Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/04/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ηχείο δαπέδου

Wilson Audio SabrinaX

Wilson Audio SabrinaX

Συνάντησα για πρώτη το SabrinaX ως το ηχείο ενός συστήματος που προσκλήθηκα να ακούσω και η αλήθεια είναι ότι μου τράβηξαν αμέσως την προσοχή. Ουδόλως αμελητέο γεγονός, καθώς οι υπόλοιπες συσκευές (μεταξύ των οποίων και ένα πλατό TechDAS V Premium ήταν το ίδιο, αν όχι περισσότερο εντυπωσιακές. Παρατήρησα αμέσως, με νόημα, ότι τα Wilson δεν ήταν και τόσο μεγάλα ώστε να μην μεταφερθούν για μια κανονική δοκιμή. Δεν μετάνιωσα καθόλου που έθεσα το θέμα, ακόμη και όταν τα δυο (μεγάλα, όπως και να το κάνουμε) κιβώτια γέμισαν το πλατύσκαλο με έναν τρόπο μάλλον απειλητικό. Στο κάτω-κάτω, το “μικρό” Wilson είναι πραγματικά ένα μικρό, κανονικό, ηχείο δαπέδου και με τα δεδομένα του συγκεκριμένου κατασκευαστή θα το έλεγες ένα προσιτό, κανονικό, ηχείο δαπέδου. Μπορεί να χωρέσει σε κάθε λογικό χώρο.
“Piece of cake”, σκέφτηκα όταν έκλεισε η πόρτα και τα “X” μπήκαν στην θέση των SCM-50 που πήγαν για σύντομες διακοπές στην αποθήκη, για μια δοκιμή που είχε να γίνει χρόνια. Το τελευταίο Wilson που είχα δοκιμάσει πριν από το περί ου ο λόγος, ήταν ένα WATT/Puppy, το 199τόσο (νομίζω ότι ήταν το 5), αλλά η αλήθεια είναι ότι δύσκολα ξεχνάς τέτοια πράγματα.
Οι περισσότεροι έχουν μάθει την Wilson Audio από εξωπραγματικά μοντέλα όπως το WAMM Master Chronosonic και το Alexx V, αλλά το πρώτο Sabrina, που εμφανίστηκε στην αγορά το 2015 ήταν ένα από τα πλέον σημαντικά ηχεία της εταιρίας, όντας πολύ πιο προσιτό σε σχέση με τα κορυφαία μοντέλα. Το στοίχημα, εν προκειμένω, ήταν να σχεδιαστεί ένα ηχείο με όλα τα βασικά χαρακτηριστικά για τα οποία έγινε γνωστή η εταιρία του David Wilson -ο οποίος έφυγε από την ζωή το 2018- και ταυτοχρόνως να έχει λογικό μέγεθος και τιμή αισθητά χαμηλότερη σε σχέση με τα μεγάλα της ηχεία. Αν πιστέψουμε την ίδια την Wilson, το στοίχημα κερδήθηκε και με το παραπάνω. Το Sabrina έγινε ένα από τα πιο δημοφιλή τους ηχεία και όπως είναι πάγια τακτική της Wilson, κάποια στιγμή (τον Σεπτέμβριο του 2020) ανακοινώθηκε η νέα του έκδοση με την προσθήκη του “Χ” στο όνομα. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...