Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 04/06/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ D/A-ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΏΝ

Teac UD-501

Φωτό_Ανοίγματος

Είχαμε δει κάποιες από τις συσκευές που απαρτίζουν την σειρά Reference 501 ήδη από το 2012, στο σόου του Μονάχου σε μια πολύ χαμηλών τόνων παρουσίαση (κάτι τέτοια τα συνηθίζουν στην Teac είναι η αλήθεια) και αμέσως τράβηξαν την προσοχή μας. Κατά τη διάρκεια της εφετινής CES, η εταιρία παρουσίασε επισήμως ολόκληρη την ιδέα της για ένα πλήρες σύστημα απαιτήσεων σε σασί μισού πλάτους και το συνολικό concept είναι άκρως ενδιαφέρον.
Την στιγμή αυτή είναι διαθέσιμες τέσσερις συσκευές, ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής (AI-501DA), ένα CD/SA-CD player,ένας ενισχυτής ακουστικών και ο μετατροπέας d/a UD-501 ο οποίος αποτελεί και το αντικείμενο της δοκιμής αυτής.

Η αισθητική των συσκευών είναι ιδιαίτερα προσεγμένη με βαρύ σασί αλλά αυτό που είναι σαφές με την πρώτη ματιά είναι ότι οι Ιάπωνες έχουν καταβάλει εμφανή προσπάθεια να παρουσιάσουν μια φρέσκια άποψη γύρω από τα “σούπερ-μίνι” συστήματα. Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι όμως το ότι, όπως φαίνεται, η συγκεκριμένη σειρά (παρακλάδι της Reference) κινείται σε μια κατηγορία τιμής που θα μπορούσε να την θεωρήσει κανείς κάτι παραπάνω από απλώς “λογική”. Με τον UD-H01 να στοιχίζει κάτω από τα €400 όταν τον δοκιμάσαμε και τον UD-501 όχι λίγο κάτω από το χιλιάρικο, η Teac φαίνεται ότι επιχειρεί να μπει για τα καλά στην συγκεκριμένη αγορά καθορίζοντας τους όρους του παιχνιδιού και όχι απλώς ακολουθώντας τους.
Και τι προσφέρει ο UD-501 έναντι του αντιτίμου που καλείται να πληρώσει ο αγοραστής; Πρακτικώς, όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει από μια συσκευή του είδους του, δηλαδή streaming PCM μέχρι τα 24/384, και DSD μέχρι τα 5.6MHz, ενισχυτή ακουστικών, ένα καλό πακέτο εισόδων και προσεγμένη αισθητική, αν και η Teac δεν σταμάτησε εκεί, αφού μέσα από ένα απλό user interface προσφέρει και πλήρεις δυνατότητες ρύθμισης στο ψηφιακό φίλτρο και όταν λέμε “πλήρεις” εννοούμε “πλήρεις”. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...