Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 14/04/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ XTZ CLASS-PA 100...

SITE MAP


REVIEW

ΤΕΛΙΚΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

ΧΤΖ CLASS-AP 100


Σε περιπτώσεις όπως αυτή του Class-AP 100 τα πολλά λόγια δεν κάνουν καλό: Γιατί να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Όταν ένας τελικός ενισχυτής που αποδίδει ονομαστικά 110W/8Ω στοιχίζει πολύ κάτω από χιλιάρικο, αποτελεί καταρχήν μια πολύ ενδιαφέρουσα επιλογή για μια μεγάλη μερίδα πιθανών αγοραστών. Οι υποψιασμένοι, σίγουρα, θα ήθελαν λίγες περισσότερες λεπτομέρειες και για αυτό -άλλωστε- υπάρχουν οι δοκιμές όπως η παρούσα αλλά η αλήθεια είναι ότι αν οι Σουηδοί έχουν τηρήσει τους στοιχειώδεις κανόνες, η επιτυχία τους σε μια κατηγορία όπου και το δεκάρικο παίζει το ρόλο του είναι σχεδόν εξασφαλισμένη.
Η XTZ είναι μια εταιρία που ανήκει σε αυτό που θα ονόμαζα (αυθαιρέτως, φυσικά) “νέο κύμα” στο ευρωπαϊκό audio. Μπορεί κανείς να συζητά για ώρες και χρόνια γύρω από το θέμα αλλά το γεγονός είναι ότι το outsourcing (όπου η εταιρία παίρνει τις στρατηγικές αποφάσεις σε μια σχεδίαση και αναθέτει την μαζική κατασκευή σε άλλους, συνήθως προς την πλευρά της Ασίας) είναι ίσως ο μοναδικός τρόπος να μείνουν οι Ευρωπαίοι στη χαμηλή κατηγορία τιμής, να ακολουθούν τις τάσεις και παράλληλα να είναι ανταγωνιστικοί με άλλα λόγια να περνούν την άποψή τους για το τι, τελικώς, είναι μια καλή συσκευή ήχου.
Οι Σουηδοί φαίνονται αποφασισμένοι να κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά σοβαρά. Δείχνουν ότι έχουν φαντασία (παρουσιάζοντας το Room Analyzer, μια εντυπωσιακά ενδιαφέρουσα ιδέα) και ότι έχουν γνώση της αγοράς (τιμολογώντας τον ολοκληρωμένο ενισχυτή τους έτσι ώστε να αποφύγει τα μεγαθήρια της μεσαίας κατηγορίας και να αποτελεί πρόταση από μόνος του). Με τον τελικό ενισχυτή που δοκιμάζουμε στις σελίδες αυτές προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή όσων θα ήθελαν να ξεκινήσουν από την αρχή με ένα σύστημα προ/τελικού και έχουν, όπως θα δούμε, μερικούς άσσους στο μανίκι.
Στα χαρτιά, ο Class-AP 100 είναι ένας στερεοφωνικός τελικός με ονομαστική ισχύ 2x110rms/8Ω και 2x180Wrms/4Ω, ο οποίος μπορεί να γεφυρωθεί και ως μονομπλόκ να αποδώσει 370W και 500W σε φορτία 8 και 4Ω αντιστοίχως και επιπροσθέτως έχει ρυθμιζόμενη τάξη λειτουργίας Α/ΑΒ. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr