Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 15/12/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: OLIVE OPUS No.4 AUDIO SERVER...

SITE MAP


REVIEW

AUDIO SERVER

Olive Opus No.4

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

H αισθητική των συσκευών της Olive έχει κάνει άλματα σε σχέση με τα πρώτα μοντέλα της τα οποία ήταν αρκετά συντηρητικά. Το Opus No.4 ξεχωρίζει από την επικλινή του πρόσοψη, που κάνει τους χειρισμούς πιο εύκολους και την οθόνη αφής των 4.3 ιντσών πιο ευανάγνωστη και ευκολότερα προσβάσιμη. Τα πλήκτρα που έχει στη διάθεσή του ο χρήστης είναι διατεταγμένα στον κλασικό ρόμβο, ο οποίος κάνει προφανή την διαδικασία της περιήγησης στα διάφορα μενού και συμπληρώνονται από μια σειρά πλήκτρων συμβατικού χειρισμού (play, eject) κ.λπ τα οποία είναι τοποθετημένα ακριβώς κάτω από την σχισμή εισαγωγής του δίσκου. Η όλη κατασκευή είναι λιτή, αλλά με προσοχή στη λεπτομέρεια και η ιδέα να καλυφθεί η μεγάλη επάνω επιφάνεια της συσκευής με artwork που περιλαμβάνει τα ονόματα όλων (ή σχεδόν όλων) των ειδών μουσικής καθώς και το σύνθημα της εταιρίας (Save the Sound) πολύ καλή.
Η αισθητική του Opus No.4 είναι πολύ ενδιαφέρουσα με κύρια χαρακτηριστικά την επικλινή πρόσοψη και το artwork στην επάνω επιφάνεια της συσκευής.
Από πλευράς δυνατοτήτων σύνδεσης, υπάρχουν αυτά που θα περίμενε κανείς; Αναλογική και ψηφιακή έξοδος, συνδετήρας Ethernet, θύρα USB για την τοποθέτηση εξωτερικού σκληρού δίσκου που εκτελεί χρέη backup και η απαραίτητη υποδοχή για την κεραία του WiFi είναι αυτά που θα συναντήσετε στην πίσω πλευρά της συσκευής. Προσωπικά, νομίζω ότι θα μπορούσε να υπάρχει μια θύρα USB η οποία να επιτρέπει την σύνδεση και την μεταφορά αρχείων από και προς προσωπικά media players ενώ και μια έξοδος ακουστικών δεν θα ήταν κακή ιδέα.
Το Opus υποστηρίζει αναπαραγωγή αρχείων σε φορμά MP3 (128 και 320kbps), AAC (128kbps), FLAC και σε ασυμπίεστη μορφή WAV και η χωρητικότητά του εξαρτάται, φυσικά, από το μέγεθος του σκληρού δίσκου που έχετε επιλέξει. Την στιγμή αυτή η μέγιστη χωρητικότητα μπορεί να φτάσει τα 2TB, αφού υπάρχει στο εσωτερικό χώρος για δύο σκληρούς δίσκους.
Υπάρχουν όλα τα απαραίτητα: Αναλογική και ψηφιακή έξοδος, θύρα Ethernet, θύρα USB (για backup σε σκληρό δίσκο) και υποδοχή για την κεραία WiFi.
H μεγάλη έγχρωμη οθόνη απεικονίζει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες κατά το playback. Ο οδηγός του οπτικού δίσκου είναι τύπου σχισμής.
Το εσωτερικό της συσκευής κρύβει μια αρκετά πυκνή κατασκευή η οποία απαρτίζεται από τέσσερα βασικά μέρη. Τον οδηγό του οπτικού δίσκου, ο οποίος είναι κατασκευής της Panasonic (CW-8124-B) και υποστηρίζει εγγραφή CD-R/RW σε ταχύτητες 24x και είναι αρχιτεκτονικής slot (με σχισμή, χωρίς συρτάρι για την τοποθέτηση του δίσκου), το διακοπτικό τροφοδοτικό, τον σκληρό δίσκο (αναρτημένο με την βοήθεια τεσσάρων ζευγών ελαστικών παρεμβυσμάτων ώστε να ελαχιστοποιούνται οι κραδασμοί και ο θόρυβος και, τέλος, το κυρίως κύκλωμα της συσκευής. Αυτό φαίνεται να είναι δομημένο γύρω από CMI8768 της C-Media το οποίο είναι μια πλήρης λύση που περιλαμβάνει codecs, dacs και ένα ενδιαφέρον πακέτο λογισμικού με αρκετές δυνατότητες, δυνατότητες από τις οποίες πάντως η Olive φαίνεται να χρησιμοποιεί της ελάχιστες δυνατές παραμένοντας στην μινιμαλιστική πλευρά των πραγμάτων. Το σύστημα μπορεί να υποστηρίξει και αναπαραγωγή 24bit/96kHz, αλλά μόνο μέσω της ψηφιακής εξόδου του, διαθέτει ρυθμιστικό στάθμης (μέσω της οθόνης αφής και του τηλεχειριστηρίου) και διαθέτει επαρκή υπολογιστική ισχύ ώστε ο χρήστης να μπορεί να πραγματοποιεί ripping δίσκων ενώ παράλληλα ακούει μουσική από τον σκληρό δίσκο. Με δεδομένο ότι ο οδηγός υποστηρίζει και εγγραφή, είναι σαφές ότι μπορεί κανείς να επιλέξει κομμάτια ή ολόκληρες λίστες και να τις μεταφέρει σε κάποιο εγγραφόμενο CD. To πακέτο συμπληρώνεται από ένα τηλεχειριστήριο που μεταφέρει τις περισσότερες δυνατότητες στο χέρι του χρήστη, αν και δικαίως μπορεί να αναρωτηθεί κανείς πως μπορεί να πλοηγηθεί σε μενού που δεν μπορεί να δει από μακρυά (ίσως με λίγη εξάσκηση, πάντως, να καταφέρετε να κάνετε αρκετά πολύπλοκους χειρισμούς). Η αισθητική του τηλεχειριστηρίου είναι, κατά τη γνώμη μου, μέτρια και με βάση την εμφάνιση του ίδιου του Opus No.4 θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη.
Η στήριξη του σκληρού δίσκου γίνεται μέσω δύο ελαστικών παρεμβυσμάτων ανά σημείο και η πράξη δείχνει ότι είναι αποτελεσματική. Υπάρχει χώρος για δύο σκληρούς.
Το κυρίως κύκλωμα του Opus No.4. Κάτω αριστερά βρίσκεται ο επεξεργαστής audio της CD Media ενώ στο δεξί μέρος της φωτογραφίας βρίσκεται ο πομποδέκτης του WiFi.
Σε πρώτο πλάνο το διακοπτικό τροφοδοτικό. Πίσω από αυτό φαίνεται το drive της Panasonic.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr