Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/09/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: ΗΧΕΙΟ TRIANGLE MAGELLAN DUETTO...

SITE MAP


REVIEW

ΗΧΕΙΟ

Triangle Magellan Duetto SW2

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Το Duetto SW2 είναι ένα δίδρομο ηχείο με το τουίτερ TZ2900 και το μιντ/γούφερ T16GM90c της εταιρίας. Το τουίτερ είναι θόλου, με ενσωματωμένο phase plug και φόρτιση χοάνης, ενώ η μονάδα που έχει αναλάβει τις μεσαίες και τις χαμηλές συχνότητες, μαντεύουμε ότι ανήκει στη γνωστή οικογένεια των SVA (Sandwich Vert Alveolaire στα Γαλλικά) με διάφραγμα το οποίο αποτελείται από ένα αφρώδες υλικό ανάμεσα σε δύο επιφάνειες από υαλονήματα. Γράφω “μαντεύουμε”, επειδή ο κατασκευαστής δεν είναι και πολύ φλύαρος σχετικά με τις τεχνικές λεπτομέρειες των προϊόντων του. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Triangle έχει κάνει συγκεκριμένες βελτιώσεις στο phase plug του τουίτερ τόσο όσον αφορά στο σχήμα του όσο και στο φινίρισμα της επιφάνειάς του ώστε να μειωθούν οι παραμορφώσεις .
Το τουίτερ είναι θόλου με ενσωματωμένο phase plug και φόρτιση χοάνης, στο χείλος της οποίας  υπάρχει ελαστικό υλικό. Το γούφερ είναι 160 χιλιοστών, με κώνο που αποτελείται από ένα αφρώδες υλικό το οποίο περιβάλλεται από φύλλο υαλονημάτων.
Οι δύο μονάδες οδηγούνται από ένα crossover με συχνότητα αποκοπής τα 2.8kHz και κλίση 24dB/oct, το οποίο προσφέρει δυνατότητα διπλοκαλωδίωσης. Η καμπίνα είναι λίγο μεγαλύτερη από 45 εκατοστά σε ύψος και η μπάφλα έχει πλάτος κοντά στα 25 εκατοστά, είναι δηλαδή αρκετά στενή. Η κατασκευή φαίνεται αρκετά προσεγμένη και η φόρτιση είναι τύπου bass reflex με δύο οπές που εκτονώνουν την πίεση προς τα εμπρός, ενώ οι πλευρές είναι καμπυλωμένες. Το φινίρισμα έχει γίνει με λάκα εξαιρετικής ποιότητας και φυσικό ξύλο (μαόνι).
Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ένα ηχείο με μέτρια ευαισθησία (88dB/2.83V/m), ονομαστική αντίσταση 8Ω και απόκριση συχνότητας που εκτείνεται από τα 38Hz μέχρι τα 20kHz (+/-3dB).
H συνολική ποιότητα κατασκευής κρίνεται ως πολύ καλή με προσεγμένη συναρμολόγηση, “κρυμμένες” βίδες στα μεγάφωνα, ελαστικό περίβλημα στο χείλος  της χοάνης του τουίτερ και εξαιρετικές υποδοχές σύνδεσης οι οποίες δέχονται όλους τους τύπους ακροδεκτών (και γυμνό καλώδιο μεγάλης διατομής), σφίγγουν πανεύκολα με το χέρι και υποστηρίζουν διπλοκαλωδίωση.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr