Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/10/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΧΩΡΟΥ XTZ ROOM ANALYZER...

SITE MAP


REVIEW

ΑΝΑΛΥΤΗΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΧΩΡΟΥ

XTZ Room Analyzer


ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Η ακουστική του χώρου και ο έλεγχός της είναι ένα από τα αντικείμενα της υψηλής πιστότητας που τα τελευταία χρόνια δείχνει να αποκτά ενδιαφέρον. Καθώς έχουμε στη διάθεσή μας ισχυρούς ψηφιακούς επεξεργαστές τα εργαλεία φαίνεται να αυξάνουν (και μάλιστα με κόστος αρκετά λογικό τις περισσότερες φορές) τόσο σε ποικιλία όσο και σε αποτελεσματικότητα σε βαθμό που, κατά τη γνώμη μου, είναι δείγμα κακής κρίσης το να έχει κανείς ένα ακριβό σύστημα, δικαναλικό ή πολυκαναλικό και να μην έχει φροντίσει -έστω και λίγο- την συμπεριφορά του χώρου όπου το έχει τοποθετήσει. Η συνήθης αρχιτεκτονική των συστημάτων αυτών έχει μια λογική πακέτου: Η συσκευή που ασκεί τον έλεγχο περιλαμβάνει συνήθως όλα τα απαραίτητα, δηλαδή μια γεννήτρια σήματος, μικρόφωνο, το απαραίτητο λογισμικό για τις μετρήσεις, λογισμικό για να “τρέξει” τα ψηφιακά φίλτρα που θα προκύψουν και ένα user interface μέσω του οποίου ο χρήστης πραγματοποιεί τους διάφορους χειρισμούς. Δεν είναι λίγες οι φορές που όλα αυτά περιλαμβάνονται μέσα σε έναν προενισχυτή ή σε έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή.
Η περίπτωση του Room Analyzer της XTZ είναι λίγο διαφορετική. Η, σχετικώς νέα στην ελληνική αγορά εταιρία, προσφέρει ένα προϊόν που περιλαμβάνει μόνο τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή μια εξωτερική κάρτα ήχου, ένα καλιμπραρισμένο μικρόφωνο και το απαραίτητο λογισμικό συνθέτοντας ένα πακέτο με πολύ ελκυστική τιμή. Ο χρήστης, από την πλευρά του, θα πρέπει να διαθέσει τον υπολογιστή και έναν επεξεργαστή σήματος ο οποίος μπορεί να είναι ένας γραφικός ή ένας παραμετρικός ισοσταθμιστής ή και τα δύο. Η ιδέα βασίζεται στο γεγονός ότι η XTZ προσφέρει συστήματα υπογούφερ με ενσωματωμένους παραμετρικούς ισοσταθμιστές στους οποίους το Room Analyzer μπορεί να “ανεβάσει” απευθείας τα αποτελέσματα των μετρήσεων, απλοποιώντας έτσι την όλη διαδικασία. Ωστόσο, τίποτε δεν σας εμποδίσει να χρησιμοποιήσετε το πακέτο ως ανεξάρτητο αναλυτή, με ενδιαφέρουσες δυνατότητες που φαίνονται στις σελίδες που ακολουθούν.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr