Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 07/07/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: PHILIPS GOGEAR ARIAZ MEDIA PLAYER...

SITE MAP


REVIEW

MEDIA PLAYER

Philips GoGear Ariaz

ENTYΠΩΣΕΙΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Όπως έχω ήδη αναφέρει, το Ariaz κάθεται καλά στο χέρι, είναι εύχρηστο και όμορφο. Σε αυτή την λογική κινείται και ο σχεδιασμός των μενού του. Είναι ιδιαίτερα ευανάγνωστα, με δυνατότητα αλλαγής του χρώματος (βρήκα την επιλογή “Dark” καλύτερη και είναι μάλλον και η πιο οικονομική από πλευράς κατανάλωσης) και με σωστή λογική, ώστε για την βασική χρήση δεν χρειάζεται να καταφύγεις στο (πλήρες, αλλά σε pdf) εγχειρίδιο χρήσης. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να επιλέξεις το είδος της αναπαραγωγής που σε ενδιαφέρει (μουσική, βίντεο, φωτογραφίες, ραδιόφωνο, ηχογραφήσεις) και η διαδικασία ξεκινά με το πάτημα του play. Από πλευράς δυνατοτήτων βρήκα πραγματικά αξιόλογες, την δυνατότητα να προσπελάσει κανείς το “δέντρο” των αρχείων (αντί να κινείται με κριτήρια τύπου Τίτλος, Αλμπουμ, κ.λπ), την δυνατότητα εγγραφής ραδιοφωνικών εκπομπών (μέχρι 4 ώρες ανά αρχείο MP3) καθώς επίσης τις διαθέσιμες επεξεργασίες ήχου. Εδώ, το Ariaz προσφέρει τον αλγόριθμο FullSound (o οποίος βελτιώνει αισθητά όχι μόνο τα συμπιεσμένα αρχεία, όπως αναφέρει η Philips αλλά και τα ασυμπίεστα), μια σειρά από προεπιλεγόμενες ισοσταθμίσεις (τα κλασικά: Rock, Jazz, κ.λπ) οι οποίες όμως λειτουργούν άψογα και χωρίς υπερβολές καθώς και έναν στοιχειώδη ισοσταθμιστή 6 περιοχών (ο οποίος είναι ακριβώς αυτό: στοιχειώδης, επομένως όχι πολύ αποτελεσματικός, αξίζει όμως να τον ψάξει κανείς). O χρήστης μπορεί να προσπελάσει τις διάφορες αυτές επιλογές και να ακούσει σε πραγματικό χρόνο την επίδρασή τους χωρίς να τις ενεργοποιήσει μονίμως (απλώς “κυλάς” το μενού μέχρι την επιλογή, την φωτίζεις και ακούς τις διαφορές ώστε να αποφασίσεις αν θα την επιλέξεις τελικώς), δυνατότητα έξυπνη και ευπρόσδεκτη.
Το πακέτο περιλαμβάνει έναν δίσκο με το απαραίτητο λογισμικό, ένα κοντό καλώδιο USB, μέσω του οποίου γίνεται και η φόρτιση καθώς και δύο πρόσθετα ζεύγη ελαστικών βυσμάτων ώστε να προσαρμόζονται τα ακουστικά σε κάθε αυτί.
Η συσκευασία του Ariaz περιλαμβάνει ένα μικρό CD με το απαραίτητο λογισμικό. Εδώ θα βρείτε ένα αρχείο εγκατάστασης του Windows Media player (έκδοση 11), καθώς και ένα utility για την μετατροπή των αρχείων βίντεο στο εγγενώς υποστηριζόμενο SMV. Το συγκεκριμένο λογισμικό βελτιστοποιεί τα αρχεία αυτά ώστε η προβολή τους στην οθόνη του media player να είναι η καλύτερη δυνατή από πλευράς ποιότητας και ανάλυσης. Η Philips έχει επιλέξει να βασίσει ένα μεγάλο μέρος από τις δυνατότητες διαχείρισης του Ariaz μέσω υπολογιστή στην ύπαρξη του WMP11 μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να κάνει μια σειρά εργασιών όπως την διαχείριση της μουσικής βιβλιοθήκης, το syncing μεταξύ της συλλογής στο PC και του player, το ripping, την αγορά μουσικής μέσω διαδικτύου και το editing των metatags. Αυτό είναι καλό, από μια πλευρά, επειδή το συγκεκριμένο λογισμικό είναι ώριμο και γνωστό σε πολλούς χρήστες, αλλά και κακό από κάποια άλλη: Αφήνει κάποιους σε αγωνία για το αν θα μπορέσουν να διαχειριστούν τις υπάρχουσες συλλογές τους, χωρίς το συγκεκριμένο λογισμικό. Στην δική μου περίπτωση πάντως, δεν συνάντησα πρόβλημα χρησιμοποιώντας το αρκετά παλιό open source MusikCube το οποίο “είδε” κατευθείαν το Ariaz και το χειρίστηκε γενικώς χωρίς πρόβλημα. Ακόμη όμως και αν δεν έχετε κανένα τέτοιου είδους πρόγραμμα στον υπολογιστή σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το media player της Philips εντελώς συμβατικά, ως ένα απλό μέσο αποθήκευσης αφού το λειτουργικό σύστημα το βλέπει αμέσως ως storage device και μπορείτε να διαχειριστείτε τα περιεχόμενά του μέσω του File Explorer.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Το μενού του Ariaz είναι καλοσχεδιασμένο και ευδιάκριτο. Εδώ φαίνεται η επιλογή “Dark”. Υπάρχουν δύο ακόμη, η Red και η Light.
