Δικτυακός τόπος για τις Τεχνολογίες Audio, Video, HiFi, High End, Home Entertainment
Greek site for Audio Video & Home Entertainment technologies
Tελευταία Ενημερωση/Last Update: Τρίτη, 24/11/2009


english abstract

Πρωτοσέλιδο Aρχείο Νέων Αρθρα Τεχνολογία HowTo Δίσκοι Αναφοράς Links Contact About

LOCATION BAR►REVIEWS: MEDIA PLAYER/INTERNET RADIO STREAMER SONETEER MORPHEUS...

SITE MAP


REVIEW

MEDIA PLAYER

Sonneteer Morpheus

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ...

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

Είναι σαφής η προσπάθεια της Sonneteer να παρουσιάσει μια συσκευή η οποία να είναι ταυτόχρονα πρωτότυπη εμφανισιακά και λειτουργική και κατά τη γνώμη μου πρόκειται για μια επιτυχημένη προσπάθεια. Όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες που συνοδεύουν το κείμενο, το Morpheus είναι μια μικρή σε βάθος μονάδα με μαύρη γυαλιστερή πρόσοψη στην οποία ξεχωρίζει μια ευδιάκριτη οθόνη OLED και ένα μεγάλο dial κατασκευασμένο από αλουμίνιο που διευκολύνει την πλοήγηση στα διάφορα μενού. Η εργονομία συμπληρώνεται από μια σειρά συμβατικών πιεστικών διακοπτών με προφανείς λειτουργίες (έλεγχος του media player, αποθήκευση “σταθμών” ή πιο σωστά streams σε μνήμες, κ.λπ).
Ένα έξυπνο σύστημα με δύο κυλινδρικά στηρίγματα που τοποθετούνται σε διαφορετικές ομάδες υποδοχών επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει την γωνία κλίσης που μπορεί να πάρει η συσκευή ενώ και η τοποθέτηση στον τοίχο δεν αποκλείεται: Απλώς θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα τυποποιημένο στήριγμα (κατά VESA100) διότι δεν περιλαμβάνεται στη συσκευασία.
Η Sonneteer έχει δώσει ιδιαίτερη σημασία στην αισθητική του Morpheus και το αποτέλεσμα την δικαιώνει.
O χρήστης έχει πρόσβαση στις διάφορες λειτουργίες μέσω ενός μεγάλου dial και μιας σειράς διακοπτών. Η οθόνη είναι OLED και πολύ ευανάγνωστη.
Την κεντρική μονάδα συνοδεύει ένα πολύ καλό σε αίσθηση και εργονομία τηλεχειριστήριο το οποίο, μάλιστα, εφαρμόζει και μια πολύ καλή ιδέα για την τροφοδοσία του: Διαθέτει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες τις οποίες μπορείτε να φορτίσετε μέσω της θύρας USB της μονάδας, λύνοντας μια για πάντα ένα ενοχλητικό πρόβλημα. Η κατανάλωσή του είναι πολύ μικρή και, κατά την ίδια την Sonneteer θα χρειαστείτε λίγες μόνο φορτίσεις το χρόνο. Το τηλεχειριστήριο διαθέτει ακόμη ένα LED που παίζει τον ρόλο μικρού φωτιστικού (μια ακόμη καλή ιδέα που μπορεί να φανεί χρήσιμη αν συνηθίζετε να ακούτε σε περιβάλλον χαμηλού φωτισμού).
Οι δυνατότητες σύνδεσης που προσφέρει το Morpheus είναι υπερ-αρκετές για κάθε σενάριο χρήσης: Πέραν της σύνδεσης στο οικιακό δίκτυο μέσω συμβατικού Ethernet, η συσκευή μπορεί να συνδεθεί και μέσω WiFi σε ασύρματο ρούτερ,, διαθέτει θύρα USB κατάλληλη τόσο για στικ μνήμης όσο και για σκληρούς δίσκους (αρκεί να χρησιμοποιούν σύστημα αρχείων FAT), υποδοχή κάρτας μνήμης SD και είσοδο για media player (με το γνωστό jack των 3.5 χιλιοστών). Το πακέτο των εισόδων συμπληρώνεται από τρεις εισόδους στάθμης line, στην πίσω πλευρά (εκ των οποίων η μια είναι “δίδυμη” του jack στην πρόσοψη) καθώς και από ένα μυστηριώδες Expansion Slot στο οποίο η Sonneteer έχει υποσχεθεί ότι θα τοποθετούνται διάφορα περιφερειακά τα οποία σχεδιάζονται (χωρίς να δίνονται, πάντως, περισσότερες πληροφορίες). Ο χρήστης μπορεί να συνδέσει το Morpheus στον προενισχυτή ή τον ολοκληρωμένο ενισχυτή του, μέσω της εξόδου line ή να δημιουργήσει ένα μικρό ολοκληρωμένο σύστημα, συνδέοντας δύο ηχεία στις εξόδους του τελικού ενισχυτή. Κατά τα γνωστά Βρετανικά πρότυπα, οι έξοδοι αυτές δέχονται μόνο βύσματα τύπου “μπανάνα”... Μην ξεχνιόμαστε κιόλας!

