Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 11/06/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΗΧΕΙΟ

Rois Acoustics Status 8.3

Φωτό_Ανοίγματος

Δεν τους αδικώ τους ανθρώπους της Rois Acoustics για την επιλογή τους να τονίσουν τους δεσμούς της καινούριας εταιρίας τους με την πάλαι ποτέ, ιστορική θα έλεγε κανείς, Roister, έναν από τους Έλληνες κατασκευαστές που έχουν συνδεθεί με την έννοια του πραγματικά καλού, με την audiophile έννοια, ελληνικού ηχείου. Τόσο ο Σωκράτης (Ζαφειριάδης) όσο και ο Άρης (Σδραβόπουλος) έχουν μετάσχει με τον τρόπο του ο καθένας στην ιστορία του ηχείου στην Ελλάδα, ο πρώτος στήνοντας στην ουσία το “μαγαζί” της Roister (Soza, για όσους θυμούνται) πριν από δεκαετίες και ο δεύτερος ανήκοντας στην πλέον δημιουργική γενιά μηχανικών της εταιρίας.
Οι λόγοι για τους οποίους προέκυψε η νέα εταιρία είναι, το καταλαβαίνει κανείς, επιχειρηματικοί και δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και θέση στο συγκεκριμένο κείμενο. Αυτό που ενδιαφέρει είναι ότι η Rois Acoustics έχει βάλει ως στόχο την συνέχιση της ιστορίας (από το σημείο που χάθηκε το νήμα). Την στιγμή αυτή, η εταιρία διαθέτει δύο σειρές ηχείων, την Status και την Emphasis με την πρώτη να περιλαμβάνει, προς το παρόν, ένα μοντέλο, το περί ου ο λόγος Status 8.3 και την δεύτερη τρία μοντέλα, με κωδικούς 14, 24 και 314 .

Το Status 8.3 είναι ακριβώς αυτό που προδίδει το όνομά του: Η εξέλιξη επί τα βελτίω του Status 8.2 το οποίο είχαμε δοκιμάσει πριν από μερικά χρόνια. Ο όρος εξέλιξη περιλαμβάνει νέες μονάδες, πιο προσεγμένη στήριξη της καμπίνας και, υποθέτει κανείς, μια σειρά από άλλες βελτιώσεις που δεν αναφέρονται αλλά σίγουρα έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα της διαδικασίας εξέλιξης. Η Rois Acoustics έχει διατηρήσει την δομή και το υλικό της καμπίνας, την τάξη του φίλτρου και την χαρακτηριστική τοποθέτηση του τουίτερ σε δικό του θάλαμο. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...