Η ηχητική συμπεριφορά του Ariaz ήταν από τις καλύτερες που έχω συναντήσει σε media player, σίγουρα πάντως η καλύτερη από οποιαδήποτε άλλη παρόμοια συσκευή, με τα δικά της ακουστικά, έχει πέσει στα χέρια μου. Είναι προφανές, εδώ, ότι η Philips “έβγαλε λαγό” στην συγκεκριμένη κατηγορία τιμής, επιλέγοντας να προσφέρει στον χρήστη ένα σετ ακουστικών καλής ποιότητας. Το άκουσμα είναι ιδιαίτερα ξεκούραστο με γεμάτο και επιβλητικό χαμηλό που διαθέτει αρκετές λεπτομέρειες (χάνει μόνο την κατώτερη οκτάβα περίπου) και ήπιες, ευχάριστες υψηλές συχνότητες που διαθέτουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες δημιουργούν μια αίσθηση διαύγειας και δεν τρυπούν τα αυτιά ακόμη και σε υψηλές στάθμες. Ενδιαφέρουσες είναι και οι δυνατότητες εστιασμού ηχητικών πηγών στον οριζόντιο άξονα χωρίς να αποφεύγεται το γνωστό φαινόμενο της χρήσης ακουστικών όπου όλα συμβαίνουν μεταξύ των αυτιών σου... Η χρήση του FullSound βελτιώνει συνολικά τα πράγματα κάνοντας το αποτέλεσμα ακόμη πιο ευχάριστο με κάποιο μικρό κόστος στην απόδοση της μεσαίας περιοχής η οποία μαζεύεται κάπως “πίσω” χωρίς, πάντως, να γίνεται και υποτονική.  Καλή ήταν και εμπειρία μου από τα presets. Επιδρούν θετικά, με απτό αποτέλεσμα αλλά δεν είναι υπερβολικά με στόχο να εντυπωσιάσουν. Ο ισοσταθμιστής έχει κι αυτός την επίδρασή του αλλά, σε προσωπικό επίπεδο, προτίμησα καθ' όλη την διάρκεια της δοκιμής να έχω ενεργοποιημένο το FullSound (δεν γίνεται να έχεις ενεργοποιημένα και τα δύο). Η απομόνωση που εξασφαλίζουν τα ακουστικά είναι πολύ καλή και οι στάθμες που καταλήγεις να ακούς είναι ασφαλείς, ενώ ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι ο μηχανικός θόρυβος από την τριβή του καλωδίου στα ρούχα (ένα πρόβλημα που κάνει την εμφάνισή του, ακριβώς σε ακουστικά που απομονώνουν τον ακουστικό πόρο) είναι τόσο χαμηλός ώστε σπανίως τον παίρνεις είδηση.
Ο ενσωματωμένος ραδιοφωνικός δέκτης (με 20 θέσεις μνήμης και RDS) είναι ευαίσθητος, με χαμηλό θόρυβο και καλό ήχο ενώ, ο codec MP3  κάνει καλή δουλειά κατά την εγγραφή προγράμματος από το ραδιόφωνο, αν και δεν μπορείς να τον ρυθμίσεις ως προς το bitrate. Το αποτέλεσμα ήταν ευχάριστο, χωρίς ακουστά τεχνουργήματα από την συμπίεση.
Ο χρήστης που θέλει να δει βίντεο μέσω του Ariaz θα πρέπει πρώτα να πραγματοποιήσει transcoding στον υπολογιστή του. Η ανάλυση των 220x176 εικονοστοιχείων (κοντά στο συμβατικό 4:3) δεν είναι ό,τι χρειάζεται κανείς για να δει ένα blockbuster, αλλά τα βιντεάκια του YouTube και κάποια βίντεο κλιπ προβάλλονται άνετα, με πολύ καλή φωτεινότητα (ακόμη και με σχετικά έντονο φωτισμό), καλό κόρο στα χρώματα και χωρίς σημαντικά προβλήματα στην κίνηση. Οι φωτογραφίες, επίσης, προβάλλονται σωστά και, σίγουρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το media player της Philips για προεπισκόπηση κάποιων λήψεων, μακρυά από τον υπολογιστή σας.
Τελικώς...
... το Ariaz είναι ένα κομψό, καλοσχεδιασμένο και εύχρηστο media player, αρκετά μικρό για καθημερινή χρήση, το οποίο, επιπροσθέτως, διαθέτει ένα σετ ακουστικών που εξασφαλίζουν μια ασυνήθιστα καλή ηχητική απόδοση. Αν αναζητάτε, πρωτίστως, τον καλό ήχο αποτελεί μια εξαιρετική αγορά!

Δημήτρης Σταματάκος

Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr