Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/10/2010

flag
english
abstract

ΑΘΗΝΑ 22-24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

High End Show 2010

Λογότυπος
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ο Octave V80 χρησιμοποιεί τέσσερις 6550 στην έξοδο για να αποδώσει 75W ανά κανάλι σε φορτία 4Ω. Προαιρετικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ΚΤ88, ενώ ο ενισχυτής μπορεί να παραδοθεί και με προενισχυτή phono.

To εντυπωσιακό Tebaldi της Opera είναι ένα ηχείο τριών δρόμων με παθητικό ακτινοβολητή και συμπεριφορά δίπολου πάνω από τα 2kHz, χάρις στα 4 τουίτερ μαλακού θόλου ίντσας που βρίσκονται στο πίσω μέρος.

Το Princess της Peak Consult: Ένα ιδιαίτερα κομψό ηχείο στην καλύτερη παράδοση της Σκανδιναβικής σχολής.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Pioneer για audiophiles. Φαίνεται το SA-CD player D9, o δέκτης F6 και ο ολοκληρωμένος ενισχυτής A9.

Μικρό, επιτραπέζιο σύστημα το οποίο βασίζεται στο Blu-ray player LX53 και στον ολοκληρωμένο AV SC-LX83. Φυσικά...

... την παράσταση έκλεψε το TAD Reference One, με την ομοαξονική μονάδα που έχει σχεδιάσει ο Andrew Jones, με διαφράγματα από βηρύλλιο και απόκριση που φτάνει τα 100kHz.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ένα από τα πλέον συζητημένα και ενδιαφέροντα μηχανήματα της έκθεσης: Το MPS-5 της Playback Designs.

H Plinius εισάγεται και πάλι στην ελληνική αγορά. Εδώ (από αριστερά προς τα δεξιά) cd player και ολοκληρωμένος (Anniversary), ο ολοκληρωμένος Hiato, το phono Koru και ο τελικός ενισχυτής P-10.

Πρώτη παρουσίαση επί ελληνικού εδάφους ηχείου της σειράς Fact της PMC (Fact 8)...

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

… ενώ η εταιρία επέδειξε, επίσης, και το PB-1i. Και τα δύο ηχεία χρησιμοποιούν φόρτιση γραμμής μεταφοράς, που είναι η αγαπημένη αρχιτεκτονική της PMC.

To LSi15 της Polk Audio είναι ένα τρίδρομο ηχείο με γούφερ 8 ιντσών πλευρικά τοποθετημένο και bass reflex που εκτονώνεται προς το δάπεδο.

Η Porfyra Audio είναι μια νέα ελληνική εταιρία. Στην έκθεση παρουσίασε αυτόν τον τελικό ενισχυτή, ενώ θα αναλάβει και την διακίνηση στην ελληνική αγορά των προϊόντων της Sigma.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Τα “κουτάκια” της Pro-Ject αποτελούν μια καλή επιλογή για κάποιον που θέλει ένα καλό αλλά περιορισμένων διαστάσεων σύστημα.

Το C-2.0 είναι το μικρότερο ηχείο δαπέδου της Raidho. Χρησιμοποιεί δύο μονάδες με κεραμικό κώνο για τις μεσαίες/χαμηλές συχνότητες και ένα τουίτερ ribbon για τις υψηλές.

Ο Raysonic SE30 MkII χρησιμοποιεί τρεις EL34 ανά κανάλι σε single ended τοπολογία και αποδίδει 18W.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Revel επέδειξε το Concerta F12...

… καθώς και το Salon 2, ένα ηχείο δαπέδου τεσσάρων δρόμων με τρία γούφερ 8 ιντσών, ένα μιντ/γούφερ 6.5 ιντσών, μιντ 4 ιντσών και τουίτερ μεταλλικού θόλου ίντσας.

Ο ολοκαίνουριος Caspian M2 της Roksan. Ολοκληρωμένος ενισχυτής που αποδίδει 85W/8Ω και προσφέρει πέντε εισόδους line από τις οποίες η μια προσφέρει και δυνατότητα balanced σύνδεσης.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Στον ίδιο χώρο είδαμε, ακόμη, το πλατό Radius με τον βραχίονα Tabriz.

Σειρά συσκευών της Rotel στην οποία περιλαμβάνεται ο ολοκληρωμένος ενισχυτής RA-06SE, το CD player RCD-06SE και (το πλέον ενδιαφέρον) ο δέκτης RT-09 με δυνατότητα FM/DAB και streaming από το internet.

Ένας ακόμη νέος Έλληνας κατασκευαστής, η Sigma Audio, παρουσίασε δύο από τα μοντέλα της. Το ηχείο δαπέδου Defacto και το βάση Heaven. Και τα δύο χρησιμοποιούν κεραμικές μονάδες της Accuton.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Sigma παρουσίασε επίσης το S-Panel μια επιφάνεια ελέγχου της ακουστικής. Παρόμοια κατασκευή υπάρχει και στο εσωτερικό των ηχείων.

Power strip της Signal Projects. Πρόκειται για το Poseidon, το οποίο ενσωματώνει και φίλτρα για την καταστολή των θορύβων από ραδιοφωνικές συχνότητες.

Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ακούσουν το player Amarra της Sonic Studio.