Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 17/01/2012

flag
english
abstract

Las Vegas, 10-13 Ιανουαρίου 2012

CES 2012

Λογότυπος
Φωτο
Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Panasonic φαίνεται να εξακολουθεί να επενδύει στην τεχνολογία πλάσμα. H νέα σειρά συσκευών GT50 θα περιλαμβάνει τέσσερα μοντέλα με διαστάσεις από 50 μέχρι 65 ίντσες. Όλα θα έχουν δυνατότητα προβολής 3D, θα είναι πιστοποιημένες κατά THX και για τα 2 modes (2D/3D) και θα προσφέρουν δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης.

Η εταιρία, τέλος, επέδειξε τρία νέα συστήματα στη σειρά SC-HTB. Τα νέα συστήματα μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από την τηλεόραση, στον τοίχο ή, ακόμη, να διαχωριστούν ώστε να δημιουργήσουν ένα πιο συμβατικό σύστημα με ξεχωριστά ηχεία.

Νέος τρικάναλος τελικός από την Parasound. Ονομάζεται A31 και θα αποδίδει 3x250 σε φορτία 8Ω και 3x400W σε φορτία 4Ω. Κατά την προσφιλή συνήθεια της εταιρίας θα διαθέτει single ended και balanced εισόδους ενώ θα είναι πιστοποιημένος κατά THX.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Parrot παρουσίασε ένα νέο σύστημα ακουστικών σχεδιασμένων από τον Philippe Starck. Το Zik, όπως ονομάζεται, υποστηρίζει ασύρματη σύνδεση μέσω Bluetooth, διαθέτει ενεργό σύστημα καταστολής εξωτερικών θορύβων και ένα αρκετά ευέλικτο DSP για την ρύθμιση του ήχου από τον ίδιο τον χρήστη.

Η Pass Labs παρουσίασε τη νέα σειρά ενισχυτών με κωδικό όνομα Xs. Η σειρά περιλαμβάνει προς το παρόν δύο μοντέλα το Xs-150 και το Xs-300, με αρχιτεκτονική μονομπλόκ και ξεχωριστά τροφοδοτικά. Αναμένονται στην αγορά τους πρώτους μήνες του 2012.

Η Peachtree Audio παρουσίασε τον μεγάλο ολοκληρωμένο της. Και όταν λέμε “μεγάλο” εννοούμε μεγάλο, με 400W/8Ω ανά κανάλι (από διακοπτικά στάδια ισχύος), στάδιο εισόδου με διπλοτριόδους και, φυσικά, πλήρες πακέτο ψηφιακών εισόδων που περιλαμβάνει και θύρα USB (24/192).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η Perreaux ανακοίνωσε έναν προενισχυτή/DAC στη σειρά Audiant. Προσφέρει πλήρες πακέτο ψηφιακών εισόδων, καθώς και ασύγχρονη θύρα USB που φθάνει τα 24/192. Η μετατροπή d/a έχει ανατεθεί σε τσιπ της Sabre (ES9018).

Η Philips φαίνεται να ρίχνει το βάρος της στα συστήματα ήχου. Το Fidelio DS-9100W “Primo” είναι ένα καλοσχεδιασμένο docking station το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει συσκευές της Apple.

o Apollo-R της Rega είναι μια σχεδίαση top-loading μισού πλάτους (ώστε να ταιριάζει αισθητικώς με τον ολοκληρωμένο ενισχυτή Brio-R της εταιρίας). Βασίζεται σε μετατροπείς της Wolfson (8742).

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Υβριδικός ενισχυτής από την Rogue Audio. Ονομάζεται Medusa και αποδίδει 250W ανά κανάλι σε φορτία 8Ω και 500W σε φορτία 4Ω από ένα διακοπτικό στάδιο εξόδου. Το πρώτο στάδιο ενίσχυσης περιλαμβάνει μια τρίοδο. Υπάρχει και μια μικρότερη έκδοση με ισχύ 100W η οποία ονομάζεται Hydra.

Λάμπες και η Samsung; Σε μια προσπάθεια να προκαλέσει το ενδιαφέρον των απανταχού εστέτ, η Samsung παρουσίασε ένα ηχητικό σύστημα ήχου με λυχνίες, το DA-E750. Φυσικά, προσφέρει όλες τις απαραίτητες δυνατότητες, περιλαμβανόμενου το docking station και του ασύρματου streaming μέσω Bluetooth και AirPlay.

Μίνι ολοκληρωμένο σύστημα από την Sharp. Διαθέτει docking station για συσκευές της Apple, cd player, καθώς και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω AirPlay/DLNA.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

H Sharp επέδειξε επίσης την σειρά τηλεοράσεων 945 η οποία υποστηρίζεται από το ενεργό σύστημα ελέγχου της φωτεινότητας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην σειρά Elite. Η σειρά θα περιλαμβάνει οθόνες 60 και 70 ιντσών, κατάλληλες για προβολή 3D.

Η Simaudio παρουσίασε το νέο streamer της με κωδικό 180 MiND. Μπορεί να συνεργαστεί με πόρους του οικιακού δικτύου οι οποίοι είναι συμβατοί με UPnP και υποστηρίζει μέχρι 24/192 μέσω ενσύρματης σύνδεσης και μέχρι 16/48 μέσω ασύρματης.

