνει προσεκτική δουλειά: Το σετ που προσφέρει εξασφαλίζει καλή εφαρμογή με το αυτί, καθώς το σώμα έχει διαμορφωθεί υπό γωνία ώστε να εισέρχεται καλύτερα στον ακουστικό πόρο αλλά και καλή απομόνωση καθώς τα plugs είναι από μαλακό ελαστικό και η συσκευασία περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές διατομές ώστε να προσαρμόσει ο χρήστης τα ακουστικά στα δικά του αυτιά. Σημείο που προκαλεί παράπονα, ίσως, είναι το ίδιο το βύσμα υποδοχής των ακουστικών, στο player. Για κάποιο λόγο, η Philips το έχει τοποθετήσει στην μεγάλη πλευρά της συσκευής, με αποτέλεσμα να αυξάνει το πλάτος της αρκετά και ίσως να καταπονείται περισσότερο από όσο πρέπει. Κατά την γνώμη μου, πιο σωστή θέση θα ήταν στην στενή πλευρά. Το player θα καθόταν, τότε, ακόμη καλύτερα στο χέρι και θα ήταν ακόμη πιο βολικό όσον αφορά τον χειρισμό.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Οι βασικοί χειρισμοί γίνονται από αυτό τον διπλό διακόπτη. Το μέγεθός του επιτρέπει να τον χρησιμοποιεί κανείς εύκολα χωρίς να τον κοιτά.
Τα ακουστικά του Ariaz είναι, ίσως, το σημαντικότερο μέρος του. Η Philips έχει επιλέξει να χρησιμοποιήσει ένα σετ καλής ποιότητας, επιλογή που έχει σοβαρό αντίκτυπο στην τελική αίσθηση.
Ο ενσωματωμένος decoder της συσκευής είναι συμβατός με αρχεία MP3 (μέχρι 48kHz/320kbps και μεταβλητού bitrate) αρχεία WMA (μέχρι 48kHz/192kbps, επίσης VBR) καθώς και ασυμπίεστα αρχεία WAV/PCM. Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι κάποιοι θα δυσαρεστηθούν από το γεγονός ότι δεν υποστηρίζονται ούτε το εναλλακτικό Ogg Vorbis ούτε και το φορμά FLAC το οποίο, πλέον, τείνει να γίνει ένα de facto standard για την κωδικοποίηση/μη απωλεστική συμπίεση αρχείων από audiophiles. Υποστηρίζονται επίσης το φορμά της Audible (για την αναπαραγωγή audio books) καθώς επίσης και το SMV (για βίντεο). Αν θέλετε να δείτε φωτογραφίες, αυτές θα πρέπει να είναι JPEG. Το Ariaz υποστηρίζει φυσικά την προβολή ID3-tags (και εξωφύλλων), προσφέρει δυνατότητα πρόσβασης με βάση κάποια κριτήρια (αλφαβητικά, ανά καλλιτέχνη, τίτλο τραγουδιού και τίτλου άλμπουμ, αλλά όχι ανά είδος) καθώς επίσης και δυνατότητα δημιουργίας και διαχείρισης playlists. Το υλικό αποθηκεύεται σε ενσωματωμένη μνήμη Flash και υπάρχουν τρεις εκδόσεις με χωρητικότητες 4, 8 και 16GB. Η τροφοδοσία γίνεται από έναν συσσωρευτή ιόντων λιθίου 310mAh ο οποίος φορτίζεται μέσω της θύρας USB και προσφέρει, σύμφωνα με την εταιρία, αυτονομία μέχρι 25 ώρες (για αναπαραγωγή μουσικής).
Η έξοδος των ακουστικών και η θύρα USB έχουν τοποθετηθεί στην πλευρική επιφάνεια του media player, μαζί με τους διακόπτες on-off και reset.
Αυτό είναι το ρυθμιστικό στάθμης. Το συνηθίζεις εύκολα.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr