Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 03/07/2012

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

USB-S/PDIF INTERFACE

M2Tech hiFace Two

Thumbnail_φωτο

Το hiFace Two ανήκει στην κατηγορία των USB interfaces που έχουν το μέγεθος και το σχήμα ενός απλού στικ που τοποθετείται σε μια θύρα του υπολογιστή. Ένα πλαστικό περίβλημα περιλαμβάνει τα απολύτως απαραίτητα, δηλαδή το βύσμα για το USB καθώς και το βύσμα εξόδου του σήματος S/PDIF. Σύμφωνα με την εταιρία αυτό μπορεί να είναι είτε ένα κλασικό RCA (όπως στην περίπτωση του δείγματος που είχαμε στη διάθεσή μας για δοκιμή) είτε, κατόπιν παραγγελίας, BNC 75Ω. To hiFace Two, όπως και το αρχικό μοντέλο, τροφοδοτείται απευθείας από τον δίαυλο του υπολογιστή επομένως δεν υπάρχει κάποιο εξωτερικό τροφοδοτικό. Οι διαστάσεις του δεν είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές ενός απλού στικ (102x22x20 χιλιοστά).

Φωτογραφία

To interface χρησιμοποιεί το ίδιο πλαστικό περίβλημα με αυτό της αρχικής έκδοσης. Το χρώμα του, στην περίπτωση του δείγματος της δοκιμής ήταν μαύρο.

Φωτογραφία

Η έξοδος χρησιμοποιεί ένα καλής ποιότητας βύσμα RCA. Προαιρετικώς, μπορεί να παραδοθεί και βύσμα BNC.

To interface βασίζεται στην γνωστή λύση της XMOS για την μετατροπή των streams μέσω USB σε σήμα S/PDIF. H Μ2Τech δεν έχει κάνει οικονομίες σε θέματα χρονισμού και παρά το μικρό του μέγεθος (και την κατηγορία τιμής του) το Two περιλαμβάνει τρεις διαφορετικούς κρυστάλλους για ισάριθμες βάσεις χρόνου. Έναν στα 13MHz, ο οποίος χρονίζει ανεξάρτητα το κύκλωμα του δέκτη των σημάτων USB (USB) και δύο ακόμη, στα 24.576MHz και 22.5792MHz στους οποίους βασίζονται τα διαφορετικά clock που απαιτούνται για τις δυο ομάδες sample rates, αυτήν που βασίζεται στα 48kHz και αυτήν που βασίζεται στα 44.1kHz (παρατηρήστε ότι οι συχνότητες των κρυστάλλων διαιρούμενες με 512 μας δίνουν τις αντίστοιχες βασικές συχνότητες χρονισμού). H προσέγγιση αυτή είναι, αυτό που θα λέγαμε, “by the book” καθώς μια κοινή συχνότητα χρονισμού απαιτεί “δύσκολες” διαιρέσεις και δεν οδηγεί στα βέλτιστα αποτελέσματα. Η έξοδος του interface είναι γαλβανικά απομονωμένη μέσω ενός μικρού μετασχηματιστή για παρόμοιες εφαρμογές. Η ποιότητα κατασκευής του hiFace Two είναι τυπικά καλή, δηλαδή ο,τι θα περίμενε κανείς με βάση την κατηγορία τιμής.

Φωτογραφία

Ανάλογα με το ύψος του υπολογιστή και της θέσης της θύρας USB, το interface μπορεί να καταπονείται από την ροπή που εξασκεί το καλώδιο σύνδεσης. Απλώς χρειάζεται λίγο προσοχή κατά την τοποθέτηση.

Φωτογραφία

Το hiFace Two βασίζεται στην γνωστή λύση της XMOS. Χρησιμοποιούνται δύο κρύσταλλοι για την δημιουργία των σημάτων χρονισμού.