Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/07/2010


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ DARED I30...


REVIEW

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Dared I30

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Δεν είναι τυχαίο ότι αναφέρθηκα στην αισθητική του I30 ως ένα από τα θετικά του χαρακτηριστικά. Πολύ συχνά οι λαμπάτοι ενισχυτές κινούνται σε μέτρια επίπεδα από πλευράς φινιρίσματος ίσως επειδή οι σχεδιαστές τους θεωρούν ότι από μόνες τους οι λυχνίες αποτελούν ό,τι χρειάζεται να βλέπει ο χρήστης. Ευτυχώς η Dared δεν ανήκει σε αυτό το στρατόπεδο σκέψης. Ακόμη και τα μέσης τιμής μηχανήματά της, όπως ο περί ου ο λόγος Ι30 είναι προσεγμένα και με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Το στρογγυλό φωτιζόμενο όργανο μέτρησης της στάθμης και ο κλωβός προστασίας των λυχνιών (εν μέρει μεταλλικός εν μέρει από μια πλάκα πλεξιγκλάς μεγάλου πάχους), η διχρωμία και το πολύ καλό φινίρισμα των επιφανειών δημιουργούν μια πολύ καλή εντύπωση σε όποιον αντικρίσει για πρώτη φορά τον ενισχυτή.
Ο I30 είναι πολύ καλοκατασκευασμένος και προσεγμένος όσον αφορά στην αισθητική του. Το κεντρικά τοποθετημένο στρογγυλό όργανο μέτρησης της στάθμης τραβά αμέσως την προσοχή.
Η πρόσοψη περιλαμβάνει τα βασικά για έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή. Τον επιλογέα εισόδου και το ρυθμιστικό στάθμης.
Στην πρόσοψη υπάρχει ό,τι περιμένει κανείς, δηλαδή το ρυθμιστικό στάθμης και ο επιλογέας εισόδου μαζί με μια έξοδο ακουστικών. Στην πίσω πλευρά της συσκευής ο χρήστης θα βρει τα βύσματα που αντιστοιχούν σε εισόδους line (επίχρυσα RCA), μια είσοδο με jack 3.5mm, την θύρα USB καθώς και τους ακροδέκτες σύνδεσης των ηχείων οι οποίοι είναι καλής ποιότητας και μπορούν να δεχτούν αγωγούς μεγάλης διατομής. Όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις με τους λαμπάτους, υπάρχει δυνατότητα λήψης της εξόδου για ηχεία τυπικής αντίστασης 4 ή 8Ω μέσω των αντίστοιχων taps των μετασχηματιστών εξόδου. Κάτι που, προφανώς, λείπει είναι μια έξοδος προενισχυτή που θα επέτρεπε στον χρήστη να αναβαθμίσει το σύστημά του με έναν από τους πολλούς τελικούς της εταιρίας καθώς και ένας βρόχος εγγραφής. Κατά την άποψή μου, αυτές οι απουσίες είναι ακατανόητες επειδή το κόστος είναι ελάχιστο.
Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του τέσσερις εισόδους line από τις οποίες η μια είναι υλοποιημένη με jack 3.5mm, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα ένα προσωπικό media player.
Καλής ποιότητας ακροδέκτες σύνδεσης των ηχείων. Μπορεί να επιλεγεί έξοδος για ηχεί 8 ή 4Ω.
Το εσωτερικό του ενισχυτή είναι τυπικά καλό, με προσεγμένα εξαρτήματα όπου χρειάζεται αλλά χωρίς υπερβολές. Το κύκλωμα φαίνεται να είναι αρκετά κλασικό, αν και η ίδια η Dared δεν δίνει  σχεδόν καμία λεπτομέρεια. Η επιλογή της εισόδου γίνεται αμέσως μετά τα βύσματα εισόδου, χωρίς ηλεκτρονόμους (απλώς τα σήματα μεταφέρονται με ομοαξονικό καλώδιο στον επιλογέα), ακολουθεί το ρυθμιστικό της στάθμης και στη συνέχεια το κύκλωμα ενίσχυσης της τάσης και οδήγησης, υλοποιημένο από δύο διπλοτριόδους ανά κανάλι (12AX7 και 12AU7) ενώ την ισχύ ελέγχει ένα ζευγάρι EL-34 σε τοπολογία push-pull. Η συναρμολόγηση έχει γίνει σε πλακέτα τυπωμένου κυκλώματος και γενικά δείχνει νοικοκυρεμένη. Η τροφοδοσία γίνεται από έναν δακτυλιοειδή μετασχηματιστή. Η θύρα USB υλοποιήται γύρω από ένα PCM2702 της Burr Brown, το οποίο παίζει τον ρόλο τόσο του interface όσο και του dac, κάπως παλαιό ως επιλογή αλλά σίγουρα επαρκές για την συγκεκριμένη αποστολή.
Από τον I30 μας έλειψε, τέλος, ένα τηλεχειριστήριο, έστω μόνο για την στάθμη, κάτι που το περιμένει κανείς σε αυτή την κατηγορία τιμής.
Το εσωτερικό του I30 κρύβει μια καλή κατασκευή χωρίς υπερβολές. Το κέντρο του σασί καταλαμβάνεται από τον μετασχηματιστή τροφοδοσίας.
Ο επιλογέας εισόδων και το ρυθμιστικό στάθμης βρίσκονται τοποθετημένα αμέσως μετά τις εισόδους. Στο κάτω μέρος της φωτογραφίας φαίνονται τα προστατευτικά των λυχνιολαβών των EL34.
O μετασχηματιστής εξόδου του ενός καναλιού (επάνω) και το κύκλωμα της θύρας USB και του DAC (κάτω δεξιά).

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2010
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr