Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 28/11/2017

AVMENTOR.net
Go to
AVMENTOR.net

Αθήνα, 25-26/11/2017, Radisson Blu Park Hotel

Ήχος Εικόνα Show 2017 - Show Report

Λογότυπος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Από τις νέες εταιρίες στην ελληνική αγορά (αλλά με μεγάλη ιστορία πίσω της), η Acoustic Research ρίχνει το βάρος της στα προσωπικά ηχοσυστήματα. Εδώ, τα planar ακουστικά AR-H1 και το media player AR-M20.

Ολοκληρωμένος ενισχυτής AM-201H από την σειρά Acoustic Masterpiece της Air Tight. Βασίζεται σε στάδιο εξόδου με EL84 και αποδίδει 22W ανά κανάλι, με τοπολογία push-pull.

H ίδια εταιρία επέδειξε και τον προενισχυτή ATC-2, μια κλασική προσέγγιση με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και όλες τις απαραίτητες δυνατότητες η οποία βασίζεται στο φημισμένο ποτενσιόμετρο RK-501 της Alps για την ρύθμιση της στάθμης.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το εντυπωσιακό Viella M12 της AMG βασίζεται σε έναν κινητήρα χαμηλής ταχύτητας περιστροφής ο οποίος ελέγχεται ηλεκτρονικά,διαθέτει πλατό κατασκευασμένο από αλουμίνιο και έδρανο με άξονα 16 χιλιοστών το οποίο καταλήγει σε μια ειδικά διαμορφωμένη επιφάνεια επάνω στην οποία εφαρμόζει το πλατό.

Πρώτη παρουσίαση στην ελληνική αγορά της εταιρίας ηχείων AQ Audio, εδώ με το αρκετά ιδιόμορφο (και... γωνιώδες) Passion Orca (αριστερά). Δεξιά, το Rhapsody 80 της Audiosolutions.

Ένα από τα πλέον εντυπωσιακά demo της εφετινής έκθεσης ήταν, χωρίς αμφιβολία τα δύο ηλεκτροστατικά της Audio Exklusiv (P3.1, αριστερά και P6.1 δεξιά). Αν και ο χώρος ήταν αφύσικα μεγάλος, το τελικό αποτέλεσμα ήταν πραγματικά πολύ καλό.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο μεγάλος ολοκληρωμένος ενισχυτής της σειράς Qualiton της Audio Hungary, A50i. Το συγκεκριμένο κομμάτι φαίνεται να χρησιμοποιεί λυχνίες KT150.

Η ίδια εταιρία επέδειξε, επίσης, τον προενισχυτή phono στην ίδια σειρά. Βασίζεται σε λυχνίες ECC83 και E88CC, με παθητικό κύκλωμα αποέμφασης μεταξύ των σταδίων κέρδους βασίζεται σε εξωτερικό τροφοδοτικό και μπορεί να υποστηρίξει κεφαλές MM ή MC με το ανάλογο άρθρωμα.

Δύο νέα ενδιαφέροντα ηχεία από την Audio Physic. Αριστερά, διακρίνεται το Tempo Plus (με το τουίτερ HHCT III) και, δεξιά, το Classic 5. Αμφότερα δαπέδου και τρίδρομα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο πάντα εντυπωσιακός ολοκληρωμένος ενισχυτής GSi75 της Audio Research με την νέα εμφάνιση των προϊόντων της εταιρίας. Διαθέτει εισόδους line και phono καθώς επίσης και ενσωματωμένο DAC (με συμβατικές ψηφιακές εισόδους και θύρα USB). Αποδίδει 80W ανά κανάλι.

Pro πλατό της Audio Technica. Το AT-LP120-USB είναι άμεσης οδήγησης (για γρήγορες εκκινήσεις), προσφέρει δυνατότητα ελέγχου του pitch (±20%) και μπορεί να συνδεθεί σε θύρα USB υπολογιστή, ώστε να διευκολύνει την ψηφιοποίηση δίσκων βινυλίου.

Ένας από τους πλέον ενδιαφέροντες ενισχυτές της Audionet, o DNA I, οποίος προσφέρει ενσωματωμένο DAC και δυνατότητα streaming μουσικών αρχείων από πόρους του οικιακού δικτύου. Η ποιότητα κατασκευής είναι η... γνωστή των Γερμανών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν, επίσης την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν δύο συσκευές από την κορυφαία σειρά της Audionet (Scientist). Εδώ, φαίνεται το CD player Planck με top-loading μηχανισμό ανάγνωσης (CD-PRO 2LF) και DAC που δέχεται εξωτερικές πηγές (με συμβατικές εισόδους και θύρα USB)...

