Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 16/10/2012

flag
english
abstract

ΑΘΗΝΑ, 12-14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Athens HiEnd Audio Video Show 2012

Λογότυπος
Φωτό_Ανοίγματος

Κείμενο: Δημήτρης Σταματάκος

Το εφετινό Athens HiEnd Show πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 12-14 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Intercontinental, μετά από ένα χρόνο απουσίας (αφού το 2011 δεν διοργανώθηκε για τους γνωστούς λόγους) και, κατά την γνώμη του γράφοντος, επιβεβαίωσε όσους θεωρούν την ύπαρξη μιας τέτοιας διοργάνωσης απαραίτητη, ανεξαρτήτως του αριθμού των εκθετών, των δωματίων και λοιπών παραμέτρων.
Είναι δεδομένο ότι μια περίοδος όπως αυτή που διανύουμε θα επιβάλλει σε ορισμένους μια απουσία από τα δρώμενα: Πολλές εταιρίες αποδεικνύεται ότι δεν είχαν το οικονομικό υπόβαθρο, το ανθρώπινο δυναμικό, τις γνώσεις, ή -σε τελική ανάλυση- το κέφι να συμμετέχουν σε ένα show και αυτό είναι από κάποιες πλευρές κατανοητό. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές άλλες εταιρίες (ενίοτε πολύ μικρές) που διαθέτουν όλα ή μέρος αυτών και είναι εκείνες που είδαμε το τριήμερο να επιδεικνύουν έναν μεγάλο αριθμό προϊόντων που κάλυψαν το μεγαλύτερο εύρος της αγοράς των συσκευών ήχου με κριτήριο τις τεχνολογίες και τις τιμές. Η σφαιρικότητα του Hiend Show αποδείχθηκε, τελικώς, ανεξάρτητη του όγκου του και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να ακούσουν προϊόντα με εξαιρετικό ενδιαφέρον και τιμές από λογικές έως... χμμμ... λιγότερο λογικές. Αναλογικά συστήματα, συμβατικό ψηφιακό audio, media streaming, αξεσουάρ, σε συνδυασμό με μερικές από τις κορυφαίες συσκευές του χώρου συνέθεσαν το γνωστό θορυβώδες παζλ στο οποίο οι περισσότεροι από εμάς έχουμε εθιστεί και το οποίο αναμένουμε κάθε χρόνο αυτήν την περίοδο.
Όσον αφορά στα εκθέματα αυτά καθ΄ αυτά, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν αρκετά καινούρια προϊόντα και εταιρίες (μην ξεχνάμε και το κενό του 2011 που δημιούργησε ένα έλλειμμα στην από πρώτο χέρι ενημέρωση για πολλούς), να μιλήσουν με νέους ανθρώπους του χώρου και να ακούσουν αρκετά πράγματα. Τα δωμάτια του Intercontinental αποτελούν, χωρίς αμφιβολία, βελτίωση σε σχέση με αυτά των προηγούμενων show, τουλάχιστον από πλευράς διαστάσεων και αυτό έδωσε μια ακόμη ώθηση στη διοργάνωση.
Κλείνω, με μια ενδιαφέρουσα, εθνικής υφής, παρατήρηση: Παρά την αρνητική οικονομική συγκυρία, η ελληνική παραγωγή συσκευών ήχου δείχνει σημεία ανάκαμψης. Εταιρίες όπως η Bluetone, η Harmonic, η Black Pearls Audio, η Tsakiridis Devices και η Geometric Harmony (για να αναφέρω μόνο τους παρόντες στο show) όχι απλώς υφίστανται, αλλά δείχνουν να έχουν και σοβαρές προτάσεις και δυνατότητες εξέλιξης! Ένας ακόμη λόγος για να είμαστε αισιόδοξοι. Και του χρόνου, καλύτερα. Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες ξεκινώντας από εδώ