Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 12/04/2022

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ηχείο δαπέδου

Wilson Audio SabrinaX

Wilson Audio SabrinaX

Η προσθήκη του “Χ” στην ονομασία του ηχείου δεν είναι, βεβαίως τυχαία. Παραπέμπει στο υλικό κατασκευής που έχει αναπτύξει η ίδια η εταιρία και είναι γνωστό ως X-Material. Πολύ συχνά, το συγκεκριμένο υλικό χαρακτηρίζεται ως “τεχνητός λίθος”, αλλά το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για κάτι που είναι κομμένο και ραμμένο για την κατασκευή ηχείων: Η εταιρία αναφέρει ότι είναι άκαμπτο, ακουστικά αδρανές και προσφέρει καλά χαρακτηριστικά απόσβεσης. Η αντοχή του επιτρέπει την κατεργασία του σε σύνθετες γεωμετρικές μορφές και η Wilson το χρησιμοποιεί σε πολλά εξαρτήματα και μέρη των ηχείων της. Το αρχικό Sabrina το χρησιμοποιούσε ως υλικό μπάφλας και στην βάση του, αλλά το SabrinaX είναι κατασκευασμένο ολόκληρο με αυτό. Το αποτέλεσμα το βλέπετε στις φωτογραφίες. Το ηχείο είναι διαθέσιμο σε τρία βασικά, στάνταρντ χρώματα και σε τρία περισσότερο... “προχωρημένα”, με επιπρόσθετη επιβάρυνση. Το ηχείο που είχαμε στην διάθεσή μας και φαίνεται στις φωτογραφίες ήταν το Crimson Satin.

Wilson Audio SabrinaX

Το SabrinaX είναι ένα λογικού μεγέθους ηχείο δαπέδου, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί εύκολα ακόμη και σε έναν μέτριο χώρο. Η καμπίνα κατασκευάζεται από ένα συνθετικό υλικό γνωστό ως X-Material και τα διαθέσιμα φινιρίσματα είναι πολύ καλής ποιότητας. Το ηχείο που είχαμε στη διάθεσή μας είχε το φινίρισμα Crimson Satin της φωτογραφίας.

Ωστόσο, αν και ουσιώδης, η αλλαγή του υλικού κατασκευής δεν είναι το μοναδικό πράγμα που έχει αλλάξει στο νέο ηχείο. Με εξαίρεση την κατατομή της καμπίνας, τα περισσότερα πράγματα επάνω στο SabrinaX έχουν αλλάξει και η Wilson επέλεξε να χρησιμοποιήσει εδώ αρκετές από τις τεχνολογίες και εξαρτήματα που ανέπτυξε για το κορυφαίο XVX Chronosonic.
Το Sabrina X είναι ένα ηχείο τριών δρόμων, τριών μεγαφώνων, με το τουίτερ του XVX (Convergent Synergy MK5), μια μονάδα μαλακού θόλου ίντσας, από εμποτισμένα μετάξι, ένα μιντρέιντζ 5,75 ιντσών με κώνο από επεξεργασμένο χαρτί και το γούφερ οκτώ ιντσών που σχεδιάστηκε για το Sasha DAW.

Wilson Audio SabrinaX

Το μικρό Wilson είναι μια σχεδίαση τριών δρόμων, τριών μεγαφώνων και βασίζεται σε ένα τουίτερ εμποτισμένου μεταξωτού θόλου, ο οποίος περιβάλλεται από ειδικά διαμορφωμένο υλικό απόσβεσης, ένα μιντ με κώνο από επεξεργασμένο χαρτί και ένα μεγάλο (οκτάιντσο) γούφερ με κώνο από χαρτί.

Wilson Audio SabrinaX

Η κεφαλή του ηχείου, η οποία περιλαμβάνει το τουίτερ και το μιντ, είναι ξεχωριστή από την υπόλοιπη καμπίνα. Στην πίσω πλευρά υπάρχει μια σχισμή με πορώδες υλικό, που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως απεριοδική φόρτιση.

Τα τρία μεγάφωνα οδηγούνται από ένα φίλτρο που βασίζεται στους νέους πυκνωτές AudioCapX οι οποίοι δεν είναι απλώς custom, κατασκευάζονται, πλέον, από την ίδια την Wilson, η οποία απορρόφησε έναν από τους κορυφαίους κατασκευαστές πυκνωτών ειδικών για εφαρμογές audio, την Reliable Capacitors. Πίσω από τους συγκεκριμένους πυκνωτές βρίσκεται ο Verd Credille και το SabrinaX είναι το δεύτερο ηχείο της εταιρίας που τους χρησιμοποιεί, μετά το XVX.

Wilson Audio SabrinaX

Το γούφερ φορτίζεται από bass reflex, τοποθετημένο στο πίσω μέρος της καμπίνας. Κάποιοι θα μπορούσαν να το θεωρήσουν ως υπερβολή, αλλά ο αυλός είναι κατασκευασμένος από μασίφ αλουμίνιο και είναι πολύ υψηλής ποιότητας.

Wilson Audio SabrinaX

Οι ακροδέκτες σύνδεσης με τον ενισχυτή είναι custom της Wilson και είναι εξαιρετικοί σε αίσθηση και σε ποιότητα κατασκευής.

Η καμπίνα έχει την ίδια αρχιτεκτονική με αυτήν του πρώτου μοντέλου, με ξεχωριστό θάλαμο φόρτισης του μιντ και του γούφερ, αλλά με διαφορετικό τρόπο απορρόφησης της ακτινοβολίας του πρώτου, όπου αντί για αυλός χρησιμοποιείται μια σχισμή διαμορφωμένη στο ίδιο το υλικό της καμπίνας, με υλικό απόσβεσης, τεχνική που προέρχεται, επίσης από το XVX. Η φόρτιση του γούφερ γίνεται με bass reflex (κατασκευασμένο από μασίφ αλουμίνιο), στο πίσω μέρος της καμπίνας, όπου υπάρχουν οι εξαιρετικής ποιότητας ακροδέκτες σύνδεσης, ένα ακόμη εξάρτημα που προέρχεται από το κορυφαίο ηχείο της Wilson.
Η στήριξη του ηχείου στο δάπεδο γίνεται μέσω τεσσάρων μεγάλων και σχετικώς εύκολων στην ρύθμισή τους, ακίδων.

Wilson Audio SabrinaX

Τις ακίδες θα τις δείτε μόνο κατά την τοποθέτηση/ρύθμιση του ηχείου. Όπως και τα υπόλοιπα εξαρτήματα είναι πολύ ποιοτικές και διευκολύνουν σημαντικά τον χρήστη.