... και εδώ ο άρτι αφιχθείς στην ελληνική αγορά ολοκληρωμένος ενισχυτής Watt, μια dual mono κατασκευή βασισμένη στην τοπολογία ULA της Audionet, ο οποίος αποδίδει 167W/8Ω και 284W/4Ω, ενώ μπορεί να οδηγήσει και φορτία πολύ χαμηλής αντίστασης, μέχρι 2Ω, αποδίδοντας 443W/2Ω ανά κανάλι.

Το εξαιρετικά ενδιαφέρον Vantage S της Audiosolutions είναι μια επιβλητική κατασκευή με κόντρα-πλακέ σημύδας το οποίο βασίζεται σε μια συστοιχία τουίτερ βινυλίου/μιντ πέντε ιντσών για να αποδώσει το σύνολο του φάσματος πάνω από τα 200Hz.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Δύο ηχεία από την (πραγματικά μεγάλη) σειρά προϊόντων της Audiovector. Αριστερά το βάσης/ραφιού SR1 (το οποίο μπορεί να λειτουργήσει και ως ασύρματο με το ειδικό κιτ της εταιρίας) και, αριστερά, η έκδοση Avantgarde του SR3, η οποία βασίζεται στο τουίτερ τεχνολογίας AMT της εταιρίας.

Μια από τις πιο κομψές και πλήρης λύσεις για όσους αναζητούν έναν DAC με σοβαρές δυνατότητες streaming. Το Altair της Auralic βασίζεται στην τεχνολογία ψηφιακής επεξεργασίας Vega και στην πλατφόρμα διαχείρισης Lightning για να υποστηρίξει streaming μέχρι 32/384 και DSD 4x μέσω ασύρματης ζεύξης.

Το CD-35 της Ayon κάνει το “βήμα παραπάνω” στον χώρο των ψηφιακών πηγών προσφέροντας, εκτός της ανάγνωσης CD/SA-CD, και ψηφιακές εισόδους (και θύρα USB). Εννοείται ότι όλα αυτά συνδυάζονται με ένα από τα γνωστής ποιότητας αναλογικά, λαμπάτα στάδιο της εταιρίας και ένα, επίσης λαμπάτο, τροφοδοτικό.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Στο δωμάτιο της Ayon είδαμε, ακόμη, τους μονομπλόκ Epsilon, οι οποίοι βασίζονται σε έξι KT150 οι οποίες είναι πολωμένες στα τάξη Α και μπορούν να λειτουργήσουν σε συνδεσμολογία τριόδου ή πεντόδου και να αποδώσουν 180W (πέντοδος) ή 100W (τρίοδος). Οι τάσεις θέρμανσης των νημάτων είναι σταθεροποιημένες και δεν εφαρμόζεται αρνητική ανάδραση.

Μια νέα άφιξη στην ελληνική αγορά, η Balanced Audio Technology επέδειξε μεταξύ άλλων συσκευών και τον τελικό ενισχυτή VK-76SE, ο οποίος χρησιμοποιεί την συμμετρική τοπολογία της εταιρίας, με δύο single ended κλάδους των οποίων το σήμα αθροίζεται στον μετασχηματιστή εξόδου. Αποδίδει 75W ανά κανάλι και μπορεί να λειτουργήσει και ως μονομπλόκ.

Πρώτη παρουσίαση στην ελληνική αγορά της Boulder. Εδώ, μια από τις πλέον χαρακτηριστικές (και επιτυχημένες) συσκευές της εταιρίας, ο ολοκληρωμένος ενισχυτής 865 ο οποίος αποδίδει 150W/8Ω ανά κανάλι και προσφέρει τέσσερις balanced εισόδους.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Μια ακόμη “πρώτη” στο εφετινό σόου: Ηχεία της νέας σειράς 700 της Bowers & Wilkins. Αριστερά, το κορυφαίο μοντέλο της σειράς, 702 S2 με το χαρακτηριστικό, εξωτερικά τοποθετημένο τουίτερ και δεξιά το κορυφαίο μοντέλο βάσης/ραφιού, 705 S2. Και τα δύο ηχεία χρησιμοποιούν το νέο τουίτερ Carbon της εταιρίας.

Πλήρης σειρά κόμπακτ συσκευών της Brik. Η σειρά της εταιρίας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ολοκληρωμένο ενισχυτή, προενισχυτή και τελικό ενισχυτή, ενισχυτή ακουστικών, DAC και Bluetooth streamer.

Δύο από τα πολύ ιδιαίτερα ηχεία της Brodmann. Αριστερά φαίνεται το F2 και δεξιά το μικρότερο μοντέλο της εταιρίας, το FS (αμφότερα ανήκουν στην σειρά Festival). Όλες οι σχεδιάσεις της εταιρίας από την Αυστρία, βασίζονται σε μια ιδιαίτερη αρχιτεκτονική που εξασφαλίζει έναν ιδιαίτερα έντονο πεδίο ανακλάσεων στον χώρο.