Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 25/06/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

USB DAC

Micromega MyDAC

Thumbnail_φωτο

Ο MyDAC είναι μια απλή σε εμφάνιση συσκευή, με σασί κατασκευασμένο από συνθετικό υλικό η οποία είναι διαθέσιμη σε δύο χρώματα (λευκό και μαύρο). Ο χρήστης έχει στη διάθεσή του έναν απλό, οριζόντιο, περιστρεφόμενο διακόπτη ο οποίος παίζει τον ρόλο του on/off και του επιλογέα εισόδων και μια σειρά από LED που τον ενημερώνουν για την είσοδο την οποία έχει επιλέξει.

Φωτογραφία

Απλός και λιτός αλλά φροντισμένος σε θέματα αισθητικής, ο MyDAC διαθέτει σασί από συνθετικό υλικό και είναι διαθέσιμος σε δύο χρώματα.

Ως προς το θέμα αυτό, οι δυνατότητες που προσφέρονται είναι οι τυπικές, με δύο συμβατικές εισόδους S/PDIF (ομοαξονική και οπτική) και μια θύρα USB η οποία λειτουργεί σε ασύγχρονο ρυθμό και μπορεί να διαχειριστεί streams μέχρι 24bit/96kHz σε ρυθμό 1.1 (χωρίς drivers) και μέχρι 24bit/192kHz σε ρυθμό 2.0 (με ανάγκη εγκατάστασης drivers όταν η πλατφόρμα είναι Windows). H επιλογή του ρυθμού λειτουργίας του USB γίνεται μέσω ενός μικρού συρόμενου διακόπτη στην πίσω πλευρά της συσκευής.

Φωτογραφία

Ο οριζόντιος επιλογέας εισόδων που παίζει και τον ρόλο του διακόπτη on/off είναι θετικός σε αίσθηση. Μια σειρά από LED ενημερώνει το χρήστη για την είσοδο που έχει επιλεγεί.

Για την σύνδεση με το υπόλοιπο σύστημα ο χρήστης έχει στη διάθεσή του ένα ζεύγος single ended αναλογικών εξόδων. Οι παρατηρητικοί, ίσως σημειώσουν την απουσία μιας εξόδου ακουστικών και θα έχουν δίκιο. Αν και η σειρά θα περιλαμβάνει έναν ενισχυτή ακουστικών, δεν θα μας στεναχωρούσε να υπάρχει η σχετική δυνατότητα (έστω σε στοιχειώδες επίπεδο) και εδώ.
Το εσωτερικό της συσκευής κρύβει ένα καλοφτιαγμένο κύκλωμα το οποίο είναι σχεδιασμένο γύρω από τον μετατροπέα d/a CS4351 της Cirrus και το ψηφιακό interface WM8804 της Wolfson. Η διαχείριση του σήματος από την θύρα USB γίνεται από ένα ολοκληρωμένο της XMOS.

Φωτογραφία

Υπάρχουν δύο είσοδοι S/PDIF (οπτική και ομοαξονική). Η θύρα UsB μπορεί να ρυθμιστεί ως προς την λειτουργία της (1.1, 2.0) μέσω ενός μικρού διακόπτη.

Micromega φαίνεται να έχει δώσει μεγάλη σημασία στο σωστό clocking και έτσι o μετατροπέας βασίζεται σε δύο διαφορετικές βάσεις χρόνου (με ισάριθμους κρυστάλλους) ώστε να κλειδώνει σε sample rates που είναι πολλαπλάσια των 44.1kHz και των 48kHz και, με βάση τις επιδόσεις του ψηφιακού interface, εισάγει χαμηλό jitter, μικρότερο των 50pS. Το τροφοδοτικό είναι διακοπτικό και η ποιότητα κατασκευής είναι καλή, με τυπικής ποιότητας βύσματα. Ο μοναδικός διακόπτης της συσκευής έχει θετική αίσθηση.

Φωτογραφία

Η συσκευή βασίζεται σε ένα διακοπτικό τροφοδοτικό, το οποίο φαίνεται στο δεξί μέρος της φωτογραφίας.

Φωτογραφία

Το streaming μέσω USB υποστηρίζεται από μια λύση της XMOS.

Φωτογραφία

Εδώ, φαίνονται οι δύο διαφορετικοί κρύσταλλοι που χρησιμοποιούνται για τα sample rates που βασίζονται στα 44.1kHz και τα 48kHz.

Φωτογραφία

Το ψηφιακό interface είναι της Wolfson και ο μετατροπέας d/a της Cirrus.