Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/01/2012

flag
english
abstract

Las Vegas, 10-13 Ιανουαρίου 2012

CES 2012

Λογότυπος
Φωτο
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Audio Designs Associates, γνωστότερη και ως ADA, παρουσίασε στην εφετινή CES τον νέο κορυφαίο της επεξεργαστή, Cinema Reference Mach IV. Πρόκειται για μια συσκευή που περιλαμβάνει αλγόριθμο επεξεργασίας της Trinnov και μια μεγάλη οθόνη υψηλής ευκρίνειας όπου μπορεί να προβληθεί και για preview του προγράμματος.

Τι είναι πάλι αυτό; Η Astin Trew είναι μια βρετανική εταιρία που ιδρύθηκε το 2003 (αλλά εμφανίστηκε στην έκθεση για πρώτη φορά). Μεταξύ άλλων επέδειξε την σειρά Concord, που περιλαμβάνει ολοκληρωμένη ενισχυτή, USB DAC και CD transprot/media player.

Δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά είναι ενδιαφέρον: Ενισχυτής ακουστικών και USB DAC από την Asus, η οποία με τον τρόπο αυτό απευθύνεται στο κοινό των audiophiles. Το προϊόν ονομάζεται Xonar Essense One.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Atlantic Technologies επέδειξε το AT2, ένα ηχείο βιβλιοθήκης το οποίο βασίζεται στην αρχιτεκτονική καμπίνας H-PAS. Η επίδειξη περιελάμβανε και τη συμμετοχή του σε πολυκαναλικό σύστημα.

Το TT-3 τη Βρετανικής Audio Note είναι ένα επιβλητικό πλατό που μπορεί να δεχτεί μέχρι τρεις βραχίονες. Τρεις κινητήρες μεγάλης ισχύος με ξεχωριστό τροφοδοτικό για τον κάθε ένα, οδηγούν ένα μέσης μάζας πλατό. Το υποσασί είναι αναρτημένο.

Ο νέος μονομπλόκ της Audio Research ονομάζεται Reference 250. Βασίζεται σε λυχνίες KT-120 και είναι μια σχεδίαση σε δύο σασί. Το όργανο στην πρόσοψη μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την ρύθμιση της πόλωσης. Αποδίδει 250W.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Επετειακή κεφαλή κινητού πηνίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πενήντα ετών, από την Audio Technica. Ο κωδικός της είναι AT150ANV και πρόκειται για μια κατασκευή με κέλυφος από αλουμίνιο και μαγνητικό σύστημα νεοδυμίου για μεγαλύτερη ευαισθησία.

Σύστημα απόθήκευσης/αναπαραγωγής αρχείων από την Aurender. O κωδικός της συσκευής είναι A10 και βασίζεται σε αποθηκευτικά μέσα στερεάς κατάσασης (SSDs) των οποίων η συνολική χωρητικότητα μπορεί να φτάσει μέχρι τα 2TB.

Η Ayre παρουσίασε για πρώτη φορά σε μεγάλη έκθεση τον μετατροπέα a/d με έξοδο USB, ο οποίος απευθύνεται σε όσους θέλουν να ψηφιοποιήσουν τα αναλογικά τους media. Ο κωδικός του είναι QA-9.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ενδιαφέρον βήμα από την Bang & Olufsen, η οποία ανακοίνωσε μια νέα σειρά φορητών/προσωπικών συστημάτων με την ονομασία Play. Εδώ το Beolit 12, ένα ασύρματο σύστημα το οποίο βασίζεται στην τεχνολογία AirPlay της Apple.

Η Behringer από την άλλη, γνωστότερη από τα επαγγελματικά και prosumer προϊόντα της, ανακοίνωσε μια σειρά καταναλωτικών συστημάτων με την ονομασία Eurosound. Εδώ το soundbar Eclipse XT. Περισσότερα προϊόντα αναμένονται μέσα στη χρονιά.

Ενδιαφέρον combo από την Belcanto στην γνωστή λιτή αισθητική της εταιρίας. O C7R είναι ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής ο οποίος περιλαμβάνει δέκτη, DAC με θύρα USB (μέχρι 96kHz) καθώς και προενισχυτή phono (MM). Το στάδιο εξόδου είναι διακοπτικό.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η B.M.C. κέρδισε τις εντυπώσεις με την πρώτη παρουσίαση του Arcadia. Πρόκειται για ένα τρίδρομο ηχείο με διπολική ακτινοβολία, το οποίο βασίζεται σε μεγάφωνα με κώνους ανθρακονημάτων και σε τουίτερ Air-Motion. H καμπίνα είναι κατασκευασμένη από κεραμικό υλικό, το οποίο η εταιρία ονομάζει Megalith.

Ενισχυτής ακουστικών από την Bryston. Ο ΒΗΑ-1 είναι σχεδιασμένος να οδηγεί “δύσκολα” ακουστικά, διαθέτει εξόδους 0.25 της ίντσας και 3.5mm, προσεγμένο ρυθμιστικό στάθμης και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει μεταξύ ενός εσωτερικού και ενός εξωτερικού τροφοδοτικού.

Το επόμενο βήμα μετά τον DacMagic Plus για την Cambridge Audio είναι το Stream Magic 6. Πρόκειται για μια συσκευή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως streamer και DAC. Προσφέρει δυνατότητα upsampling μέχρι τα 24bit/384kHz και διαθέτει θύρα USB με δυνατότητα 24/192.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Canon παρουσίασε, μεταξύ άλλων και νέα μοντέλα στη σειρά Vixia. Οι νέες μηχανές μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψεις υψηλής ευκρίνειας σε μνήμη flash και διαθέτουν αρκετές δυνατότητες για προώθηση των σχετικών αρχείων μέσω WiFi/DLNA.

Πρώτη παρουσίαση για τον νέο τελικό ενισχυτή της Ιαπωνικής Concert Fidelity. Ο ZL-120 V2 SE είναι μια νέα έκδοση του μικρού τελικού της εταιρίας, με στάδιο ισχύος που απαρτίζεται από ένα ζεύγος MOSFET, χωρίς βρόχο ολικής αρνητικής ανάδρασης. Αποδίδει 120W/8Ω, 200W/4Ω

Η Dynaudio παρουσίασε το νέο concept ΧΕΟ, που περιλαμβάνει ασύρματα ενεργά ηχεία, όπως το Xeo-3 της φωτογραφίας. Το σύστημα λειτουργεί στα 2.4GHz και μπορεί να διαχειριστεί αρχεία μέχρι 24/48.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Ενδιαφέρουσα αισθητική για το Spinnaker της Edifier. Το νέο σύστημα ηχείων για εφαρμογές desktop χαρακτηρίζεται ως 2.2, καθώς κάθε ηχείο περιλαμβάνει ένα δικό του σsubwoofer που ακτινοβολεί προς την βάση. Η ρύθμιση της στάθμης γίνεται ασύρματα.

Πρώτη εμφάνιση σε έκθεση για την Enigmacoustics. Η εταιρία χρησιμοποιεί ένα ηλεκτροστατικό σούπερ-τουίτερ το οποίο δεν χρειάζεται εξωτερική πηγή για την πόλωση των οπλισμών του, τεχνολογία που την ονομάζει SBESL. To ηχείο της φωτογραφίας είναι το κορυφαίο Finale, με συμπεριφορά δίπολου.

Το Κ-05 της Eosteric είναι το νέο SA-CD player της εταιρίας. Βασίζεται σε μηχανισμό VRDS-NEO VMK-5 και σε μετατροπείς 32bit, ενώ διαθέτει και ψηφιακές εισόδους καθώς και ασύγχρονη θύρα USB μέχρι τα 24/192,

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η συσκευή της φωτογραφίας δεν είναι προϊόν αλλά μια πλατφόρμα ανάπτυξης προϊόντων και λογισμικού της Frontier Silicon. Η εταιρία ανακοίνωσε μια αρχιτεκτονική για audio streaming η οποία ονομάζεται Milan και μπορεί να χρησιμοποιήσει είτε την συμβατική μπάντα των 2.4GHz είτε την λιγότερη “πολυσύχναστη” των 5GHz.

Το XXL της Geneva απευθύνεται στους νοσταλγούς των μεγάλων ολοκληρωμένων συστημάτων που είχαν την μορφή επίπλου. Φυσικά πρόκειται για μια ιδιαίτερα σύγχρονη προσέγγιση, με διακοπτικό ενισχυτή 700W, υπογούφερ 12 ιντσών και δυνατότητα να dockάρει iPhone/iPod.

Ο Phantom II της Graham Engineering με βελτιωμένο έδρανο και δυνατότητα εναλλαγής του στελέχους. Στην εφετινή CES η εταιρία επέδειξε και στέλεχος τύπου “S”. Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, διαθέτει το μαγνητικό σύστημα σταθεροποίησης Magneglide.