Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/12/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: OLIVE OPUS No.4 AUDIO SERVER...

SITE MAP


REVIEW

AUDIO SERVER

Olive Opus No.4

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Οι μετρήσεις έγιναν με μεταφορά των προτύπων σημάτων από το CD στο σκληρό δίσκο της συσκευής σε μορφή FLAC. Το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κανείς κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης του Opus No.4 είναι ότι για κάποιο (ακατανόητο) λόγο, η Olive έχει επιλέξει μια πολύ χαμηλή στάθμη εξόδου. Η συσκευή, μετά βίας φτάνει τα 500mVrms σε σήμα στάθμης 0dBFS δηλαδή -6 ή -12dB κάτω από την τυπική στάθμη που θεωρείται ως αναφοράς στα ψηφιακά συστήματα, αναλόγως με το αν θα επιλέξουμε ως τέτοια το 1Vrms ή τα 2Vrms. Αυτό είναι κάτι που στην καλύτερη περίπτωση σε αναγκάζει να ρυθμίζεις τον ενισχυτή σου κάθε φορά που ακούς από το No.4 ενώ στην χειρότερη φέρνει το χρήσιμο σήμα πολύ κοντά στην σταθερή στάθμη του θορύβου. Οι μετρήσεις με σήματα χαμηλής στάθμης έδειξαν πάντως μια καλή συμπεριφορά με λογικό για την κατηγορία επίπεδο θορύβου και ποσοστό παραμορφώσεων της κυματομορφής.

Αναπαραγωγή ημιτόνου 1kHz, -60dBFS, με dithering Αναπαραγωγή τετραγωνικού σήματος 1kHz, -60dBFS, με dithering

Αναπαραγωγή παλμού, -60dBFS, με dithering Απόκριση συχνότητας και για τα δύο κανάλια. Στάθμη αναφοράς 1kHz -20dBFS
Η απόκριση συχνότητας είναι, όπως θα περίμενε κανείς επίπεδη με ανάξιες λόγου αποκλίσεις και εξαιρετική ομοιότητα μεταξύ των δύο καναλιών. Από τα 3kHz περίπου γίνεται εμφανής μια πολύ προοδευτική -ανεπαίσθητη θα έλεγε κανείς- πτώση, η οποία στα 20kHz έχει φτάσει στο 1dΒ.
Το διάγραμμα της παραμόρφωσης σε συνάρτηση με τον θόρυβο ακολουθεί την γνωστή ανοδική πορεία καθώς η στάθμη μειώνεται αγγίζοντας τα -30dB για στάθμη σήματα -60dBFS.
Το φάσμα για σήμα 1kHz αποκαλύπτει μια σειρά από αρμονικές οι οποίες πάντως βρίσκονται αρκετά χαμηλά (κάτω από τα -80dB). Όπως θα περίμενε κανείς από μια συσκευή χωρίς συμβατικό τροφοδοτικό, τα  υποπροϊόντα της συχνότητας του δικτύου, στα 50Hz και τα 100Ηz, είναι αρκετά χαμηλά σε στάθμη. Φυσικά, έναντι της καλής αυτής επίδοσης,έχουμε στην έξοδο συνιστώσες σε υψηλές συχνότητες οι οποίες βρίσκονται υπόπτως κοντά σε μια συνηθισμένη συχνότητα λειτουργίας των διακοπτικών τροφοδοτικών (45kHz).

thd+N σε συνάρτηση με την στάθμη (1kHz) Φάσμα για σήμα 1kHz 0dBFS

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr