Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/01/2012

flag
english
abstract

Las Vegas, 10-13 Ιανουαρίου 2012

CES 2012

Λογότυπος
Φωτο
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η TAD επέδειξε, επίσης, το νέο ηχείο TAD-E1 το οποίο συμπληρώνει τα ηλεκτρονικά της σειράς Evolution. Βασίζεται σε μια ομοαξονική μονάδα υψηλών/μεσαίων συχνοτήτων με τουίτερ βηρυλλίου και μιντ με κώνο μαγνησίου και σε δύο γούφερ με μονοκόμματους κώνους. Η καμπίνα είναι κατασκευασμένη από δύο είδη ξύλου (κόντρα-πλακέ θαλάσσης και mdf).

O UD-H01 είναι ένας μικρός σε διαστάσεις μετατροπέας d/a της Teac σχεδιασμένος γύρω από τα τσιπ 1795 της Burr Brown και το USB interface της Tenor. Διαθέτει single ended και balanced εξόδους καθώς και έξοδο ακουστικών με ξεχωριστό ρυθμιστικό στάθμης.

Ο πρώτος τελικός ενισχυτής με διακοπτικό στάδιο ισχύος από την Theta Digital ονομάζεται Prometheus. Σύμφωνα με την εταιρία αποδίδει 250W/8Ω, 500W/4Ω και 1000W/2Ω με πολύ χαμηλή παραμόρφωση και θόρυβο.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το νέο υπογούφερ στη σειρά SmartSub της Τhiel ονομάζεται USS. Πρόκειται για μια σχεδίαση με μια 10ιντση μονάδα η οποία οδηγείται από έναν ενισχυτή 550Wrms. Περιλαμβάνει το κύκλωμα αντιστάθμισης των προβλημάτων από θερμική συμπίεση που υπάρχει στα μεγαλύτερα μοντέλα και μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να ελαχιστοποιεί τα προβλήματα από την ακουστική του χώρου.

Η Toshiba παρουσίασε την νέα κορυφαία σειρά τηλεοράσεων με κωδικό L7200. Έχουν δυνατότητα προβολής 3D με παθητικά γυαλιά, σύστημα φωτισμού μέσω LED τοποθετημένων στις ακμές του πάνελ και δυνατότητα δυναμικού ελέγχου της φωτεινότητας, τοπικά. Οι συσκευές θα συνοδεύονται από ένα πληκτρολόγιο qwerty.

O K-35 της Vincent αποδίδει 35W ανά κανάλι από ένα στάδιο ισχύος με 2 EL34. Είναι ένας ολοκληρωμένος ενισχυτής με τέσσερις εισόδους, κύκλωμα αυτόματης πόλωσης και νέα αισθητική.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η νέα έκδοση του S-400 της VTL (S-400 Series II Reference) αποδίδει 200W ανά κανάλι με συνδεσμολογία τριόδου και 350W ανά κανάλι με συνδεσμολογία τετρόδου. Διαθέτει fully balanced στάδιο εισόδου και το γνωστό κύκλωμα αυτόματης πόλωσης της VTL.

Από εδώ το ψάχνει... από εκεί το ψάχνει... Ο Daniel Weiss παρουσίασε ένα CD player/ripper/media player το οποίο μπορεί να streamάρει αρχεία από NAS ή σκληρούς δίσκους. Θα κυκλοφορήσει μέσα στο Φεβρουάριο του 2012 σε δύο εκδόσεις, μια με ενσωματωμένο DAC και μια με ψηφιακές εξόδους. Ο χειρισμός θα γίνεται μέσω εφαρμογής σε iPad.

Τελικός ενισχυτής Aelius της ελληνικής Ypsilon. Χρησιμοποιεί στάδιο εισόδου με λυχνίες και στάδιο ισχύος με mosfet με την ζεύξη των σταδίων να γίνεται μέσω μετασχηματιστών. Αποδίδει 220W/8Ω, 350W/4Ω και 500W/2Ω.