Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/12/2006


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: NETWORK MEDIA PLAYER RAPSODY N35...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

ΔΙΚΤΥΑΚΟ MEDIA PLAYER NDAS

Rapsody N35

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Το ενδιαφέρον με την υπόθεση του Rapsody είναι ότι κάτω από κανονικές συνθήκες το αγοράζεις άδειο. Και δεν εννοώ "άδειο από υλικό" εννοώ "άδειο από δίσκο". Η Coworld έχει εμπειρία από την αγορά των σκληρών δίσκων και προφανώς εκ πείρας γνωρίζει ότι ο δίσκος που σήμερα φαίνεται μεγάλος, αύριο χρησιμοποιήται σαν βαρίδι για να κρατάει την πόρτα της κουζίνας ανοιχτή, επομένως καλό είναι ο χρήστης να μπορεί να κάνει την επιλογή αυτού του κρίσιμου εξαρτήματος ο ίδιος. Βεβαίως, το N35 μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε 3.5άρη IDE σκληρό και να πραγματοποιήσει με ευκολία τις διαδικασίες φορμαρίσματος. Αν μπορείτε να σφίξετε μερικές βίδες και να βάλετε στη θέση τους δύο βύσματα τότε μπορείτε να το φτιάξετε και μόνος σας... Ο έλεγχος του δίσκου μέσω της τεχνολογίας NDAS εξασφαλίζεται από ένα ειδικό τσιπ (ASIC - Application Specific Integrated Circuit) και από μια σειρά ολοκληρωμένων κυκλωμάτων που υποστηρίζουν το drive, τις λειτουργίες δικτύωσης και την σύνδεση της συσκευής με τον έξω κόσμο.
Πλήρης σειρά αναλογικών εξόδων στις οποίες περιλαμβάνονται audio, composite, component και S-Video... ...καθώς επίσης και ψηφιακές έξοδοι ήχου,ομοαξονική και οπτική. Αν η τηλεόρασή σας την υποστηρίζει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και DVI (μέχρι 1080i)
Η Coworld έχει κάνει σαφή προσπάθεια να δημιουργήσει μια εκλογικευμένη συσκευή και δεν χρησιμοποιεί τίποτε που θα εκτόξευε το κόστος ψηλά: Η ψηφιακή έξοδος εικόνας μέσω DVI υλοποιήται με ένα τσιπ της Silicon Image που το συναντάμε στις κάρτες γραφικών και έχει δυνατότητα να υποστηρίξει αναλύσεις μέχρι 1600x1200 εικονοστοιχεία. Ο επεξεργαστής που χρησιμοποιήται για τον χειρισμό των διαφόρων φορμά είναι ο ΕΜ8621 της Sigma Designs ο οποίος προσφέρει την δυνατότητα χειρισμού υλικού υψηλής ευκρίνειας και συμβατότητα (μεταξύ άλλων) με WMV 9 και WMV HD.
Με εξαίρεση τον ίδιο τον δίσκο, η σύνδεση του N35 με τον "έξω κόσμο" είναι ίσως το πιο κρίσιμο σημείο: Η συσκευή προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από δυνατότητες στις οποίες περιλαμβάνεται DVI με δυνατότητα προβολής ΗD (μέχρι 1080i), πλήρες πακέτο αναλογικών εξόδων βίντεο (Composite, S-Video και συνιστωσών με δυνατότητα προοδευτικής σάρωσης) καθώς επίσης και πλήρες πακέτο εξόδων ήχου, δηλαδή αναλογική έξοδος και ψηφιακές έξοδοι (ομοαξονική και οπτική).
To Ν35 συνδέεται με το δίκτυο ασύρματα και ενσύρματα μέσω του γνωστού βύσματος RJ45.  Προσφέρει επίσης δύο θύρες USB για σύνδεση αποθηκευτικών μέσων. Στο εσωτερικό δεσπόζει, όπως είναι λογικό ο σκληρός δίσκος (στην δική μας περίπτωση 160GB). Η τοποθέτησή του είναι πολύ εύκολη και δεν θα δυσκολέψει ούτε τον αρχάριο.
Στην πίσω πλευρά, επίσης, ο χρήστης θα συναντήσει δύο υποδοχές USB καθώς και την θύρα του Ethernet για την ενσύρματη σύνδεση με το δίκτυο. Οσον αφορά το USB (έκδοσης 2.0) το N35 εμφανίζεται ως host, μπορεί δηλαδή να διαβάσει τα περιεχόμενα συσκευών που συνδέονται σε αυτό.
To φινίρισμα της συσκευής είναι ιδιαίτερα καλό για το κόστος της (η τιμή στην ελληνική αγορά δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως την στιγμή που γράφονται οι γραμμές αυτές, αλλά θα πρέπει να υπολογίσετε ότι το συνολικό πακέτο μαζί με έναν δίσκο 160GB -στις τρέχουσες τιμές- θα κυμαίνεται κάτω από τα 400 ευρώ) και επιτρέπει στο N35 να σταθεί άνετα δίπλα στην designάτη επίπεδη τηλεόρασή σας.  Επιπρόσθετα, υπάρχει ένα εξαιρετικά καλαίσθητο user interface αφής με κόκκινους χαρακτήρες και μπλέ ενδείξεις που πραγματικά εντυπωσίασε όποιον το είδε. Βεβαίως, τα -έστω εικονικά- πλήκτρα υπάρχουν στην πρόσοψη μάλλον για την τιμή των όπλων: Η συντριπτική πλειψηφία των χρηστών θα ελέγχουν το media player μέσω του τηλεχειριστηρίου του το οποίο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο (και φωσφορίζει σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού).
Ο επεξεργαστής που χρησιμοποιήται είναι ο ΕΜ8621 της Sigma Designs ο οποίος κρύβεται κάτω από μία ψύκτρα... Ο EM8621 υποστηρίζει και τα φορμά εικόνας υψηλής ευκρίνειας που μπορεί να διαχειριστεί η συσκευή (WMV HD και DivX).

Η συσκευή χρησιμοποιεί ένα driver της Silicon Images για την οδήγηση της εξόδου DVI (κάτω αριστερά).  Το ASIC που υλοποιεί την τεχνολογία NDAS βρίσκεται δίπλα στο καλώδιο στου σκληρού δίσκου.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2006
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr