Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 27/06/2023

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Μετατροπέας d/a

Cambridge Audio DacMagic 200M

Cambridge Audio DacMagic 200M

Μπορεί να μην είναι καινούριος (κυκλοφόρησε το 2021), αλλά κάθε έκδοση DacMagic έχει μια ιδιαίτερη αξία, καθώς ανήκει σε μια από τις εμβληματικές σειρές της Cambridge Audio. Και ο 200M δεν σπάει την παράδοση.
Ο DacMagic της Cambridge είναι παλιός γνώριμος. Είναι μια συσκευή που παρουσιάστηκε, για πρώτη φορά, το 1998, βασισμένος, τότε, στα ολοκληρωμένα TDA1505 της Philips και ακολούθησε την πορεία των εξελίξεων στο ψηφιακό audio.
Έχουμε δοκιμάσει την έκδοση Azur, το 2010, καθώς και την έκδοση Plus, με το upsampler της Anagram, το 2012. Υπήρξε, ανέκαθεν μια συσκευή-σύμβολο της εμπλοκής της Cambridge Audio με τον ψηφιακό ήχο και δεν θα μπορούσε να λείψει, φυσικά, από την τρέχουσα σειρά συσκευών της.
Ο DacMagic 200Μ, τον οποίο δοκιμάζουμε εδώ, παρουσιάστηκε το 2021 και είναι το μεγαλύτερο μοντέλο DacMagic που είναι διαθέσιμο αυτή την στιγμή, με τον κατάλογο της Cambridge να περιλαμβάνει, ακόμη, τον 100, μια συσκευή με μικρότερες δυνατότητες, χωρίς ρύθμιση στάθμης και χωρίς ενισχυτή ακουστικών.
Ο 200M φιλοδοξεί να αποτελέσει το ψηφιακό front end σε ένα σύστημα απαιτήσεων, όπου η ανάγκη για καλές δυνατότητες σύνδεσης συμβαδίζει με την ανάγκη για διαχείριση υψηλών bitrates και, εννοείται, προσεγμένη ποιότητα ήχου.
Ας δούμε τις λεπτομέρειες...