Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 22/11/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Πλατό/Βραχίονας

Thorens TD 403 DD

Thorens TD 403 DD

Την επιστροφή της άμεσης οδήγησης την έχουμε διαπιστώσει εδώ και αρκετό καιρό. Στην αρχή διστακτικά, κυρίως ως επιχείρημα διαφοροποίησης, αλλά στην συνέχεια συστηματικά, με πολλούς μεγάλους κατασκευαστές να διαθέτουν, πλέον, ολόκληρες σειρές, μια αρχιτεκτονική που είχε τεθεί στο περιθώριο για πολλά χρόνια επέστρεψε και, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, η επιστροφή αυτή γίνεται με σοβαρές αξιώσεις.
Για παράδειγμα, το κορυφαίο μοντέλο της Thorens αυτή τη στιγμή, το TD 124 DD είναι μια σχεδίαση άμεσης οδήγησης, μια αναφορά της εταιρίας, ταυτόχρονα σε ένα ένδοξο παρελθόν (με την vintage αισθητική του) και σε ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, όπου την μουσειακής αξίας μετάδοση, με συνδυασμό συμπλέκτη τριβής και ιμάντα, έχει αντικαταστήσει ένας νέος κινητήρας άμεσης οδήγησης.
Το νέο 124 DD φαίνεται να έχει επηρεάσει σημαντικά το TD 403 DD που δοκιμάζουμε εδώ. Δεν είναι μόνο ότι μοιράζονται το είδος της μετάδοσης αλλά και το ότι ο βραχίονας του 403 DD, ο TP 150 προέρχεται από τον βραχίονα TP 124, ο οποίος έχει σχεδιαστεί ειδικά για το μεγάλο Thorens και χρησιμοποιεί κάποιες από τις ιδέες του.
Η θέση του TD 403 DD στην σειρά των πλατό άμεσης οδήγησης της Thorens βρίσκεται μεταξύ του TD 402 DD και του TD 124 DD. Βεβαίως, μέχρι να φτάσεις στο 124 DD, υπάρχουν δύο ακόμη μεγάλα μοντέλα τα TD 1500 και TD 1600/1, αλλά αυτά είναι... ιμαντοκίνητα και δεν μετράνε (!). Εδώ είμαστε σε mood DD, είπαμε.
Στην πραγματικότητα, το 403 είναι το δεύτερο και μεγαλύτερο μοντέλο της σειράς 400, και διαφέρει από το 402 σε δύο κρίσιμα σημεία: Στο πλατό, το οποίο είναι κατασκευασμένο από χυτό αλουμίνιο, με ύψος 22 χιλιοστά και μεγαλύτερη μάζα, στο 1,4kg και στον βραχίονα, καθώς ο TP 72 του μικρότερου μοντέλου έχει αντικατασταθεί από τον TP 150, ο οποίος χρησιμοποιείται και στο αμέσως μεγαλύτερο μοντέλο, το TD 1500. Στις ομοιότητες των δυο μοντέλων, η σημαντικότερη είναι ο κινητήρας, ο οποίος είναι ίδιος.
Ας δούμε τις λεπτομέρειες...