Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 09/05/2017

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Echo Diastasis Ι-79

Echo Diastasis Ι-79

H Echo Diastasis είναι μία νέα ελληνική εταιρία με έδρα της Λάρισα, με σοβαρές φιλοδοξίες και ενδιαφέρουσα σχεδιαστική προσέγγιση. Άρχισε να γίνεται γνωστή στην αγορά το 2016 και ο κατάλογος με τα προϊόντα της περιλαμβάνει προενισχυτές (phono και line) έναν τελικό ενισχυτή καθώς και έναν ολοκληρωμένο, ο οποίος αποτελεί και το αντικείμενο αυτής της δοκιμής.
Ο Γιώργος Λουτρίδης είναι ο ιθύνων νους πίσω από την εταιρία και δραστηριοποιήται ενεργά επί δεκαεπτά χρόνια στον χώρο του audio, συνδυάζοντας την προώθηση και διάθεση προϊόντων, με αντίστοιχες σπουδές στα ηλεκτρονικά και ειδικότερα σε ότι σχετίζεται με την σχεδίαση και κατασκευή μηχανημάτων ήχου. Το 2016 η Echo Diastasis παρουσίασε μια πλήρη σειρά ενισχυτών (προ, τελικό και ολοκληρωμένο ενισχυτή) καθώς επίσης και έναν προενισχυτή phono και τον Μάϊο της ίδιας χρονιάς μπήκε στη διεθνή αγορά λαμβάνοντας μέρος ως “newcomer” στην έκθεση του Μονάχου.

Ο Λουτρίδης φαίνεται να αρέσκεται στα απλά αλλά αποτελεσματικά ενισχυτικά κυκλώματα κι έτσι, η νεότερη έκδοση του προενισχυτή κεφαλής (PH-79) προσφέρει μεγάλη ακρίβεια αποέμφασης που φθάνει τα 0.05dB και ο προενισχυτής line (Pre-79) προσφέρει πέντε εισόδους και δύο εξόδους και είναι σχεδιασμένος με αρχιτεκτονική dual mono. Σε ό,τι αφορά τους ενισχυτές ισχύος, η προσέγγιση της εταιρίας είναι μινιμαλιστική και χρησιμοποιεί στάδια εξόδου με ένα ζεύγος διπολικών ημιαγωγών ανά κανάλι. Ο τελικός ενισχυτής Α-79 αποδίδει 2x100W/8Ω και 2x170W/4Ω, ενώ ο ολοκληρωμένος Ι-79 είναι μια μικρότερη έκδοση του τελικού (από την άποψη της ισχύος) αποδίδοντας 2x70/120W σε φορτία 8/4Ω αντιστοίχως.
Ο Ι-79, ο οποίος δοκιμάζεται στις σελίδες που ακολουθούν, διαθέτει πέντε εισόδους στάθμης line, έξοδο σήματος προς εγγραφή και είναι τηλεχειριζόμενος. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ίδια η εταιρία αποτελεί μια σύνθεση της σχεδίασης του προενισχυτή και του τελικού ενισχυτή σε μια συσκευή με περισσότερο προσιτή τιμή. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...