Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 13/12/2016

avmentor.net
Go to
AVMENTOR.net

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ

Galactron MK 2250

Galactron MK 2250

Τη νέα Galactron την γνωρίσαμε, στην πράξη, πριν από ενάμιση περίπου χρόνο όταν δοκιμάσαμε τον μικρότερο ολοκληρωμένη ενισχυτή της τον MK 2240. Από τότε είχε γίνει φανερό ότι η εταιρία έχει χαράξει τον δικό της, ιδιαίτερο δρόμο, τιμώντας την μεγάλη ιστορία που έχει το brand name (με ρίζες στα τέλη των 60s') αλλά επικαιροποιώντας την σχεδιαστική της προσέγγιση και στοχεύοντας τους audiophiles που επιθυμούν το ιδιαίτερο αλλά (κυρίως) είναι σε θέση να αναγνωρίσουν την τίμια πρόθεση και να την ξεχωρίσουν από την πρόφαση για απλή επίδειξη άνευ ουσίας.
Ο MK 2250 που δοκιμάζουμε στις σελίδες που ακολουθούν αποτελεί, απέχει εμφανώς από το να είναι προϊόν ανούσιας επίδειξης και έχει αρκετές δομικές ομοιότητες με τον μικρό και αισθητά πιο οικονομικό 2240. Βασίζεται στην ίδια αρχιτεκτονική σταδίου εξόδου (τάξη ΑΒ με ημιαγωγούς MOSFET), χρησιμοποιεί τα αρθρώματα που έχει αναπτύξει η Galactron για την ενίσχυση τάσης (GSM 001) και μοιράζεται την αισθητική και το user interface με τις υπόλοιπες συσκευές της εταιρίας. Οι διαφορές του με το μικρότερο μοντέλο είναι, πάντως, εξίσου σημαντικές, τόσο στο τροφοδοτικό, όσο και στο προενισχυτικό στάδιο, γεγονός που αφήνει υποσχέσεις για σημαντική διαφοροποίηση σε θέματα επιδόσεων και, τελικώς ηχητικής απόδοσης.
Στον κατάλογο προϊόντων της Galactron, o ΜΚ 2250 είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ενισχυτής, ακριβώς κάτω από τον κορυφαίο ΜΚ2280, αλλά διατηρεί την πολιτική της Ιταλικής εταιρίας για προϊόντα με μέση προς χαμηλή ονομαστική ισχύ (κάτω από τα 100W/8Ω) τα οποία, ωστόσο, έχουν σημαντικές δυνατότητες οδήγησης δύσκολων φορτίων, έχοντας σημαντικά περιθώρια αύξησης της ισχύος σε χαμηλές ονομαστικές αντιστάσεις. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...