Η εταιρία επέδειξε επίσης τον νέο μετατροπέα Moon 380D, βασισμένο σε μετατροπείς της ESS και επεξεργασία 32bit. Η συσκευή χρησιμοποιεί 8 μετατροπείς ανά κανάλι και προσφέρει οκτώ ψηφιακές εισόδους (περιλαμβανόμενης και θύρας USB) καθώς επίσης και ψηφιακό βρόχο για τοποθέτηση εξωτερικού επεξεργαστή.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Στο... αναλογικό πεδίο, τέλος, η Simaudio παρουσίασε τον 810LP έναν προενισχυτή φωνογραφικής κεφαλής στη σειρά Evolution. Πρόκειται για μια συσκευή αρχιτεκτονικής dual mono με πολλές δυνατότητες ρύθμισης, στις οποίες περιλαμβάνεται το κέρδος, η αντίσταση, η χωρητικότητα εισόδου καθώς επίσης και η καμπύλη ισοστάθμισης.

Η Sony παρουσίασε μια σειρά ολοκληρωμένων συστημάτων για πολυκαναλικό ήχο βασισμένα σε Blu-ray players. Μεταξύ τους το BDV-N790W, ένα πακέτο που περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα ηχεία για μια εγκατάσταση 5.1, docking station για συσκευές της Apple και δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω WiFi.

H εταιρία επέδειξε το πρωτότυπο μιας οθόνης LED, η οποία δεν χρησιμοποιεί τις φωτοδιόδους ως πηγές φωτισμού πίσω από μια οθόνη LCD αλλά στην θέση πραγματικών pixels, σε τριάδες των βασικών χρωμάτων, RGB. Σύμφωνα με την εταιρία, η νέα αυτή αρχιτεκτονική εξασφαλίζει μεγαλύτερη φωτεινότητα και αντίθεση, καθώς επίσης και καλύτερα χρώματα.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Το νέο set-top box της Sony περιλαμβάνει Blu-ray player αλλά και μια πλατφόρμα streaming - διαχείρισης οπτικού υλικού βασισμένη στο Google TV. Ο χρήστης θα έχει στη διάθεσή του ένα έξυπνο τηλεχειριστήριο με δυνατότητα αναγνώρισης κινήσεων καθώς και ένα πληκτρολόγιο qwerty.

Μετά τις θετικές κριτικές που εισέπραξε το πρώτο ηχείο της σειράς R, το SS-AR1 το οποίο παρουσιάστηκε επί δύο συνεχείς εκθέσεις, η Sony έκανε το επόμενο βήμα παρουσιάζοντας μια μικρότερη εκδοχή του, το SS-AR2. Καμπίνα από Ιαπωνική σφένδαμο, τρίδρομη σχεδίαση bass reflex με δύο γούφερ και απόκριση μέχρι τα 60kHz κάνουν σαφείς τις (ασαφείς;) προθέσεις της εταιρίας να εμπλακεί με τον χώρο του απαιτητικού ήχου.

Τα XBA-NC85D είναι τα μικρότερα ακουστικά της αγοράς που περιλαμβάνουν ενεργό σύστημα εξασθένησης του εξωτερικού θορύβου χωρίς κάποια εξωτερική μονάδα (που συνήθως κρέμεται στο καλώδιο και κάνει τη ζωή του χρήστη δύσκολη). Όλα τα απαραίτητα κυκλώματα και η μπαταρία βρίσκονται μοιρασμένα στο σώμα των ακουστικών.

Thumbnail Thumbnail Thumbnail

Η γνωστή Soundmatters παρουσίασε ένα πολύ μικρό subwoofer με ενσωματωμένο ενισχυτή 25W και παθητικό ακτινοβολητή, το οποίο μπορεί να συνεργαστεί με μικρά ηχεία, κατάλληλα για προσωπικά ηχοσυστήματα. Διαθέτει έξοδο pass-through ώστε να μπορεί να συνεργαστεί με διάφορα μοντέλα και προσφέρει δυνατότητα φόρτισης συσκευών μέσω USB.

Το νέο κορυφαίο ηχείο της Status Acoustics ονομάζεται 8T. Είναι μια σχεδίαση μοιρασμένη σε δύο καμπίνες, με την κεφαλή να περιλαμβάνει μονάδες για την μεσαία και την ανώτερη περιοχή και την βάση μονάδες για τις χαμηλές συχνότητες. Χρησιμοποιούνται 10ιντσα γούφερ με κώνο αλουμινίου, μιντ 6.5 ιντσών με κώνο από κράμα βηρυλλίου και το νέο κορυφαίο τουίτερ της Scanspeak, επίσης από βηρύλλιο.

Ο νέος προενισχυτής της TAD ονομάζεται TAD-C600. Είναι μια σχεδίαση dual mono, ιδιαίτερα προσεγμένη από μηχανικής άποψης και με υλικά μεγάλης ακρίβειας. Το ρυθμιστικό στάθμης προσφέρει διαφορές στην εξασθένηση μικρότερες του 0.1dB. Το τροφοδοτικό είναι εξωτερικό.