Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/02/2015

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ/DAC

Playback Designs IPS-3.

Playback Designs IPS-3.

Η πρώτη επαφή μας με προϊόν της Playback Designs έγινε πριν από κάποια χρόνια, με την δοκιμή του SA-CD player/DAC MPS-5, μίας ψηφιακής πηγής υψηλών απαιτήσεων, άκρως ενδεικτική των προθέσεων της εταιρίας, η οποία βασιζόταν, κυρίως, στην τεχνογνωσία του Andreas Koch γύρω από τον ψηφιακό ήχο και ενσωμάτωνε μια σειρά από τις ιδέες του.
Από το 2011 έχει περάσει αρκετός καιρός, μια αιωνιότητα στην κλίμακα του ψηφιακού audio για την ακρίβεια, είναι όμως ενδεικτικό το γεγονός ότι το MPS-5 παραμένει στον κατάλογο των προϊόντων της εταιρίας. Φυσικά, έχει αποκτήσει ένα νέο ψηφιακό interface με θύρα USB που υποστηρίζει PCM μέχρι τα 384kHz και DSD128 και ο ίδιος ο Koch έχει πρωτοστατήσει στη δημιουργία του πρωτοκόλλου DoP (για την μεταφορά DSD μέσω της θύρας USB), στοιχεία που δείχνουν ότι η εμμονή της εταιρίας στην αναβάθμιση των συσκευών της δεν είναι απλώς ένα τρικ του μάρκετινγκ αλλά πραγματική πρόθεση. Δεν είναι επομένως τυχαίο το ότι η Playback Designs ανήκει στις εταιρίες που δεν προσθέτουν συνεχώς προϊόντα στην λίστα τους, ούτε και το ότι κάθε τι καινούριο σε αυτήν τη λίστα έχει το δικό του, ξεχωριστό, ενδιαφέρον.

Ο IPS-3 που θα μας απασχολήσει στις επόμενες σελίδες είναι ακριβώς αυτό: μια νέα πρόταση της Playback Designs η οποία εμφανίστηκε κάπου στις αρχές του 2013 και απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν μια ολοκληρωμένη λύση η οποία να περιλαμβάνει έναν DAC βασισμένο στην αποδεδειγμένα κορυφαία τεχνογνωσία της εταιρίας στο θέμα των ψηφιακών και τον απαραίτητο ενισχυτή. Σημειώστε την απουσία του τρανσπόρτ: O ίδιος ο Koch σε συνέντευξή του η οποία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δέχεται ότι υπάρχει μια σημαντική μερίδα audiophiles (ειδικά νεότερης ηλικίας) που αισθάνεται πλέον πολύ άνετα με το streaming.
Τούτων λεχθέντων, ο IPS-3 είναι μια πρόκληση: Με τιμή που τον κατατάσσει ασφαλώς στην κορυφαία κατηγορία, δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...