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►

τρεις είσοδοι line, έξοδος για ηχεία καθώς και μια θύρα επέκτασης για την οποία η Sonneteer δεν δίνει περισσότερες πληροφορίες.
Το Morpheus είναι μια συσκευή με σύνθετο εσωτερικό κόσμο. Μπορεί να μην φαίνεται σε πρώτη ματιά, αλλά η τεχνολογία που χρησιμοποιήται είναι πραγματικά υψηλή.
Το εσωτερικό της συσκευής κρύβει, όπως θα περίμενε κανείς, μια ιδιαίτερα πυκνή κατασκευή από πλευράς τεχνολογίας, η οποία φαίνεται φροντισμένη, γεγονός λογικό αν σκεφτεί κανείς το πόσο “υψηλού κινδύνου” σε θέματα θορύβου είναι το όλο πράγμα: Στο ίδιο (μικρού όγκου) σασί συγκατοικούν επεξεργαστής ήχου, πομποδέκτης Wi-Fi, και δύο αρθρώματα τελικών ενισχυτών τάξης D! H Sonneteer έχει σχεδιάσει το Morpheus γύρω από το σύστημα Stingray της εταιρίας Reciva. Το Stingray είναι ένα άρθρωμα το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα κυκλώματα και το λογισμικό για να τρέξει μια εφαρμογή media player, να διαχειριστεί την θύρα USB και την υποδοχή SD και να προσφέρει δυνατότητες streaming διαδικτυακού ραδιοφώνου. Το άρθρωμα που χρησιμοποιήται στον Morpheus είναι ο τύπος “A”, ο οποίος δεν περιλαμβάνει δέκτες DAB και FM. Το Stingray επιτρέπει στον κατασκευαστή να σχεδιάσει ένα σύστημα που μπορεί να κατεβάσει πολλές χιλιάδες streams επικοινωνώντας απ' ευθείας με την αντίστοιχη υπηρεσία της Reciva, η οποία όπως θα δούμε μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλου τρόπους.
Η εταιρία δεν δίνει πληροφορίες για τον επεξεργαστή audio και τους DACs που χρησιμοποιεί, με το μόνο ορατό κομμάτι του ενισχυτή να είναι τα αρθρώματα των τελικών σταδίων. Αυτά χρησιμοποιούν ένα τσιπ MAX9709 της Maxim, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι τα 25W/8Ω και τα 50W/4Ω (με 10% thd+N).
Αυτό είναι το άρθρωμα της Reciva το οποίο περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα, τόσο για το media player όσο και για το streaming ραδιοφωνικών σταθμών και τη διαχείριση των θυρών USB και SD.
Οι τελικοί ενισχυτές που χρησιμοποιούνται είναι τάξης D και βασίζονται σε τσιπ της Maxim. Η παρουσία τους είναι βοηθητική.

ΓΕΝΙΚΩΣ...

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ-ΤΕΧΝΙΚΑ

ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ, ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ...

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ...

ΚΟΡΥΦΗ

...ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ

ΕΠΟΜΕΝΗ...

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ...►


Πρωτοσέλιδο | Αρχείο Νέων | Αρθρα | Τεχνολογία | HowTo | Δίσκοι | Links | Contact | Αbout


©Δημήτρης Σταματάκος/Ακραίες Εκδόσεις 2009
Σχετικά με το avmentor.gr (προβλήματα, παρατηρήσεις κ.λπ): webmaster@avmentor.gr Eπαφή με την σύνταξη (ύλη, σχόλια, ερωτήσεις κ.λπ): contact@avmentor.gr