Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 08/10/2019

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΗΧΕΙΟ ΔΑΠΕΔΟΥ

Rois Acoustics Status 2

Rois Acoustics Status 2

H σειρά Status της Rois Acoustics είναι γνωστή, κυρίως, από το Status 8.4, ίσως το πιο δυνατό χαρτί του κατασκευαστή από την Ελλάδα, όταν αυτός απευθύνεται στον τυπικό φίλο του καλού ήχου. Είναι ένα ηχείο με συνεχή εξέλιξη τα τελευταία χρόνια, την τελευταία εκδοχή του οποίου έχουμε δοκιμάσει πριν από αρκετούς μήνες και αποτελεί, σίγουρα, μια καλή έκφραση των απόψεων της Rois. Ασφαλώς τα μεγάλα μοντέλα της εταιρίας, όπως το Kalypso και το Minoas, κινούνται σε υψηλότερο επίπεδο (τιμής και απόδοσης) αλλά ανήκουν, ταυτόχρονα, σε ειδικές κατηγορίες λόγω της κατασκευής τους (full range με χοάνη, το πρώτο και ανοικτή μπάφλας το δεύτερο).
Με βάση τα παραπάνω, η ανακοίνωση ενός μικρού μοντέλου στην σειρά Status αποτέλεσε, από μόνη της, σημαντικό γεγονός. Με το Status 2, η Rois παρουσίασε ένα ηχείο σε μια από τις δυσκολότερες και περισσότερο ανταγωνιστικές κατηγορίες τιμής, αυτής των €1000,- . Με τα περιθώρια του κόστους να είναι στενά, το μικρό Status είναι μια από εκείνες τις δύσκολες ασκήσεις ισορροπίας που μπορεί να εξελιχθούν σε μια από τις κλασικές ιστορίες επιτυχίας, που συναντάμε συχνά στον χώρο του audio (ή μπορεί να περάσει, απαρατήρητο, στην ιστορία...).
Η Rois έχει επιλέξει μια κλασική συνταγή για το “2”, το οποίο είναι ένα μέτριο σε διαστάσεις ηχείο δαπέδου δύο δρόμων, αλλά φαίνεται ότι δεν έχει κάνει πίσω στις βασικές αρχές της, που θέλουν κάθε μοντέλο της να προσεγγίζει το καλύτερο δυνατό επίπεδο σε θέματα ποιότητας. Φυσικά, το παιχνίδι δεν παίζεται μόνο στους αριθμούς αλλά και στον τελικό ηχητικό χαρακτήρα. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...