Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/09/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: ΗΧΕΙΟ TRIANGLE MAGELLAN DUETTO...

SITE MAP


REVIEW

ΗΧΕΙΟ

Triangle Magellan Duetto SW2

ENTYΠΩΣΕΙΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Το Magellan Duetto αντικατέστησε τα ηχεία αναφοράς (ATC SCM50 PSL) και οδηγήθηκε από τα γνωστά ενισχυτικά (Melos Line και Parasound HCA3500) κατά το μεγαλύτερο μέρος των ακροάσεων. Κάποια στιγμή χρησιμοποίησα και το σύστημα προ/τελικού CA-1/PA-1 της Xindak. Ως πηγή χρησιμοποίησα τόσο το σύστημα της Esoteric (P70/D70, σε σύνδεση διπλού AES με το Nordost Valhalla Digital) όσο και τον γνωστό συνδυασμό foobar2000/dCS Puccini U-Clock.
To στήσιμο του ηχείου δεν πρέπει να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Ο όγκος του είναι μικρός και το γεγονός ότι οι οπές του reflex εκτονώνονται προς τα εμπρός επιτρέπουν ακόμη και την τοποθέτηση του σε ράφι, αν και έχω της αμφιβολίες μου για το κατά πόσον ένα ηχείο αυτής της κατηγορίας μπορεί να τοποθετηθεί κατά τέτοιον τρόπο. Μοναδική δυσάρεστη -τρόπος του λέγειν- έκπληξη υπήρξε το γεγονός ότι τα ηχεία δεν συνοδεύονταν από τους αντίστοιχους βραχυκυκλωτήρες για την περίπτωση που δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις διπλοκαλωδίωση. Δεν είναι, φυσικά, δύσκολο να φτιάξει κανείς δύο γέφυρες από ένα κομμάτι καλώδιο αλλά αφού δεν είναι δύσκολο, γιατί δεν το κάνουν οι Γάλλοι; Υπάρχει, φυσικά και η περίπτωση να μην υπήρχαν στην συγκεκριμένη συσκευασία, οπότε -προφανώς- το σχόλιο δεν ισχύει.
Το φινίρισμα της καμπίνας είναι εξαιρετικό, από φυσικό ξύλο (μαόνι) και λάκα. Οι καμπυλωμένες πλευρές προσφέρουν θετικά στην αισθητική του ηχείου. Οι υποδοχές σύνδεσης είναι εξαιρετικής ποιότητας και προσφέρουν άνεση στο σφίξιμο των καλωδίων. Προσφέρουν δυνατότητα διπλοκαλωδίωσης.
Στα χαρτιά, το Duetto είναι εντυπωσιακό όσον αφορά τις χαμηλές συχνότητες: Η εταιρία αναφέρει ότι κατεβαίνει μέχρι τα 38Hz, τιμή που δεν επιβεβαιώθηκε από την μέτρηση (η οποία πάντως δεν περιλαμβάνει τον χώρο, επομένως είναι κάπως πιο αυστηρή). Αλλά και η μέτρηση δεν είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα: Το Duetto βρίσκεται μόλις 9dB κάτω από την ευαισθησία του στα 40Ηz επίδοση που αφήνει πολλές προσδοκίες (αλλά δημιουργεί και κάποιες ανησυχίες) για την απόδοσή του χαμηλά. Στην πράξη, αυτό που τελικώς δικαιώνεται είναι οι προσδοκίες: Με δεδομένο τον όγκο του, το Duetto έχει ιδιαίτερα καλό χαμηλό, κατεβαίνει όσο χρειάζεται για τα περισσότερα είδη μουσικής και, το σημαντικότερο, κατεβαίνει με καλό έλεγχο και ελάχιστα προβλήματα. Αυτά επικεντρώνονται σε κάποιους αεροδυναμικούς θορύβους από τα reflex σε πρόγραμμα ιδιαίτερα απαιτητικό και -ομολογώ- ακραίο όσον αφορά το χαμηλό καθώς και σε μια εντελώς περιστασιακή (και σε συγκεκριμένους δίσκους) απώλεια ελέγχου του γούφερ το οποίο τερματίζει κακόηχα στο τέλος της διαδρομής του. Θα πρέπει επίσης να σημειώσω ότι τα προβλήματα αυτά έγιναν αντιληπτά με την χρήση του Copland DRC-205 (και μάλιστα στην καμπύλη του BBC που τονίζει ελαφρώς το χαμηλό) χωρίς ισοστάθμιση χώρου, ίσως δεν τα ακούσετε ποτέ. Αυτό που μένει ως εντύπωση, σε κάθε περίπτωση, είναι ότι το Duetto παίζει πολύ καλά χαμηλά, με λεπτομέρεια και όγκο, δημιουργώντας αίσθηση μεγάλου ηχείου, σαφώς μεγαλύτερου από την πραγματικότητα. Το μεσαίο είναι ξεκούραστο, σε σωστή απόσταση από τον ακροατή και με καλή δυνατότητα παράθεσης λεπτομερειών. Η χορωδία εστιάζεται λίγο πίσω, αλλά δεν χάνει τίποτε από την δύναμη της ενώ τα έγχορδα και τα πνευστά της περιοχής δεν καταπιέζουν τον ακροατή, διατηρώντας παράλληλα την ζωντάνια τους και την παρουσία του στον χώρο. Ψηλά, το ηχείο είναι ζωηρό και ευχάριστο. Διατηρεί μια φωτεινότητα και πραγματικά σε κερδίζει με τον αέρα του και τις λεπτομέρειες που μπορεί να ανασύρει από την ηχογράφηση. Η εικόνα κινείται σε πολύ καλά επίπεδα με τα Duetto να εξαφανίζονται πανεύκολα και να δίνουν την θέση τους σε ένα sound stage με βάθος και εύρος, όπου ο ακροατής μπορεί να διακρίνει με αρκετή σαφήνεια τις θέσεις των επιμέρους ηχητικών πηγών.
Η γενική αίσθηση που αποκομίζεις από το ηχείο είναι αυτή της ζωηράδας: Υπάρχει ρυθμός, όγκος και η ακρόαση είναι πραγματικά ευχάριστη και μπορεί να συνεχιστεί επί αρκετή ώρα, σε υψηλές στάθμες χωρίς προβλήματα κόπωσης.
Τελικώς...
... το Duetto είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον ηχείο, ιδιαίτερα για τον φανατικό μουσικόφιλο ο οποίος πιέζεται από την άποψη του χώρου αλλά δεν θέλει να χάσει τις χαμηλές συχνότητες και τον ρυθμό που εξαρτάται από αυτές. Είναι ξεκούραστο και ευχάριστο στο άκουσμά του και, ταυτόχρονα, ιδιαίτερα καλοκατασκευασμένο, ώστε να τιμήσει με την παρουσία του κάθε χώρο ακρόασης. Με αυτά τα δεδομένα η τιμή του είναι λογική. Αξίζει να το δείτε από κοντά!

Δημήτρης Σταματάκος

Συζητείστε το στα forums του avmentor...                                                    

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr