Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 30/04/2013

avmentor.eu
Go to
avmentor.eu

ΗΧΕΙΟ

Neat Acoustics Ultimatum XLS

Neat Acoustics Ultimatum XLS

Μπορεί η εταιρία των Bob Surgeoner και Paul Ryder να μην ανήκει στις πολυσυζητημένες, αλλά αυτό δεν σημαίνει, προφανώς, και πολλά πράγματα. Η Neat διαθέτει αυτή τη στιγμή μια μεγάλη γκάμα μοντέλων που ξεκινά από το πολύ ενδιαφέρον Iota και μοιράζεται σε τέσσερις σειρές από τις οποίες η Ultimatum, στην οποία ανήκει το ηχείο που δοκιμάζουμε εδώ, είναι η κορυφαία.
Αυτό που αποτιμά κανείς θετικά βλέποντας τα προϊόντα της Neat είναι ότι υπάρχει μια σχετική πολυφωνία στις σχεδιάσεις: Ο υποψήφιος αγοραστής θα βρει μοντέλα για τοποθέτηση σε βάση ή ράφι και μοντέλα δαπέδου, καμπίνες με φόρτιση bass reflex ή ισοβαρικές, καθαρόαιμα δίδρομα ή δυόμιση δρόμων, με ενσωματωμένο sub και γενικώς είναι εμφανές ότι οι άνθρωποι δεν στερούνται φαντασίας ή/και τόλμης. Το κορυφαίο μοντέλο τους, με κωδικό XL10 το οποίο αντικαθιστά το πρώτο ηχείο της σειράς Ultimatum, το MF9 (έτος σχεδίασης 1999), είναι μια σχεδίαση τριών δρόμων η οποία περιλαμβάνει δύο ισοβαρικούς θαλάμους και ισάριθμα bass reflex συντονισμένα σε διαφορετικές συχνότητες, με συνολικά εννέα μεγάφωνα.
Επί του προκειμένου, τώρα, το XLS είναι μια πολύ πιο... “σεμνή” σχεδίαση. Είχαμε την ευκαιρία να το ακούσουμε για πρώτη φορά στο Athens High End show, το 2012 και μας φάνηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση, κομμένη και ραμμένη για μικρούς σχετικά χώρους. Είναι το μικρότερο ηχείο της κορυφαίας σειράς Ultimatum, μια σχεδίαση δύο δρόμων, δύο μεγαφώνων με φόρτιση bass reflex και ισοβαρικό θάλαμο. Ας δούμε τις λεπτομέρειες...