Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/01/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ηχεία Βάσης

GoldenEar T66

GoldenEar T66

Είναι πολύ πιθανόν κάποιος να μην γνωρίζει τον Sandy Gross, ακόμη και αν ασχολείται συστηματικά με το audio, ίσως επειδή οι εταιρίες με τις οποίες συνεργάστηκε ήταν (και εν πολλοίς, παραμένουν) μάλλον χαμηλών τόνων. Έχοντας συνεργαστεί με την Polk Audio, την Definitive Technology και την GoldenEar, εκτελώντας μάλιστα και χρέη προέδρου και CEO στις δύο τελευταίες, έχει αποδείξει ότι είναι κάτι παραπάνω από μάχιμος στον χώρο της υψηλής πιστότητας, κάτι που φαίνεται και από την σαφή σφραγίδα που αφήνει στα προϊόντα και την προσέγγιση των κατασκευαστών με τους οποίους συνεργάζεται (οι παρατηρητικοί, θα βρουν πολλές ομοιότητες μεταξύ κάποιων παλαιότερων ηχείων της Definitive και της GoldenEar και αυτό δεν είναι, βεβαίως, τυχαίο).
Αυτό πάντως που είναι το πλέον ενδιαφέρον στην περίπτωση του Gross είναι η φιλοσοφία του γύρω από την κοστολόγηση των προϊόντων. Η βασική του θέση, εκπεφρασμένη συχνά σε συνεντεύξεις, είναι να “κάνει το High End προσιτό”, κάτι που φαίνεται ότι έχει την ικανότητα να επιτυγχάνει συστηματικά.
Εν προκειμένω, τώρα, το T66 είναι το πρώτο ηχείο που δεν έχει σχεδιάσει ο ίδιος ο Gross αν και το “χέρι” του είναι κάτι παραπάνω από εμφανές. Η νέα σειρά T, η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, επί ευρωπαϊκού εδάφους, στο φετινό Μόναχο, είναι η πρώτη της εποχής Audioquest, πιθανώς ένα δείγμα γραφής για το τι θα ακολουθήσει. Με βάση αυτή την συλλογιστική, φαίνεται ξεκάθαρο ότι η εταιρία θα διατηρήσει τις καλές ιδέες και την τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια. Το Τ66 είναι ένα μεγάλο ηχείο δαπέδου, τρίδρομο, με φόρτιση μέσω παθητικών ακτινοβολητών και ενεργό κλάδο χαμηλών συχνοτήτων ο οποίος υποστηρίζεται από DSP, όλα σχεδιαστικά στοιχεία τον μεγάλων μοντέλων της σειράς Triton.
Ας δούμε τις λεπτομέρειες...