Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 23/01/2024

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

Ηχεία Βάσης

GoldenEar T66

GoldenEar T66

Το T66 είναι ένα ηχείο το οποίο τοποθετείται εύκολα στον χώρο, παρά το σχετικώς μεγάλο μέγεθός του. Ακόμη και αν αναγκαστείτε να το στριμώξετε σε γωνίες, το ρυθμιστικό των χαμηλών θα σώσει την κατάσταση. Όπως συμβαίνει με όλα (ή σχεδόν όλα) τα ηχεία, πάντως, καλό είναι να του δώσετε λίγο αέρα, με αποστάσεις από τους τοίχους, διότι η μικρή αυτή θυσία θα σας ανταμείψει ιδιαιτέρως. Και αναφέρομαι στην πραγματικά εξαιρετική στερεοφωνική εικόνα που δημιουργούν τα T66, η οποία είναι εφάμιλλη κορυφαίων μόνιτορ ως προς την λεπτομέρεια και την φυσικότητά της. Το ηχείο εξαφανίζεται πολύ εύκολα και δίνει την θέση του σε μια εικόνα, ελαφρώς (όσο πρέπει) πίσω από τον οριζόντιο άξονα, με πολύ καλή περιγραφή του αέρα και της κίνησης, εξαιρετικό εστιασμό των μεμονωμένων ηχητικών πηγών και ένα από τα καλύτερα off-stage πεδία που έχουμε ακούσει στον συγκεκριμένο χώρο, όταν το πρόγραμμα περιλαμβάνει πληροφορίες εκτός φάσης που δημιουργούν εφέ envelopment.

Στην πολύ καλή εικόνα που σε κερδίζει αμέσως, θα πρέπει να προσθέσετε την δυναμική, ασυμπίεστη απόδοση των χαμηλών συχνοτήτων, οι οποίες γεμίζουν τον χώρο, διατηρώντας όμως την συνολική τονική ισορροπία, διαθέτουν τις σωστές δόσεις όγκου και πολύ καλή περιγραφή του παλμού. Όλα αυτά μεταφράζονται σε μια έντονη αλλά ελεγχόμενη παρουσία των χαμηλών συχνοτήτων και σε ένα ηχείο το οποίο ακούγεται ιδιαίτερα ρυθμικό, με πολύ καλή αίσθηση χρονισμού και γέμισμα, ακόμη και σε υψηλές στάθμες, όπου δεν υπάρχει υποψία συμπίεσης. Με τον ενεργό κλάδο στις χαμηλές συχνότητες και 1000W συνολική ισχύ εκεί, το T66 μπορεί να καλύψει ηχητικά έναν μεγάλο χώρο, εκτός και αν ο ενισχυτής που οδηγεί τον κλάδο μεσαίων-υψηλών υστερεί σημαντικά σε δυνατότητες οδήγησης.

GoldenEar T66 GoldenEar T66

Αν και ζωηρό χαμηλά, πάντως, το ηχείο δεν υπολείπεται καθόλου στη περιοχή των μεσαίων και των υψηλών συχνοτήτων, τις οποίες υπηρετεί με αξιοπρόσεκτη ακρίβεια. Το μεσαίο του είναι φωτεινό και ευχάριστο, χωρίς να γίνεται λαμπρό ή να φωνάζει αναίτια και διαθέτει σημαντικές δυνατότητες περιγραφής των οργάνων της περιοχής και των φωνών, πολύ καλό layering και αίσθηση φυσικότητας. Τα πάντα βρίσκονται στη σωστή κλίμακα, στη σωστή απόσταση και οι λεπτομέρειες είναι παρούσες και ρεαλιστικές.
Ανάλογα καλή συμπεριφορά πήρα και στην περιοχή των υψηλών συχνοτήτων η οποία φάνηκε να έχει πολύ καλή ταχύτητα και αίσθηση έκτασης, χωρίς να γίνεται ποτέ κουραστική η τραχιά ακόμη και σε μεγάλες στάθμες. Αντίθετα, θα έλεγε κανείς, αποκλίνει προς την μαλακή, ευχάριστη πλευρά, ενίοτε κολακεύοντας κάποιο σκληρό πρόγραμμα, χωρίς να στερεί λεπτομέρεια. Είναι σαφές εδώ, ότι έχουμε να κάνουμε με μια επιλογή του σχεδιαστή, πιθανώς χαρακτηριστική του τουίτερ που χρησιμοποιείται και είναι αξιοπρόσεκτο ότι παρόμοιες παρατηρήσεις είχαμε καταγράψει και στην δοκιμή του Triton Seven της ίδιας εταιρίας, πριν από έξι περίπου χρόνια!

Τελικώς...

... όσοι γνωρίζουν και αγαπούν την GoldenEar δεν έχουν λόγο να ανησυχούν: Η εξαγορά της από την Audioquest δεν φαίνεται να αλλάζει την νοοτροπία της εταιρίας και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τις σχεδιάσεις της. Το T66 βασίζεται ξεκάθαρα στην πολύ επιτυχημένη σειρά Triton και διαθέτει αξίες που δεν περνούν απαρατήρητες από τον απαιτητικό ακροατή. Μεγάλο δυναμικό περιθώριο, κορυφαία στερεοφωνική εικόνα και προσεκτικά “κουρδισμένες”, επιβλητικές, χαμηλές συχνότητες, είναι στοιχεία που τα ψάχνεις σε αυτή την κατηγορία τιμής. Προτείνεται ανεπιφύλακτα!