Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 25/06/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

USB DAC

Micromega MyDAC

Φωτό_Ανοίγματος

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία της Γαλλικής εταιρίας, γνωρίζουν ότι η παρουσία της στον χώρο των ψηφιακών απέχει πολύ από το να είναι περιστασιακή. Για την ακρίβεια, το πρώτο τους προϊόν, το CDF1, το cd player με το χαρακτηριστικό κάλυμμα του δίσκου από perspex έγραψε τη δική του ιστορία, από το 1987 και σήμερα αποτελεί ένα από τα κλασικά κομμάτια στο ψηφιακό audio.
Από τότε, φυσικά, έχει τρέξει πολύ νερό στο αυλάκι του ψηφιακού audio και η Micromega κινείται αναλόγως. Το MyDAC αποτελεί την πρότασή της για όσους θα ήθελαν να συνδέσουν τον υπολογιστή τους με το υπόλοιπο σύστημα ξεκινώντας με κάτι απλό και με λογικό κόστος. H ιδέα αυτή δεν είναι βεβαίως καινούρια και έχουμε δει κάποιες προσπάθειες με τιμές σημαντικά κάτω από το ψυχολογικό όριο των €1.000, όπως το Teac UD-H01 και το Cambridge Audio DacMagic Plus, επομένως, εν προκειμένω, η Micromega δεν κινείται σε αχαρτογράφητα νερά αλλά σε μια κατηγορία της αγοράς που, αποδεδειγμένα, έχει ενδιαφέρον (και ανταγωνισμό).

Στην πραγματικότητα, αποτελεί την πρώτη συσκευή μιας νέας σειράς της Micromega η οποία ονομάζεται Μy και θα περιλαμβάνει ακόμη έναν ενισχυτή ακουστικών (ο οποίος είναι ήδη διαθέσιμος), προενισχυτή phono, ολοκληρωμένο ενισχυτή και ένα media player/streamer. Μακροσκοπικά, οι προθέσεις των Γάλλων είναι κάτι παραπάνω από προφανείς: Προσπάθησαν να κρατήσουν το κόστος χαμηλά προσφέροντας τα βασικά, χωρίς να κάνουν σημαντικές παραχωρήσεις. Το αποτέλεσμα, από πλευράς αισθητικής το βλέπετε στις φωτογραφίες των σελίδων αυτών. Αξίζει όμως να δούμε το όλο πράγμα σε βάθος...