Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 05/02/2008


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: PRO-JECT PRE BOX/AMP BOX MONO, ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ ΤΕΛΙΚΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ...

AV BLOG 

SITE MAP


REVIEW

ΠΡΟΕΝΙΣΧΥΤΗΣ/ΤΕΛΙΚΟΙ ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ

Pro-Ject Pre Box/Amp Box Mono

Φωτό: Πάρις Νικολάου

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

 

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Ο όγκος και το βάρος ενός ενισχυτή δεν είναι κάτι που επιλέγεται αυθαίρετα από τον σχεδιαστή, τουλάχιστον όχι ως προς το άνω όριό του.  Η ισχύς, οι ανάγκες ψύξης και άλλοι παράγοντες παίζουν τον ρόλο τους και συχνά οδηγούν σε κυριολεκτικώς ανοικονόμητες κατασκευές των οποίων τον ήχο κατά καιρούς απολαμβάνουμε.  Ωστόσο, η σχεδίαση ενός μικρού σε μέγεθος ενισχυτή, είναι κάτι άλλο. Εδώ η ανεξάρτητη μεταβλητή της εξίσωσης (αυτό που επιλέγουμε εμείς δηλαδή) είναι οι διαστάσεις και το βάρος και οι εξαρτημένες μεταβλητές (αυτές που προκύπτουν από τις επιλογές μας) είναι η ευχρηστία και οι επιδόσεις. Έτσι, η σχεδιαστική άσκηση είναι εντελώς διαφορετική: Πόσο μικρός μπορεί να γίνει ένας ενισχυτής πριν αρχίσει να έχει σοβαρούς περιορισμούς; Η αλήθεια είναι ότι το μικρό μέγεθος έχει αρκετά θετικά: Συσκευές με μικρό ίχνος μπορούν να τοποθετηθούν σε γραφεία και σε μικρά ράφια και να κρυφτούν εύκολα, δίνοντας επιπροσθέτως ένα συγκεκριμένο, αφαιρετικό θα μπορούσε να πει κανείς, στυλ στο σύστημα το οποίο υποστηρίζουν. Οι παλαιότεροι θα θυμούνται ότι στα 80s υπήρξε μια ολόκληρη σχολή μικροσκοπικών συστημάτων (με κύριο στόχο τα μικρά σπίτια των Ιαπώνων) και σήμερα η μόδα αυτή, ίσως, επιστρέφει.
H Pro-Ject, μια γνωστή εταιρία για τα συστήματα βινυλίου της, έχει σχεδιάσει μια μεγάλη σειρά μικροσκοπικών συσκευών, τις οποίες περιλαμβάνονται προενισχυτές phono, λαμπάτοι ενισχυτές, ενισχυτές ακουστικών, ελεγκτές ταχύτητας (για πλατό) και, βεβαίως, προενισχυτές και τελικοί. Οι διαστάσεις των σασί είναι πραγματικά ιδιαίτερα περιορισμένες καθώς το πλάτος ξεπερνά ελάχιστα τα 10 εκατοστά, το ύψος τα 3.5 και το βάθος τα 14 εκατοστά, μιλάμε δηλαδή για πραγματικά κόμπακτ διαστάσεις. Το “πακέτο” που είχαμε στην διάθεσή μας για την δοκιμή αυτή, περιελάμβανε έναν προενισχυτή line (Pre Box) και δύο μονομπλόκ τελικούς (Amp Box Mono).

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2008
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr