Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/12/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: OLIVE OPUS No.4 AUDIO SERVER...

SITE MAP


REVIEW

AUDIO SERVER

Olive Opus No.4


ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Άκουσα για πρώτη φορά το όνομα της συγκεκριμένης εταιρίας πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, στις αρχές του 2006, όταν παρουσίασε την πρώτη συσκευή της σειράς Opus. Εκείνη την εποχή η ιδέα μιας συσκευής που θα βασιζόταν σε σκληρό δίσκο και θα προσέφερε audiophile χαρακτηριστικά στην αναπαραγωγή αρχείων ήταν υπαρκτή μεν, όχι συνηθισμένη δε και οι άνθρωποι της Olive φαινόταν ότι είχαν πάρει στα σοβαρά την υπόθεση.
Με την εξέλιξη που πήραν τα πράγματα από τότε, δεν είναι φυσικά περίεργο που η Olive έμεινε στην επικαιρότητα, αν και μακρυά από την ελληνική αγορά. Είδα το Opus No.4 για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους στο εφετινό Athens High End Show, σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της αντιπροσώπευσης της εταιρίας στην Ελλάδα. Η δοκιμή ήταν θέμα εβδομάδων να κανονιστεί.
Θεωρώ ότι οι περισσότεροι αισθάνονται, πλέον, άνετα με την ιδέα ενός audio server. Είναι μια συσκευή η οποία χρησιμοποιεί έναν ή περισσότερους σκληρούς δίσκους και διαθέτει το απαραίτητο λογισμικό για να αναπαράγει μουσικά αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα σε αυτούς, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει και την απαραίτητη υποδομή ώστε να μπορεί να επικοινωνεί με άλλους πόρους που βρίσκονται στο οικιακό δίκτυο καθώς και με το διαδίκτυο. Με αυτά ως δεδομένα οι δυνατότητες είναι πολλές. Ενσύρματο ή ασύρματο streaming σε άλλα δωμάτια, χειρισμός από μακρυά και κατέβασμα διαδικτυακού ραδιοφώνου, είναι μερικές από αυτές.
Εν προκειμένω τώρα, το Opus No.4, διαθέτει σκληρό δίσκο με χωρητικότητα που μπορεί να επιλέξει ο χρήστης (η συσκευή της δοκιμής ήταν η έκδοση του 1TB), προσφέρει δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης μέσω WiFi, streamάρει διαδικτυακό ραδιόφωνο και μπορεί να αποτελέσει το κέντρο ενός συστήματος multiroom, καθώς η εταιρία προσφέρει και το media player Melody Νο2 και το Opus μπορεί να τροφοδοτήσει μέχρι 10 από αυτά αν βρίσκεται σε ασύρματο δίκτυο και μέχρι 20 αν βρίσκεται σε Ethernet.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr